Заварний крем є невід’ємною частиною багатьох десертів: його використовують для прошарку торта (найпопулярнішим, напевно, є «Наполеон»), рулетів і, звичайно ж, для еклерів і профітролей. Тому ми хочемо представити вам класичний рецепт заварного крему для еклерів, який виходить неймовірно ніжним оксамитовим, хоча, за бажанням, цей крем можна сміливо використовувати і для торта, і для відкритих солодких тарти…
Приготувати заварний крем в домашніх умовах можна досить швидко і просто, з ним впорається навіть не самий досвідчений кухар, головне дотримуйтесь нашим рецептом, а про всіх тонкощах приготування ми вам детально розповімо.
Інгредієнти для приготування заварного крему в домашніх умовах:
- молоко – 900 г
- цукор – 250 г
- кукурудзяний крохмаль – 80 г
- ванільний цукор – 10 г
- яєчні жовтки – 6 шт.
- масло – 200 г
Заварний крем – рецепт з фото покроково в домашніх умовах:
Першим ділом в глибокий сотейник вливаємо 700 г молока (200 г відставляємо в сторону, ця частина молока нам потрібно трохи пізніше) і відправляємо його на середній вогонь нагріватися.
А поки молоко потроху прогрівається, в мисці з’єднуємо кукурудзяний крохмаль, цукор і ванільний цукор. Віночком ретельно змішуємо всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш.
Раду від Cook-s.ru.Кількість крохмалю можна злегка варіювати, залежно від того, наскільки рідкий або густий заварний крем ви хочете отримати. Якщо раптом кукурудзяного крохмалю вам не вдалося знайти, то його можна замінити борошном.
До сухої суміші додаємо жовтки. До речі, за бажанням, замість 6 жовтків, можна взяти цілих 3 курячих яйця.
І віночком дуже ретельно їх розтираємо до посветления маси. За бажанням, на даному етапі можна скористатися міксером, але особливо їм старатися не потрібно.
В отриману жовткову масу вливаємо відкладене молоко.
І знову добре розмішуємо. У нас повинна вийти досить рідка суміш.
Коли молоко у сотейнику почне закипати, вливаємо в нього тонкою цівкою жовткову суміш. При цьому молоко обов’язково постійно перемішуємо вінчиком.
Після того, як вся жовткова суміш буде додана, варимо заварний крем на середньому вогні до загустіння і до перших ознак кипіння (на поверхні крему повинні з’явитися великі бульбашки). Крем при цьому обов’язково активно перемішуємо. Не відволікаємося ні на секунду, так як він може прикипіти до дна або ж в ньому можуть утворюватися грудочки.
Отриманий заварний крем протираємо через дрібне сито. Цей крок, звичайно, можна упустити, але саме завдяки йому ми позбавимося від можливих дрібних грудочок.
Протертий через сито заварний крем залишаємо остигати. Для цього, поки крем ще гарячий, накриваємо його харчовою плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею крему. Завдяки цьому на поверхні заварного крему не буде утворюватися щільна кірочка. У такому вигляді залишаємо крем на робочому столі доти, поки він не охолоне до температури 35-40 С. Температуру можна перевірити на дотик, використовувати термометр в даному випадку зовсім не обов’язково.
Коли крем досить охолоне, вводимо в нього м’яке вершкове масло. Для цього додаємо його невеликими частинами, у п’ять-шість заходів і кожен раз ретельно збиваємо крем міксером.
Ось і все, смачний заварний крем для еклерів готовий!
Але перш, ніж його використовувати, знову накриваємо його плівкою в контакт з поверхнею і відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину. Це потрібно зробити для того, щоб крем схопився і дозрів.
А після того, як він «відпочине» і добре загусне, заварний крем готовий до використання.
Їм можна заповнити еклери…
…або ж просто використовувати, як прошарок для торта або рулету.
Смачного!