Розсипчасте, що тане в роті, печиво, з хрусткою скоринкою і чарівним ароматом, а всередині горішки і цілі шматочки гіркого шоколаду…Хочете рецепт цього ласощі? Ми раді вам його запропонувати! Для приготування випічки візьміть тільки якісні продукти, від цього багато в чому залежить смак готового печива. Подавайте таке арахісове печиво з ароматною кавою на сніданок або до чаю в обід, але не варто ним ласувати ввечері, адже воно дуже калорійне!
Інгредієнти для приготування арахісового печива з шоколадом:
- борошно пшеничне – 180 г
- масло вершкове – 170 г
- цукор – 120 г
- яйце куряче – 1 шт.
- шоколад гіркий – 130 г
- арахіс – 70 г
- насіння соняшнику – 70 г
- розпушувач – 1 ч. л. з гіркою
Рецепт приготування печива з арахісом і шоколадом:
Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, поріжте на кубики. Розм’якшене масло покладіть в глибоку миску, всипте цукор, розмішайте. Не варто сильно старатися, кристали цукру не повинні розчинитися.
В масляно-цукрову суміш розбийте яйце.
Перемішайте масу до однорідності.
В всипте борошно розпушувач, просіяти через сито. З’єднайте борошняну суміш з масляною, перемішайте ложкою або руками.
Ножем з гострим лезом подрібніть шоколад, залишивши досить великі шматочки.
Так само поступите з горіхами.
В тісто для печива всипте насіння соняшнику, арахіс і шоколад.
Ретельно перемішайте (зручніше це зробити руками, а не ложкою).
Застеліть піддон пергаментом (глянсовою стороною вгору). Формуйте з тіста кульки розміром з волоський горіх і викладайте їх на пергамент на достатній відстані один від одного, так як заготовки під час приготування осядуть і розповзуться.
Випікайте печиво з арахісом і шоколадом в нагрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин. Як тільки печиво придбає золотистий колір, негайно діставайте деко з духовки!
Поки печиво гаряче, воно дуже м’яке і легко деформується, тому знімайте випічку з пергаменту лише при повному охолодженні.
Смачного!