У холодні дні дуже актуальне ситний курячий супчик. В якості альтернативи таким приївся наповнювачів, як вермішель і рис, можна додати в блюдо ніжні галушки.
Секрети смачного супу з галушками
По-перше, важливо замісити тісто для галушок вручну. Міксер порушує його текстуру і робить галушки твердими.
По-друге, відваріть галушки перед тим, як поєднати з бульйоном. В іншому випадку суп буде каламутним.
Борошно, що міститься в клёцках, змушує бульйон купувати неапетитний відтінок.
По-третє, додавайте в тісто трохи води. Галушки з одних тільки яєць і муки будуть несмачними.
Докладний рецепт курячого супу з галушками
Відмінність представленого рецепта полягає в тому, що галушки запікаються протягом півгодини. Такий спосіб приготування надає їм ніжність і дозволяє уникнути неприємної «гумовий».
продукти:
- 800 г крил;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 50 г зелені петрушки;
- 2 картоплини;
- 2 яйця;
- 1/2 ст. води;
- 250 г борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 стебло цибулі-порею;
- 1/2 ч. Л. сухий паприки;
- сіль за смаком.
рецепт:
- підготувати крила.
- Цибулю порізати кубиками.
- Одну моркву подрібнити таким же чином.
- Половину цибулі і петрушки, морква і крила скласти в каструлю і залити холодною водою. Варити бульйон 1,5-2 години.
- У процесі варіння знімати піну.
- По готовності бульйону вийняти з нього крильця і відкласти. Процідити рідину через сито.
- Проціджений бульйон довести до кипіння.
- Нарізати картоплю кубиками і ввести в бульйон.
- Одну моркву натерти.
- Нагріти масло на сковороді.
- Обсмажити лук і морква.
- Для галушок збити яйця.
- просіяти борошно.
- Додати її до яєць, ввести сіль і воду.
- сформувати галушки.
- Відварювати їх 10 хвилин.
- Нарізати цибулю-порей.
- порубати петрушку.
- У жароміцні миски розкласти крила, галушки, влити бульйон з овочами, посипати петрушкою, пореєм і паприкою, а після запікати 30 хвилин.
Супчик на курячому бульйоні в моїй родині готують часто. Його люблять і дорослі домочадці, і діти. Коли павутинка і рис набридають, я готую галушки. У процесі приготування вони просочуються ароматним бульйоном і стають дуже ніжними.
Курячий суп з галушками, запеченими в духовці, ефектно виглядає при подачі. Таке блюдо підійде навіть для святкового застілля. Важливо, що витрати на приготування супу досить невеликі.