Кокосова олія, барвник, сухе молоко, ароматизатор… Ви думаєте, що це рецепт якогось хімічного компонента? Ніяк немає! Це склад магазинного крем-брюле від нечесних виробників. Навіщо вам та вашим дітям вживати в їжу це підозріле асорті, краще приготувати морозиво в домашніх умовах! Воно буде доповнено жирним натуральним сиром, а значить, буде не тільки смачним, але і корисним!
Інгредієнти для приготування сирного морозива:
- сир жирний 5-9% – 200 г
- варене згущене молоко – 0,5 банки (150-200 р)
- молоко – 50-80 мл
- силіконові формочки для маффінів і кексів
- ягоди, горіхи, шоколад для прикраси
Рецепт приготування морозива з сиру в домашніх умовах:
Для того щоб крем-брюле мало в результаті гладку однорідну структуру без грудочок, сир потрібно дуже ретельно подрібнити за допомогою заглибного блендера або мінімум двічі протерти через сито. Можливо, для цього рецепта буде доцільніше використовувати м’який пастоподібний сир. Жирний домашній сир відразу ж після подрібнення перетвориться в кремоподібну масу.
Додати до м’якої сирній масі варене згущене молоко, знову перемішати з допомогою блендера до однорідної гладкої маси. Завдяки тому, що згущене молоко сама по собі дуже солодка додавати цукор додатково немає потреби. Кількість згущеного молока можна регулювати на свій розсуд – від цього буде залежати інтенсивність карамельного кольору і насиченість смаку самого крем-брюле.
Додати в сирну масу молоко, акуратно вмішати його віночком.
Маса відразу ж стане рідший, і її можна буде розлити по формочках – силіконовим або спеціальних форм для приготування домашнього морозива. Якщо немає ні того, ні іншого – перелийте масу в пластикову тару, в якій можна заморожувати харчові продукти, а потім просто викладайте кульки морозива спеціальною ложкою. Формочки з сирною масою покласти в морозилку холодильника на 3-5 годин.
Перед подачею вийміть сирне морозиво з форм, прикрасьте ягодами, шоколадною стружкою або горішками за бажанням.
Даний карамельно-охолоджувальний насолоду – домашнє морозиво з сиру готово!
Смачного!