Коли хочеться чогось легкого на десерт – приготуйте цей смачний і ніжний сирно-йогуртовий торт без випічки! Навіть зайвий шматочок такого тортика не «осяде» на вашій талії, вас не будуть мучити докори сумління, адже порівняно із звичайними і традиційними тортами на коржах, він досить некалорійний, як і всі десерти з желатином. Особливу принадність торту надає вишня – трохи кислинки в солодкому йогуртовом желе ніколи не буде зайвим!
Інгредієнти для приготування торта з вишнею без випічки:
- сир – 400 г
- йогурт – 400 мл
- молоко – 100 мл
- желатин – 20 г
- цукор – 100 г
- вишня свіжа/свіжоморожена – 200 г
- пісочне печиво – 200 г
Рецепт приготування сирно-йогуртового торт без випічки:
Для приготування желейної йогуртовій основи взяти глибоку миску і змішати сир, йогурт, цукор.
Збити до кремоподібної ніжної маси насадкою блендера.
В теплому або гарячому молоці (60-80 градусів) розпустити порціями швидкорозчинний желатин, при необхідності підігріти молоко з желатином, щоб він повністю розчинився в рідині, але не кип’ятити.
Змішати сирно-йогуртову суміш і желатин, розчинений у молоці, перемішати. Вилити на дно форми або підходящої для цього миски зовсім небагато отриманої сирно-йогуртовій суміші з желатином.
Заздалегідь розкришити крупно пісочне печиво – можна використовувати як шоколадне, так і просте біле пісочне печиво, головне щоб воно мало пружну, але не занадто «повітряну» структуру.
На шар сирно-йогуртовій суміші покласти шматочки раскрошенного пісочного печива.
Перекласти порожнечі між шматочками печива вимитої і просушеної вишнею (без кісточок).
Залити шар з вишнею та печивом невеликою порцією сирно-йогуртовій суміші, щоб покрити печиво і вишню, а потім, чергуючи аналогічно всі шари, заповнити всю форму або миску, поки всі інгредієнти для торта не закінчаться.
Надіслати торт з вишнею застигати в холод, через 2 години він стабілізується і застигне, тому можна акуратно його вийняти з форми і приступити до прикраси.
Наприклад, можна прикрасити його дрібною крихтою залишився шоколадного пісочного печива, присипати мигдалевими пелюстками і розкласти по колу десертні або свіжі вишеньки. Знову відправити сирно-йогуртовий торт в холодильник на 1,5-2 години, щоб він остаточно прийняв необхідну пружну желейну структуру.
Торт з вишнею без випічки готовий!
Смачного!