Вівсяне печиво – це чудове ласощі зі смаком дитинства. Для багатьох це печиво є ідеальним доповненням до чашки чаю або склянці холодного молока. Сьогодні наш сайт хоче запропонувати вам дуже смачний рецепт вівсяного печива без яєць. Таке печиво припаде до смаку не тільки страждають на алергію, але і всім іншим ласунам. Крім того, що печиво готується без яєць і молока, його можна зробити ще більш корисним, замінивши пшеничне борошно вищого ґатунку на цільнозернове (в такому разі її потрібно взяти 125 г, так як вона сильніше вбирає вологу).
Інгредієнти для приготування вівсяного печива з медом без яєць:
- пшеничне борошно – 150 г
- вівсяне борошно – 125 г
- мед – 40 г
- цукор – 110 г
- масло – 115 г
- вода – 1 ст. л.
- сода – ½ ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Вівсяне печиво без яєць – рецепт з фото:
Приготування тіста для вівсяного печива почнемо з підготовки сухої суміші. Висипаємо В миску весь цукровий пісок, а також борошно пшеничне і вівсяну. До речі, для приготування цього печива спеціально купувати вівсяну муку зовсім не обов’язково. Якщо у вас є кавомолка, тоді просто з її допомогою подрібніть вівсяні пластівці до бажаного розміру. Можете пластівці подрібнити в борошно, тоді печиво вийде більш однорідним або ж подрібнити до великої крихти, тоді печиво вийде більш фактурним.
Всі інгредієнти змішуємо.
Далі в каструльку відправляємо мед (якщо ви його не можете використовувати із-за алергії або у вас просто немає під рукою, тоді можете замінити мед на інвертний сироп або патоку), вершкове масло (його краще попередньо нарізати на шматочки, щоб воно швидше розплавилося), а також соду і розпушувач. В кінці вливаємо воду і ставимо каструльку на вогонь.
Гріємо суміш до тих пір, поки масло не розійдеться. Маса при цьому почне трохи пінитися, завдяки тому, що мед буде взаємодіяти з содою.
Не даючи масі охолонути, вливаємо її в миску з заздалегідь підготовленими сухими інгредієнтами.
Перемішуємо тісто ложкою або міксером з насадками для тіста. Тісто для вівсяного печива без яєць повинно вийти злегка пухким.
Ділимо тісто на дві частини (так з ним буде легше працювати). Одну частину залишаємо поки в мисці, а другу перекладаємо на лист пергаменту. З допомогою шпателя або просто руками надаємо тесту форму плоского і щільного прямокутника.
Накриваємо прямокутник другим листом пергаменту і розгортаємо його до товщини 3-4 мм, З розкачаного тіста спеціальної вирубкою або звичайним келихом вирізаємо кола довільного діаметра.
З допомогою ножа або шпателя прибираємо обрізки тіста, їх потрібно буде повторно розкачують.
А саме вівсяне печиво з допомогою того ж шпателя або ножа акуратно переносимо на деко з папером. До речі, за бажанням, печиво можете не переносити, але тоді вирізуйте печиво не дуже близько один до одного, щоб при випічці воно не слиплось. Таким чином, як показано на фото, формуємо печиво з усього решти тіста. У нас вийшло всього 14 штук діаметром 6 див.
Випікаємо печиво з вівсяних пластівців без яєць при 180 С близько 12 хвилин. За час випічки печенюшки повинні добре зазолотиться. Дістаємо деко з духовки і залишаємо до повного охолодження. Відразу з духовки печиво буде досить м’яким, але в міру остигання воно буде ставати все щільніше.
Ось і все. Наше вівсяне печиво без яєць і молока готово!
Зберігати його краще в контейнері з кришкою, тоді воно завжди буде залишатися хрустким.
Смачного!