Тірамісу – це традиційний італійський десерт, який підкорив серця багатьох гурманів. Цей десерт володіє неймовірно ніжною кремовою текстурою, а також насиченим кавовим смаком і ароматом. У класичному варіанті тірамісу готують з додаванням сирих яєць, саме завдяки добре збитим жовтків і білків цей десерт виходить таким легким, але так як сирі яйця їдять далеко не всі, пропонуємо вам приготувати тірамісу без яєць. Готується такий десерт дуже просто і досить швидко, а його смак нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти для тірамісу без яєць з вершками (форма розміром 19х25 см):
- печиво Дамські пальчики (Савоярді) – 16-18 шт.
- маскарпоне – 300 г
- вершки (жирністю від 33%) – 300 г
- кава (міцна свіжозаварений) – 150 г
- коньяк (ром) – 2 ст. л.
- цукрова пудра – 4-5 ст. л. (або за смаком
- какао-порошок – 1 ст. л.
Тірамісу – рецепт без яєць з фото:
Спершу приготуйте крем. Для цього жирні вершки налити в глибоку добре охолоджену миску (завдяки тому, що миска буде холодною, вершки простіше буде збити і додати до них цукрову пудру.
Збийте міксером до отримання м’якої та густої піни, до твердих піків збивати не потрібно.
В іншій мисці віночком або лопаткою злегка розмішайте маскарпоне.
Акуратними рухами, невеликими порціями вмішайте збиті вершки в маскарпоне. Повинен вийти дуже легкий і ніжний крем.
Свіжозаварений міцну каву налити в глибоку тарілку і додайте до нього алкоголь. За бажанням, кава можете злегка підсолодити цукром.
Зберіть тірамісу. Для цього кожне печиво занурте на кілька секунд у ароматний кави.
І викладіть його щільним рядом по всій поверхні форми, в якій будете збирати десерт.
Покрийте печиво рівним шаром готового крему з вершків і маскарпоне.
І викладіть другий шар добре просоченого печива.
Далі викладіть тонкий шар крему і добре його розрівняйте.
що Залишився крем перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою, а, якщо мішка немає, тоді візьміть щільний пакет або файлик і відріжте куточок. З допомогою мішка отсадите крем по всій поверхні десерту у вигляді невеликих вершин, як показано на фото.
І в завершенні присипте тірамісу какао-порошком. За бажанням, замість какао можете використовувати тертий чорний шоколад.
до Речі, такий десерт можна також приготувати порційно. Для цього просто викладіть тірамісу в невеликі склянки, келихи або креманки.
Перед подачею тірамісу відправте в холодильник на кілька годин, щоб десерт настоявся.
Тірамісу, приготований без яєць, анітрохи не поступається класичному аналогу!
Смачного!