500 рецептів
Різне

М’ятний лікер рецепт в домашніх умовах

by admin 9 Серпня, 2017 No Comments

Міцний концентрований лікер з виразним м’ятним смаком рідко використовується в чистому вигляді, на його основі готують чудові коктейлі. Беруть високий келих, оптимальний обсяг – 200 мілілітрів. Наливають охолоджений м’ятний лікер так, щоб він заповнив 2/3 келиха. Потім додають 2 столові ложки лимонного соку, а інший обсяг заповнюють холодною водою, вона може бути звичайною або газованої. Це буде одна з адаптованих версій «мохіто». Можна вчинити по-іншому: насипати в склянку колотого льоду на 1/3 об’єму, а потім налити м’ятний лікер.

Лікер з м’яти в домашніх умовах – інгредієнти:

  • м’ята перцева – 70 г
  • горілка – 300 мл
  • цукор – 1 склянка
  • вода – 1 склянку
  • гелевий харчовий барвник – 1 крапля

м'ятний лікер в домашніх умовах - інгредієнти

М’ятний лікер – рецепт в домашніх умовах:

Перцева м’ята займає особливе місце серед різноманіття сортів цієї пряної рослини з лікувальним ефектом. Для неї характерний яскравий і різкий смак, тому м’ятний лікер продемонструє дивовижну насиченість кольору і аромату.

Зрізають довгі стебла рослини, м’яту миють під поточною водою.

м'ята

Стебла обтрушують від води, обривають листочки м’яти. Листя рубають ножем, жорсткі стебла викидають.

листя м'яти

М’яту складають у суху чисту банку.

лікер з м'яти в домашніх умовах

Листя заливають горілкою. М’яту утрамбовують дерев’яною ложкою, щоб все листя були покриті горілкою. Горлечко банки накривають щільною поліетиленовою кришкою. Спиртову настоянку ставлять на 36 годин в холодильник.

м'ятний лікер в домашніх умовах на горілці

Для сиропу беруть звичайний білий кристалічний цукор.

цукор

Наливають воду. Сироп кип’ятять 5 хвилин на середньому вогні.

цукровий сироп

Дістають з холодильника спиртову м’ятну настоянку. Проціджують через 3-4 шари марлі, листя загортають у марлю і віджимають.

віджати

У м’ятної настоянки буде жовто-коричневий колір. Якщо вам хочеться отримати глибокий зелений тон, що нагадує відтінок свіжого листя м’яти, потрібно додати одну краплю харчового гелевого барвника.

м'ятний лікер рецепт в домашніх умовах

Тепер настав час перетворювати настойку в м’ятний лікер: зелену рідину змішують з остившім цукровим сиропом. Лікер наливають у скляну пляшку, загвинчують кришку. Лікер з м’яти повинен настоятися в холодильнику протягом 5 днів.

лікер з м'яти в домашніх умовах

Готовий лікер зберігають у холодильнику. Концентрований м’ятний лікер, приготований в домашніх умовах на горілці, стане відмінним ліками під час застуди, звичайно, в такому випадку дози вимірюються не склянками, а ложками. Лікер можна збивати разом з білим морозивом, вийде кумедний густий світло-зелений коктейль з алкогольним присмаком.

м'ятний лікер рецепт

Смачного!

Інші рецепти:

Заморозка щавлю на зиму в домашніх умовах

Гарбузовий чізкейк - рецепт з фото

Котлети з сочевиці - Покроковий рецепт з фото

Як розлучитися, якщо є дитина

  • Previous Мочені яблука – рецепт в домашніх умовах в бочці8 років ago
  • Next М’ятний сироп в домашніх умовах8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки