Червоний борщ з буряком і капустою, який ми сьогодні пропонуємо приготувати, може відмінно урізноманітнити раціон в дні суворого посту або просто прикрасити собою повсякденну обідню трапезу. Приготувавши страву за нашим рецептом, ви переконаєтеся, що борщ без м’яса може успішно замінити традиційний м’ясної варіант. Приготуємо ми його в мультиварці – це дуже зручно!
Всі кулінарні операції виробляються в пристрої: обсмажування овочів і безпосередньо варіння, тому кількість посуду скорочується, а програма з оптимальним режимом не дозволить нашим інгредієнтів підгоріти або википіти. Перед початком приготування всі овочі (як і в будь-якому іншому подібному рецепті) добре помиємо і почистимо.
Інгредієнти для приготування борщу без м’яса в мультиварці:
- буряк (середнього розміру) – 1-2 шт.
- цибулина – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- білокачанна капуста (в нашому рецепті молода) – 300 г
- картопля – 3-4 шт.
- соус томатний (можна додати ваш улюблений кетчуп) – 3 ст. л.
- масло рослинне – 6 ст. л.
- пір’я зеленого лука, сіль, перець – за смаком
- часник – 2 зубчики
- чилі (гострий перчик) – ½ шт.
Рецепт приготування борщу в мультиварці без м’яса:
Гострим ножем нашинкуем цибулину. Морква натремо.
В чашу мультиварки заллємо рослинне масло. Викладемо туди подрібнені овочі і включимо режим «смаження», встановивши на програмній панелі 20 хвилин.
На тертку з великим полотном буряк натремо.
Додамо її до цибульно-морквяної суміші. Перемішаємо. Продовжимо всі разом обсмажувати до закінчення програми. Рекомендується на цьому кроці до овочів додати столову ложку оцту для того, щоб зберегти червоний колір готового борщу.
Поріжемо кубиками картоплю.
Після фінального сигналу, наповнимо мультиварку з обсмаженими овочами водою (ми залили півтора літра). Запустимо на режим приготування «суп». Достатньо буде однієї години. Викладемо в чашу приблизно на двадцятій хвилині циклу подрібнену картоплю.
Нашинкуем капусту.
Слідом за картоплею додамо її в майбутній борщ. Так як у нас молода капуста, то їй не потрібно багато часу на приготування.
Нашинкуем пір’я цибулі. Порубаємо половинку стручка гострого перчика.
Додамо все це на останніх хвилинах режиму. Тоді ж видавимо через прес зубчики часнику.
Звучить фінальний сигнал. Наш борщ без м’яса в мультиварці готовий. Подавати його слід зі сметаною.
Смачного!