Чізкейк – це неймовірно смачний сирний торт родом з американської кухні. Він має дуже ніжною кремовою текстурою і дуже багатим вершковим смаком. Як готувати класичний чізкейк Нью-Йорк ми вам вже показували, тому сьогодні пропонуємо вам трохи поекспериментувати і приготувати гарбузове версію цього чудового сирного торта. Смак гарбуза в ньому практично невловимий, тому перед шматочком такого чізкейку не встоїть навіть лютий не любитель цієї осінньої красуні.
Щоб приготувати гарбузовий чізкейк буде потрібно:
Для основи:
- печиво – 100 г
- волоські горіхи – 50 г
- масло – 80 г
- кориця – 0,5 ч. л. (за бажанням)
Для гарбузово-сирного шару:
- цукор – 150-180 г
- жирні вершки (33-35%) – 180 г
- яйця – 3 шт.
- вершковий сир – 550 г
- крохмаль (кукурудзяний) – 25 г
- гарбузове пюре – 320 г
- апельсинова цедра – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 10 г
Готуємо чізкейк з гарбуза – рецепт з фото:
Перш ніж приступити до приготування цього чудового сонячного чізкейку, давайте трохи детальніше розберемося з деякими нашими інгредієнтами.
Отже, щоб приготувати основу для нашого гарбузового чізкейку, потрібно печиво. У нашому випадку це печиво Савоярді (Дамські пальчики), але саме його використовувати зовсім не обов’язково. Беріть те, що знайдете в найближчому магазині, головне, щоб таке печиво легко кришилося (наприклад, Пряжене молоко, Ювілейне, Марія) і, звичайно ж, воно має бути смачним.
Тепер розберемося з вершковим сиром. На жаль, але без нього справжній приготувати чізкейк не вийде. Так як саме вершковий сир дає ту ніжну текстуру і той багатий смак. Якщо раптом у вас в місті знайти вершковий сир неможливо або ж ціна на нього така, що відразу ж відбиває бажання готувати – не турбуйтеся, такий сир можна приготувати самостійно (рецепт на нашому сайті). Ну, або ж візьміть сир (вибирайте м’який, без крупинок), звичайно в такому випадку у вас вийде сирник, а не чізкейк, але буде також дуже смачно!
Також для нашого чізкейку буде потрібно гарбузове пюре. Приготувати його краще заздалегідь. Для того щоб приготувати пюре, вибираємо ароматну солодку гарбуз. Моєму її, очищаємо і нарізаємо на невеликі шматки. Шматочки гарбуза відварюємо у воді або запікаємо в духовці до м’якості. Готову гарбуз подрібнюємо блендером або протираємо через сито. Дуже важливо, щоб пюре було густим, тому, якщо потрібно, то спершу викладаємо його на дрібне сито, щоб стекла зайва рідина.
А тепер, коли всі інгредієнти ретельно отмерены і підготовлені, приступимо!
Для приготування основи чізкейку скористаємося кухонним комбайном з насадкою «Металевий ніж». Якщо блендера немає, тоді беремо звичайну м’ясорубку. В чашу комбайна відправляємо наш хрустке печиво, волоські горіхи і корицю.
Подрібнюємо все до стану дрібної крихти.
Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в отриману крихту.
Перемішуємо. У нас повинна вийти суміш схожа на мокрий пісок.
Викладаємо нашу вологу крихту в форму діаметром 19-20 см (можна взяти форму та більшого діаметру, але тоді чізкейк вийде не таким високим), розподіляємо її по дну і ретельно утрамбовується (можна зробити це з допомогою ложки, але зручніше всього денцем звичайного склянки). Дно форми, за бажанням, попередньо застеляємо папером для випічки, а ось саму форму обов’язково загорнути зовні декількома шарами фольги. Форму з готової пісочної основою відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
А тим часом приготуємо сирний шар. До речі, інгредієнти для сирного шару всі повинні бути кімнатної температури, тому обов’язково заздалегідь дістаємо з холодильника вершковий сир, яйця, вершки і гарбузове пюре.
У мисці змішуємо вершковий сир, дрібний цукровий пісок і ванільний цукор. Злегка перемішуємо вінчиком (домагатися на цьому етапі повного розчинення цукру не обов’язково, так як далі ми ще багато разів будемо перемішувати масу). До речі, кількість цукрового піску можна дещо варіювати в залежності від солодощі гарбузового пюре.
Апельсин ретельно миємо, витираємо і на дрібній тертці натираємо 1 ч. л. цедри. Додаємо її в миску і знову злегка перемішуємо масу.
По одному за раз вводимо три курячих яйця. Кожне яйце ретельно вмішуємо в сирну масу.
Додаємо гарбузове пюре і жирні вершки (замість вершків можна використовувати жирну сметану). Перемішуємо до однорідності.
В самому кінці додаємо кукурудзяний крохмаль і знову ретельно розмішуємо.
Готову начинку викладаємо поверх охолодженого пісочного шару.
Форму з гарбузовим чізкейком перекладаємо в глибоке деко і акуратно вливаємо в нього гарячу воду. Води вливаємо стільки, щоб вона доходила до середини форми.
Відправляємо гарбузовий чізкейк в розігріту до 150 ° С духовку і випікаємо близько 1 години або трохи довше. Щоб перевірити його готовність, акуратно рухаємо форму з боку в бік і, якщо тільки серединка чізкейку трохи тремтить – він готовий! Нагрівання в духовці вимикаємо, дверцята злегка відкриваємо і в такому вигляді залишаємо чізкейк з гарбуза на 1 годину. Не прагнете дістати чізкейк раніше з духовки, так як від різкого перепаду температур на поверхні пирога можуть утворитися тріщини, смак від цього не постраждає, а от зовнішній вигляд буде не таким гарним.
Через годину вже трохи остиглий гарбузовий чізкейк дістаємо з духовки і при кімнатній температурі даємо йому повністю охолонути. Після чого затягуємо форму плівкою і відправляємо наш сирний торт в холодильник мінімум на 3-4 години. Він повинен «дозріти» і ущільнитися.
Охолоджений чізкейк акуратно виймаємо з форми і перекладаємо його на блюдо для подачі.
Чізкейк вже неймовірно смачний і його можна подавати до столу, але, щоб його вигляд зробити ще більш святковим, можна додатково трохи прикрасити збитими вершками.
Ось і все! Наш гарбузовий чізкейк готовий!
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо.
Шматочок гарбузового чізкейку можна доповнити карамельним соусом!
Смачного!