Я завжди обережно ставилася до поєднання м’яса і фруктів. Але цей рецепт мене підкупив, вирішила спробувати і анітрохи не пошкодувала. Курка вийшла соковита, ароматна, без солодощі. Всім раджу приготувати цілу курку, фаршировану фруктами.
Складові:
- курка – близько 1,5 кг
- ріпчаста цибуля – 1 головка
- часник – 2-3 зубчики
- апельсин – 1 штука
- чорнослив без кісточок – 50 г
- лимон – ½ штуки
- яблуко – 1штука
- розмарин – 2 гілочки
- сіль і чорний перець за смаком
- приправа для курки
- оливкова олія – 2 столові ложки
- мед – 1 столова ложка.
приготування
Курку добре помийте під проточною холодною воді, видаліть всі нутрощі.
Змішайте сіль, мелений чорний перець і приправу для курки.
Натріть курку сумішшю приправ.
Мед розтопіть в мікрохвильовок або на водяній бані. З’єднайте оливкова олія, мед і сік, видавлений з половини лимона, перемішайте.
Отриманою масляною сумішшю натріть курку зсередини і зовні.
Яблуко, апельсин помийте. Яблуко, не очищаючи від шкірки, наріжте невеликими шматочками (при бажанні шкірку можна зняти).
Апельсин очистіть від шкірки і наріжте також шматочками.
Чорнослив перекладіть в миску, обдайте окропом, воду злийте.
Чорнослив дрібно наріжте.
Фрукти перекладіть в одну посуд і перемішайте.
Розкладіть курку на поверхні і наповніть фруктовою сумішшю внутрішність курки.
Отвір зашейте нитками (я зашивала звичайної товстої голкою з ниткою).
Ніжки складіть разом і міцно зв’яжіть нитками під черевцем.
Лук і зубчики часнику очистити. Часник наріжте пластинками.
Лук наріжте великими шматками.
Фаршировану курку перекладете в блюдо для запікання, поруч покладіть шматочки цибулі і часнику.
У блюдо налийте трохи холодної води і покладіть гілочки розмарину.
- Духовку розігрійте до 200 градусів С, помістіть блюдо з куркою в духовку і запікайте протягом 1-1,5 годин, в залежності від ваги курки. Щоб курка не підгоріла, накрийте її зверху фольгою. А щоб курка взялася золотистою скоринкою, за 30 хвилин до готовності фольгу зніміть. Готовність курки перевірте, проткнувши її ножем або виделкою, повинен витікати прозорий м’ясний сік. Готову курку, запечену з фруктами, розріжте на порційні шматки. Запечені всередині курки фрукти подайте окремо або покладіть кожному в тарілку.