Багатьох часто ставить у глухий кут питання приготування сніданку. Навіть скоріше не приготування, а різноманітності. Адже іноді хочеться чогось незвичайного, але при цьому швидкого у приготуванні, смачного і, найголовніше, ситного. Тож пропонуємо рецепт яєчні в булочці на сніданок. Звичайну яєчню готують практично усі господині, а ось про такому оригінальному варіанті знають небагато.
Запікаються яйця в булочці в духовці досить швидко і подаються порційно, що досить зручно для сніданку. Та й діти із задоволенням з’їдять яєчню в такому незвичайному оформленні.
Щоб приготувати яйця в булочці в духовці буде потрібно:
- круглі булочки – 3 шт.
- яйця курячі (середні за розміром) – 3 шт.
- огірок солоний – 1 шт.
- ковбаса варена (або шинка) – 80-100 г
- масло вершкове – 40 г
- молоко – 50-60 мл
- майонез – 1 ст. л.
- гірчиця – ½ ч. л.
- суміш перців – за смаком
- зелень – для прикраси
Яйця в булочці в духовці – рецепт з фото:
Варену ковбасу (можна взяти шинку) і солоний огірок нарізаємо невеликими брусочками. Змішуємо і заправляємо сумішшю майонезу і гірчиці.
Потім беремо круглі булочки і гострим ножем зрізаємо верхівки. Акуратно видаляємо м’якуш, залишаючи у булочок тільки стінки товщиною близько 1 см, як показано на фото.
Змочуємо кожну булочку всередині молоком. Особливу увагу приділяємо бічних стінок. Потім беремо вершкове масло, ріжемо його невеликими шматочками і розкладаємо по булочкам. Якщо масло м’яке, то його можна розмазати по дну і стінкам.
Викладаємо в булочки підготовлену начинку. Вона повинна займати приблизно 2/3 від усього внутрішнього об’єму булочки.
І розбиваємо в кожну булочку по яйцю. Присипаємо по жовтку сумішшю перців і відправляємо духова шафа. Запікаємо яйця в булочках в духовці на деку, застеленому папером, при температурі 200 градусів близько 20-25 хвилин. Білок повинен запектися повністю, а от ступінь прожарювання жовтка регулюємо за своїм смаком. Можна запекти жовток повністю, можна залишити трохи рідкуватим.
Подаємо блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню. Яєчня в булочці в духовці готова! Булочка після запікання набуває рум’яну і злегка хрустку скоринку, але всередині вона зберігає свою м’якість, тому в цілому смак виходить просто незрівнянним.
Смачного!