500 рецептів
Десерти

Торт «Пташине молоко» шоколадний – Покроковий рецепт з фото

by admin 4 Вересня, 2017 No Comments

Відомий і улюблений торт «Пташине молоко» з ванільним суфле – це класика російської кухні. Але, якщо ви великий шанувальник шоколаду, то вам обов’язково сподобається варіант «Пташиного молока» з шоколадним суфле. Готується такий торт не складніше класичного варіанта, а виходить з насиченим смаком і ароматом шоколаду. Незважаючи на те, що торт готується в невеликій формі, їм можна нагодувати компанію з 8-10 осіб, так як він виходить дуже ситним. Але по правді, не дивлячись на калорійність, зупинитися на одному шматочку дуже складно!

Інгредієнти для приготування торта ” Пташине молоко з шоколадом (форма діаметром 20-22 см):

Для бісквіта:

  • яйця курячі – 2 шт.
  • цукор – 75 г
  • борошно пшеничне – 75 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для шоколадного суфле:

  • масло – 200 г
  • згущене молоко – 100 г
  • чорний шоколад – 75 г
  • какао-порошок – 2 ч. л. з гіркою
  • яєчні білки – 2 шт.
  • цукор – 300 г
  • агар-агар – 8 г
  • вода – 140 мл

Для глазурі:

  • чорний шоколад – 75 г
  • масло – 50 г

шоколадний торт пташине молоко - інгредієнти

Рецепт приготування торта ” Пташине молоко з шоколадним суфле:

Агар-агар висипте в каструлю об’ємом 1,5-2 л і залийте водою. Відставте поки його в бік.

агар-агар

Приготуйте бісквіт: у миску збийте 2 яйця, додати до них цукор і ванільний цукор.

яйця і цукор

Збийте яйця з цукром протягом 7-8 хвилин до отримання пишною і густої маси.

збиті яйця

Додайте просіяне борошно.

борошно

І лопаткою перемішайте до отримання однорідного тіста. Перемішуйте акуратно, щоб яєчна маса, як можна менше осіла.

бісквітне тісто

Форму діаметром 20-22 см вистелити папером для випічки або змастіть тонким шаром масла і присипте борошном. У підготовлену форму викладіть готове тісто і ретельно розрівняйте поверхню.

тісто для бісквіту

Випікайте бісквіт для торта в розігрітій до 190 С духовці близько 15-17 хвилин. Так як духовки у всіх різні, і бісквіт може по-різному піднятися, час випічки може відрізнятися. Готовність перевіряйте шпажкою. Готовий бісквіт вийміть з форми і залиште до повного охолодження.

бісквіт для торта

Приготуйте олійно-шоколадну основу для суфле. Для цього чорний шоколад поломайте на маленькі шматочки і розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Головне, не перегрейте шоколад, інакше він візьметься маленькими крупинками. Розтопленого шоколаду дайте трохи охолонути.

розтоплений шоколад

Вершкове масло кімнатної температури перекладіть в миску і збийте до отримання пишної кремової маси.

збите масло

Не припиняючи збивати, влийте невеликими порціями всі згущене молоко.

масло зі згущеним молоком

В отриманий крем просіяти какао-порошок і додайте остиглий розтоплений шоколад.

шоколад і какао

Збийте до отримання однорідної шоколадного крему. Готовий крем відкладіть в сторону (в холодильник не ховайте).

шоколадний крем

У остиглого бісквіта підрівняйте верхівку, якщо потрібно, і розріжте його на 2 рівних коржа.

бісквітні коржі

У кожного коржа акуратно подрежьте краю. Коржі повинні бути трохи менше діаметра форми, в якій буде збиратися торт. Щоб коржі вийшли рівніше, для обрізання можна скористатися дном рознімної форми меншого діаметру.

корж для торта

На дно форми для складання торта викладіть один корж.

бісквітний корж для торта

Приготуйте агаровий сироп. Для цього замочений агар-агар поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть його протягом 1 хвилини.

агар

Додайте цукровий пісок.

цукор

І, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, уваривайте сироп до температури 110 С. Якщо у вас немає кулінарного градусника, то варіть сироп після закипання близько 4-5 хвилин на середньому вогні. Під час варіння сироп буде сильно пінитися, тому обов’язково беріть глибоку каструлю. Готовий сироп зніміть з вогню і залиште остигати.

агаровий сироп

Поки сироп остигає, влийте 2 яєчних білка в миску великого об’єму. Збийте білки до щільної піни.

збиті білки

Не припиняючи збивати, невеликими порціями влийте злегка остиглий агаровий сироп. Вливайте сироп тонкою цівкою під лопаті працюючого міксера і збивайте до отримання дуже щільною та стійкою маси.

яєчні білки

Міксер перемкніть на мінімальну швидкість і невеликими порціями введіть в білкове суфле шоколадний крем.

білкове суфле

Перемішайте суфле до однорідності.

шоколадне суфле

Все шоколадне суфле викладіть у форму поверх бісквіта.

шоколадний торт пташине молоко

Поверх суфле викладіть другий корж і втисніть його в масу.

торт

Тепер Пташине молоко шоколадне відправте в холодильник до повного застигання суфле. На це піде близько 1-2 годин.

Готовий торт покрити шоколадною глазур’ю. Для її приготування на водяній бані або в мікрохвильовці розтопити чорний шоколад з вершковим маслом. Готової глазурі дайте трохи охолонути і покрийте нею торт зверху. Поверніть торт в холодильник до застигання глазурі.

шоколадна глазур

Готовий торт вийміть з форми, для цього пройдіться гострим ножем уздовж бортів і перенесіть його на блюдо. За бажанням зверху десерт можете додатково прикрасити білим шоколадом і цукровими намистинами.

торт пташине молоко з шоколадним суфле

Шоколадний торт «Пташине молоко» готовий!

пташине молоко шоколадне

Нарізайте його невеликими шматочками (він дуже калорійний) і подавайте з чашкою ароматної кави або чаю.

шоколадний торт пташине молоко

Смачного!

Інші рецепти:

Вишневий пиріг з меренгою - Покроковий рецепт з фото

Сироп з квіток бузини в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Сирні колобки - Покроковий рецепт з фото

Морозиво з сиру у домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Сирний десерт із фруктами і желатином - Покроковий рецепт з фото

Панакота з йогурту - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Маринована капуста на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Торт Ферреро Роше – рецепт з фото покроково8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли