Зелений борщ – це блюдо, яке особливо популярне навесні. Деякі господині навіть так і називають його – весняний суп. А все тому, що в ньому, дійсно, дуже багато зелені. Але головним і обов’язковим його компонентом є молодий щавель, який, власне, і надає зеленого борщу злегка кислуватий, але яскравий і насичений смак. Приготувавши зелений борщ зі щавлем і яйцем по цьому рецепту хоча б один раз, ви і ваші близькі назавжди станете його вірними прихильниками. Адже не оцінити по достоїнству смак і користь цього весняного страви просто неможливо!
Зелений борщ зі щавлем і яйцем – Інгредієнти:
- курячий бульйон – 2,5-2,8 л
- яйця – 6-8 шт.
- картопля – 700 г
- молодий щавель – 150 г
- часник – 3 зубчики
- петрушка, зелена цибуля – за смаком
- сіль і запашний перець – за смаком
- сметана для подачі
Зелений борщ зі щавлем і яйцем – Рецепт з фото:
Знімаєте шкірку з бульб картоплі, миєте і нарізати її середніми шматочками.
Кидаєте підготовлений картоплю в киплячий курячий бульйон. Присаливаете за смаком, якщо, звичайно, бульйон при приготуванні не солился.
Варіть окремо яйця, охлаждаете, опустивши в холодну воду, і знімаєте з уже колишніх шкаралупу яєць. Потім рубайте їх не занадто дрібним кубиком.
Коли картопля практично дійде до стадії готовності, закидаєте в бульйон подрібнені яйця. Залишаєте каструлю на тихому кипінні хвилин на 10.
Під проточною водою якісно промиваєте листя щавлю. Кожен листочок повинен бути вимитий з двох сторін. Ставите чистий щавель в друшляк і чекаєте, поки зелень злегка підсохне. Потім, видаливши у листя товсті стебла, подрібнюєте щавель ножем. Кількість щавлю може здатися надмірним, але так і повинно бути.
Готуєте та іншу зелень: ріжете пучок зеленого цибулі і рубайте листя петрушки. Часникові часточки чистіть і або подрібнюєте ножем, або раздавливаете пресом.
Кидаєте в каструлю підготовлений щавель. Він у киплячій рідини відразу ж темніє і обмякает, борщ стає зеленим.
Слідом відправляєте цибулю, петрушку і часник. Приправляете зелений борщ зі щавлем і яйцем запашним перцем, перевіряєте на сіль. Тримати каструлю на вогні ще хвилини 3-4 і вимикаєте. Дати борщу настоятися під кришкою.
Смачне, ситне і по-весняному ароматне блюдо готове!
Подаємо зелений борщ зі щавлем і яйцем, звичайно ж, гарячим, приправивши ложечкою сметани і доповнивши чорним хлібом.
Смачного!