Як приготувати смачне блюдо, яке на сто відсотків сподобається всім, не маючи особливих кулінарних навичок? Ми пропонуємо безпрограшний варіант – млинці з м’ясом. Ситно, просто і швидко! Бо як половину процесу приготування візьме на себе духовка, а вам потрібно буде всього лише напекти рум’яні млинці і підготувати все до запіканню. Якщо зробити це заздалегідь, то весь процес приготування коротшає за часом удвічі!
Інгредієнти для приготування запечених млинчиків з м’ясом:
Для млинців:
- яйця курячі – 5-6 шт.
- молоко – 1 л
- борошно пшеничне – 14-16 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
- рослинна олія – 50 мл
Для м’ясної начинки:
- фарш свино-яловичий – 0,5 кг
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль, приправи – за смаком
Для заливки:
- сметана – 200 мл
- молоко (вода, бульйон) – 150 мл
Рецепт приготування млинців з м’ясом в духовці:
Для початку із стандартного для приготування млинців набору продуктів необхідно приготувати млинцеве тісто. Традиційно, перед приготуванням всі продукти витягують з холодильника заздалегідь, щоб яйця і молоко не були занадто холодними, а борошно просіюють через сито. Яєчно-молочна суміш при кімнатній температурі відмінно з’єднається з клейковиною борошна, і наші млинці не будуть рватися при випіканні. Отже, яйця розбити і перемішати в більш-менш однорідну суміш.
Влити молоко, додати до нього сіль і цукор. Так як наші млинці будуть не солодкі, цукор тут необхідний лише для того, щоб збалансувати смак тесту.
Просіяне борошно невеликими порціями ввести в молочну суміш, помішуючи. Ідеальна консистенція млинцевого тесту – «густа сметана», без грудочок. Не поспішаємо до випікання млинців, тепер необхідно дати млинців тесту «відпочити» хоча б півгодини.
Не забуваємо підлити в тісто олію і тоді при випічці млинців додавати його в блинницу або на сковороду не доведеться.
Вільний час присвятимо приготування начинки з фаршу і обсмажених овочів.
цибуля Ріпчаста (по можливості взяти дві великі цибулинки) подрібнити і обсмажити до розм’якшення, бурштиново-золотавого кольору і солодкуватого присмаку.
Додати до цибулі моркву, обсмажити їх разом ще 3-4 хвилини, помішуючи.
Поки цибуля і морква на сковороді охолоджуються, готове і млинцеве тісто: з нього треба випекти млинці невеликого діаметра (20-24 см).
Свино-яловичий фарш, приправити спеціями і прянощами.
Змішати з остиглими вже морквиною і смаженою цибулею. До речі, цибулю і моркву використовувати зовсім не обов’язково, можна додати будь-які овочі або зелень в начинку – попередньо обсмажені солодкий перець, кабачки, шпинат і т. д. Фарш перемішати, тепер можна загортати його в млинці.
На край млинця викласти 1-1,5 ст. л. ложки фаршу.
Загорнути край і обидві сторони млинця на начинку, а потім згорнути млинець з м’ясом рулетиком.
Розподілити всю м’ясну начинку з млинчиків.
Начинені млинці з м’ясом викласти на глибоке деко або у форму, залити сметанною заливкою з молока і сметани.
Випікати 35-40 хвилин при 190 градусах.
Млинці з м’ясом, запечені в духовці, готові!
Смачного!