Хрусткі і повітряні листкові трубочки з білковим кремом, рецепт з фото яких ми сьогодні пропонуємо, готуються дуже легко і просто. Білковий крем надає таким трубочках особливу ніжність і невагомість, але, якщо ви його не любите, то можете замінити його на крем зі згущеного вареного молока і вершкового масла, буде також дуже смачно. І ще, якщо раптом у вас немає в наявності металевих форм для приготування трубочок, не впадайте у відчай, адже такі формочки можна запросто зробити своїми руками з звичайного паперу.
Інгредієнти для приготування трубочок з білковим кремом з листкового тіста (на 16-18 шт. невеликого розміру):
- листкове тісто – 500 г
- яєчні білки – 70 г
- вода – 35 г
- цукор – 140 г
- лимонний сік – 1 ст. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- яєчний жовток – 1 шт.
Трубочки з листкового тіста з білковим кремом – рецепт з фото:
Спершу приготуйте самі трубочки. Для цього листкове тісто розкачайте в довгий прямокутник зі сторонами близько 30-40 см і товщиною тесту близько 3-4 мм.
Розкатаний пласт тіста наріжте на смужки шириною 1,5 см, як показано на фото.
Смужки тіста намотайте у вигляді довгої спіралі на металеву або саморобну трубочку. До речі, своїми руками зробити такі трубочки дуже легко, просто сформуйте вузький конус з звичайного паперу формату А4, подрежьте конус до бажаного розміру і, щоб він не розвертався, скріпіть його канцелярським степлером. Зверху оберніть кожну трубочку в декілька шарів фольги. Ось і все, у вас є заготовки для приготування смачних листкових трубочок в домашніх умовах.
Далі викладіть трубочки на деко на відстані один від одного, так як під час випікання вони трохи збільшаться.
До яєчного жовтка додайте трохи води (буквально 1 ст. л.) або молока і злегка збовтайте виделкою. Отриманою сумішшю змастіть вироби.
Випікайте трубочки з листкового тіста в заздалегідь розігрітій до 190-200 С духовці близько 15-17 хвилин до рум’яної скоринки. Час випічки трубочок може трохи варіюватися залежно від їх розміру.
Готовим трубочках дайте охолонути і зніміть їх з форм для випічки.
Приготуйте білковий крем для трубочок з листкового тіста. Для цього в глибоку каструльку висипте весь цукровий пісок і додайте до нього 35 г води.
Поставте каструльку на вогонь і акуратно помішуючи суміш, щоб цукор повністю розчинився, доведіть сироп до кипіння. Після закипання проваріть сироп на середньому вогні близько 5 хвилин або до температури 112-116 С.
Поки вариться сироп, перелийте білки у велику миску і збийте до легкої піни. Додайте ванільний цукор.
Продовжуйте збивати білки до м’яких піків.
Коли сироп буде готовий, не даючи йому охолонути, тонкою цівкою влийте його в білки, постійно збиваючи їх міксером на максимальній швидкості. Білки при цьому значно збільшаться в обсязі, тому враховуйте це при виборі ємності для збивання. Збивайте білки до тих пір, поки вони не охолонуть до кімнатної температури.
Додайте в білковий крем для трубочок свіжовичавлений лимонний сік і знову ретельно збийте міксером.
Готовий крем перекладіть в кондитерський мішок з фігурною або круглою насадкою. Якщо раптом у вас немає кондитерського мішка, тоді викладіть крем в щільний пакет або канцелярський файл і відріжте у нього куточок.
Наповніть остиглі листкові трубочки готовим білковим кремом.
За бажанням, перед подачею можете присипати тістечка цукровою пудрою.
Ось і все – трубочки з листкового тіста з білковим кремом готові! Можете подавати їх до столу.
Смачного!