Якщо ви дотримуєтесь посту або дотримуєтеся вегетаріанського меню, то наш сьогоднішній рецепт вам точно знадобиться. Пропонуємо приготувати смачні і ситні пісні котлети з перловки. Рецепт неймовірно простий, а, якщо використовувати залишки вже готової перлової каші, то і достатньо швидкий. Щоб урізноманітнити смак перловых котлет до них можна додати гриби, які потрібно обсмажити разом з цибулею і морквою.
Щоб приготувати пісні перлові котлети, візьмемо наступні інгредієнти:
- перлова крупа – 140 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- хлібні крихти (або борошно) – 0,5 склянки
- рослинне масло – для смаження
- свіжа зелень – за бажанням
- спеції – сіль, перець, ароматна суміш прянощів (за смаком і за бажанням)
Котлети з перловки – рецепт з фото:
Приготуємо перлову крупу. Спершу її обов’язково промиваємо в декількох водах, а після заливаємо великою кількістю води і залишаємо на столі набухати протягом декількох годин або більш тривалий час (наприклад, можна залишити на всю ніч). За бажанням, цей етап можна пропустити і приготувати крупу без попереднього замочування, але тоді на приготування піде трохи більше часу.
З набряклою крупи зливаємо воду, що залишилася, перекладаємо зерна в каструльку, заливаємо чистою водою (води беремо в два рази більше, ніж крупи) і варимо близько 1 години або до тих пір, поки перловка не стане досить м’якою. Даємо їй охолонути. До речі, якщо під час варіння переборщили з водою, то зварену крупу відкидаємо на сито, зайва волога нам не потрібна!
Також для приготування пісних котлет з перловки візьмемо цибулю і моркву. Очищаємо їх і подрібнюємо: цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на металевій тертці з дрібними зубами.
Підготовлені овочі підсмажити у невеликій кількості олії до м’якості (5-7 хвилин). Отриманої ароматної суміші даємо охолонути.
Остиглу перлову кашу перекладаємо в чашу комбайна (можна також скористатися заглибним блендером) і розмелюємо її. Гладкого пюре домагатися не обов’язково, головне, щоб крупинки каші стали збиратися в клейкий грудку.
В чаші з’єднуємо всі наші інгредієнти для котлет: подрібнену перловку, обсмажену цибулю і моркву (якщо в засмажки залишилося багато масла, овочі спочатку потрібно викласти на серветки, щоб прибрати), рубану пряну свіжу зелень, подрібнені зубчики часнику, і, звичайно ж, приправляємо всі улюбленими спеціями.
Розмішуємо інгредієнти ложкою або руками, щоб вийшов однорідний фарш.
З отриманого фаршу формуємо перлові котлети. Розмір котлеток підбираємо по своєму смаку, в нашому випадку вийшло 9 достатньо вгодованих штук. Кожну котлетку обвалюємо або в борошні, або в хлібних крихтах.
Зайву муку або крихти з поверхні котлет стряхиваем і відправляємо їх на розігріту сковороду з маслом. Смажимо котлети з перловки до рум’яності з обох сторін. Перевертаємо акуратно, так як вони досить ніжні.
Готові перлові котлети перекладаємо на шар паперових серветок, щоб видалити з їх поверхні залишки масла.
Ось ми і приготували смачні і ситні, але пісні котлети з перловки.
Так як вони виходять досить поживними, то при подачі на стіл доповнити їх краще всього лише ароматними травами і свіжими овочами, а також до них можна подати домашній кетчуп, гірчицю або пісний майонез.
Смачного!