Як же іноді хочеться побалувати рідних яким-небудь особливим стравою. А що робити, якщо набір інгредієнтів при цьому більш ніж обмежений? Вихід є. Можна трошки посидіти на кухні і з простого страви приготувати вишукану нове страву. Сьогодні це суп-пюре з буряка, який порадує вас своїм смаком, ароматом і строкатими фарбами. Такий супчик дуже просто приготувати з найбільш доступних продуктів, які обов’язково знайдуться в будь-якому холодильнику.
Інгредієнти для приготування бурякового супу-пюре:
- буряк – 2 шт.
- картопля – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- капуста – 50-70 г
- соняшникова олія – 30 мл
- томатна паста – 1 ст. л.
- сіль – 0,5 ст. л.
- свіжа зелень (кріп)
- вода – 1,5 л
Рецепт приготування супу-пюре з буряка:
Картоплю чистимо та миємо, нарізаємо довільно. Краще нарізати картоплю подрібніше, тоді скоротиться час її приготування. Невелика кількість капусти тонко шаткуємо. Відправляємо овочі в каструлю, наповнену 1,5 літрами чистої питної води, ставимо на вогонь.
Дві буряків середнього розміру чистимо, миємо й натираємо за допомогою купной терки.
Болгарський перець розрізаємо на дві частини і прибираємо з нього серцевину з насінням. Моєму перець. Дрібно нарізаємо кубиками або соломкою.
Розігріваємо сковорідку, додаємо олію і викладаємо натерту буряк і перець. Смажимо овочі до повної готовності на інтенсивному вогні. Для того щоб буряк не підгоріла, часто заважаємо її лопаткою. Середній час на обжарку – 5-7 хвилин.
До цього моменту картопля з капустою вже практично зварилися. Додаємо до них обсмажену буряк і перець і продовжуємо варити буряковий суп ще 10-15 хвилин. Чим краще розваряться овочі – тим ніжніше вийде суп-пюре.
Для того щоб збалансувати смак супу, додамо столову ложку томатної пасти. Після цього дозволимо йому покипіти ще 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
За допомогою блендера пюрируем суп з буряка до однорідної консистенції. Додаємо сіль.
Свіжу зелень (в даному випадку це кілька гілочок кропу) миємо, обтрушуемо воду і дуже дрібно рубаємо.
Додаємо зелень в кожну тарілку після того, як буряковий суп-пюре буде розлитий по порціях.
При бажанні можна доповнити смак страви сухариками або ложкою сметани.
Смачного!