Поповнимо раціон білками рослинного походження, незамінними мінеральними солями і амінокислотами, а також арсеналом вітамінів – на обід подаємо густий, обпалюючий і заряджає енергією суп за мотивами турецької кухні з трьох видів бобових: нуту, маша і червоної сочевиці.
Інгредієнти для приготування супу з суміші бобових (на 1,6 л води):
- маш – 100 г
- нут – 100 г
- сочевиця червона – 100 г
- цибуля-порей – 1 стебло
- морква – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт.
- часник – ½ головки
- кріп – пучок
- рослинне масло – 1-2 ст. л
- сіль, перець, чебрець – за смаком
Рецепт приготування:
Червону сочевицю тільки промиваємо і не замочуємо надовго, так як вона дуже швидко розварюється. Міцний нут заливаємо холодною водою на 4-6 годин, менш «стійкий» маш – на 1 годину.
Змінивши воду, першим відварюємо нут (баранячий горох) – наповнюємо каструлю водою, після закипання знижуємо нагрівання і варимо 30-40 хвилин під кришкою.
вже размягченному нуту додаємо мініатюрні зеленуваті боби: маш. Продовжуємо варити суп 15 хвилин. Не солимо, щоб прискорити процес!
майже готовим бобовим завантажуємо порцію чистої червоної сочевиці.
Паралельно на сковороді прогріваємо пару ложок масла, обсмажуємо нашатковану стебло ніжного порею, часникові зубці, листки сушеного чебрецю і кільця чилі, періодично помішуємо.
Велику соковиту моркву тремо великої стружкою, переклавши на сковороду, тушкуємо з гострим овочевим асорті 3-4 хвилини на малому вогні.
Додаємо в суп овочі та сіль, пробуємо, знімаємо з плити.
Доповнюємо блюдо свіжим рубаним кропом.
Розлив по тарілках, подаємо зігріваючий гострий суп з трьома видами бобових гарячим!
Навіть без м’яса, м’ясного бульйону, звичного картоплі, різноманітних круп і макаронних виробів блюдо насичує повною мірою.
Смачного!