Щербет – це чудова східна солодкість, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати щербет з арахісом, але, за бажанням, ви можете використовувати будь-які інші улюблені горіхи. Завдяки тому, що щербет готується на жирних вершках, він виходить дуже ніжним і тане в роті, а ще, звичайно ж, він володіє сильним вершковим ароматом. Отже, давайте приготуємо!
Щоб приготувати щербет з арахісом в домашніх умовах буде потрібно:
- вершки (жирністю 33%) – 330 г
- цукор – 450 г
- арахіс (сирої) – 250 г
- масло – 50 г
Щербет з арахісом – рецепт в домашніх умовах з фото:
Перш за все підготуємо арахіс. Висипаємо його на деко і відправляємо в розігріту до 170 ° С духовку хвилин на 10. За цей час 2-3 рази деко дістаємо, а горішки ретельно перемішуємо.
Підсушуємо/підсмажуємо арахіс до легкого рум’янцю, сильно не засмажуємо, так як в такому випадку арахіс може надати нашому щербету гірчинку. За бажанням, якщо возитися з духовкою немає особливого бажання, то підсмажити арахіс можна на плиті на сухій сковороді. Тільки в такому випадку горіхи потрібно частіше перемішувати, щоб вони не підгоряли.
Підсмажених горіхів даємо трохи охолонути і очищаємо від лушпиння. Робиться це дуже просто, досить потерти жменю горіхів між долонями. Арахіс очищений перекладаємо в підходящу ємність і поки відкладаємо в сторону.
Підготуємо сам щербет. В глибокий сотейник або в невелику каструльку з високими стінками виливаємо жирні вершки і додаємо до них 350 г цукру. Перемішуємо. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і, час від часу помішуючи, доводимо суміш до кипіння.
Поки вершки з цукром прогріваються, що залишилися 100 г цукру висипаємо на суху сковороду.
І на середньому/сильному вогні розтоплюємо цукор до стану карамелі бурштинового кольору. На цьому етапі діємо акуратно, карамель важливо не перетримати, так як вона може дати гіркоту! Тому не відволікаємося!
Як тільки карамель буде готова, обережно вливаємо її в суміш вершків з цукром. Діємо обережно! Суміш почне пінитися! До речі, карамель при цьому перетвориться в грудку, так і повинно бути, далі цей клубок розчиниться.
Під каструлькою включаємо вогонь трохи більше середнього і починаємо суміш уварюють. Варимо щербет 30-40 хвилин, постійно його при цьому перемішуючи (особливо в самому кінці варіння, не відволікаємося ні на хвилину). Варимо щербет до консистенції густого карамельного соусу або трохи недовареною згущеного молока.
Знімаємо каструлю з вогню і додаємо м’яке масло. Ретельно перемішуємо до одержання однорідної і гладкої маси.
Додаємо арахіс.
І вмішуємо його в наш щербет. Діємо швидко, так як за міру охолодження, маса починає швидко застигати.
Форму13х24 см вистилаємо пергаментом і злегка змащуємо олією (до речі, готуємо форму заздалегідь).
Готовий домашній щербет з арахісом перекладаємо в форму і розрівнюємо лопаткою.
Даємо щербету охолонути і відправляємо в холодильник на 1-2 години.
Застиглий щербет з арахісом дістаємо з форми і нарізаємо на порційні шматочки.
Ось і все!
Щербет з арахісом в домашніх умовах готовий, заварюємо ароматний чай і насолоджуємося!
Смачного!