500 рецептів
Різне

Яйця в булочці в духовці – рецепт з фото

by admin 15 Вересня, 2017 No Comments

Багатьох часто ставить у глухий кут питання приготування сніданку. Навіть скоріше не приготування, а різноманітності. Адже іноді хочеться чогось незвичайного, але при цьому швидкого у приготуванні, смачного і, найголовніше, ситного. Тож пропонуємо рецепт яєчні в булочці на сніданок. Звичайну яєчню готують практично усі господині, а ось про такому оригінальному варіанті знають небагато.

Запікаються яйця в булочці в духовці досить швидко і подаються порційно, що досить зручно для сніданку. Та й діти із задоволенням з’їдять яєчню в такому незвичайному оформленні.

Щоб приготувати яйця в булочці в духовці буде потрібно:

  • круглі булочки – 3 шт.
  • яйця курячі (середні за розміром) – 3 шт.
  • огірок солоний – 1 шт.
  • ковбаса варена (або шинка) – 80-100 г
  • масло вершкове – 40 г
  • молоко – 50-60 мл
  • майонез – 1 ст. л.
  • гірчиця – ½ ч. л.
  • суміш перців – за смаком
  • зелень – для прикраси

інгредієнти

Яйця в булочці в духовці – рецепт з фото:

Варену ковбасу (можна взяти шинку) і солоний огірок нарізаємо невеликими брусочками. Змішуємо і заправляємо сумішшю майонезу і гірчиці.

ковбаса і огірок

Потім беремо круглі булочки і гострим ножем зрізаємо верхівки. Акуратно видаляємо м’якуш, залишаючи у булочок тільки стінки товщиною близько 1 см, як показано на фото.

булочки

Змочуємо кожну булочку всередині молоком. Особливу увагу приділяємо бічних стінок. Потім беремо вершкове масло, ріжемо його невеликими шматочками і розкладаємо по булочкам. Якщо масло м’яке, то його можна розмазати по дну і стінкам.

масло

Викладаємо в булочки підготовлену начинку. Вона повинна займати приблизно 2/3 від усього внутрішнього об’єму булочки.

начинка

І розбиваємо в кожну булочку по яйцю. Присипаємо по жовтку сумішшю перців і відправляємо духова шафа. Запікаємо яйця в булочках в духовці на деку, застеленому папером, при температурі 200 градусів близько 20-25 хвилин. Білок повинен запектися повністю, а от ступінь прожарювання жовтка регулюємо за своїм смаком. Можна запекти жовток повністю, можна залишити трохи рідкуватим.

яйця в булочці в духовці рецепт з фото

Подаємо блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню. Яєчня в булочці в духовці готова! Булочка після запікання набуває рум’яну і злегка хрустку скоринку, але всередині вона зберігає свою м’якість, тому в цілому смак виходить просто незрівнянним.

яйця в булочці в духовці

Смачного!

Інші рецепти:

Заварний крем – рецепт з фото покроково в домашніх умовах

Ліниві пельмені з лаваша - Покроковий рецепт з фото

«Ліниві» голубці з фаршем, рисом і капустою - Покроковий рецепт з фото

Компот з персиків на зиму – простий рецепт без стерилізації

  • Previous Тайський соус Шрірача – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Щербет з арахісом – рецепт в домашніх умовах7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки