М’ятний сироп – це універсальна домашня заготовка, яка дуже просто готується і ідеально підходить для приготування великої кількості напоїв та десертів. Влітку, коли за вікном +30 С, такий сироп з м’яти ідеально підійде для приготування освіжаючого мохіто, а в більш прохолодні дні м’ятний сироп можна додати в чашку чаю, що додасть йому незабутній аромат. Крім всього цього, такий сироп можна додати в тісто або ж на його основі зробити просочення для бісквітів. Отже, почнемо!
Інгредієнти для приготування м’ятного сиропу в домашніх умовах (на 300-400 мл готового сиропу):
- вода – 300 мл
- цукор – 300 г
- свіжа м’ята – 1 великий пучок (вагою близько 50 г або більше)
Рецепт приготування м’ятного сиропу в домашніх умовах:
З гілочок м’яти обірвіть листя, перекладіть їх в сито і ретельно промийте під проточною водою, дайте стекти залишкам води. За бажанням, гілочки м’яти також можете використовувати, але тоді аромат у сиропу може бути трохи різкіше.
Чисті листки м’яти перекладіть в сотейник і залийте водою. Поставте каструльку на вогонь, доведіть вміст до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин.
вимкніть Нагрів, а сотейник накрийте щільно прилягає кришкою і залиште м’ятний відвар настоятися протягом кількох годин.
Ароматний м’ятний відвар процідіть, листя м’яти при цьому добре відіжміть.
Додайте цукровий пісок і розмішайте.
Повернути каструльку на вогонь і проваріть м’ятний сироп з цукром протягом 15-20 хвилин до легкого загусання (за бажанням, сироп можете уварити до більш густого стану).
Готового сиропу дайте охолонути і перелийте в підходящу ємність.
Зберігайте м’ятний сироп, приготований в домашніх умовах, в холодильнику протягом 1-2 місяців.
Смачного!