Куряче м’ясо – це завжди прекрасний аромат, ніжний смак, а також багато корисних речовин. А для сучасних леді, які стежать за своєю фігурою, це ще і можливість смачно поїсти і не зіпсувати свою фігуру. Якщо Ви любитель курячого м’яса, то пропоную Вам відмінний, простий у виконанні рецепт приготування курячих гомілок в паніровці їх сухарів. Хрустка і рум’яна кірочка, яку, відкушуючи, Ви руйнуєте, і тут відчувається соковите, ніжне куряче м’ясо з легким присмаком лайма. Хіба це не смачно ?! Смачно!
Складові:
- курячі гомілки – 10 штук
для маринаду:
- кефір – 100 мілілітрів
- цедра лайма – 1 чайна ложка
- сік лайма – 1 столова ложка
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
для панірування:
- сухарі панірувальні – 100 грам
і ще:
- зелень кропу і петрушки – ¼ пучка
а також:
- форма для запікання з решіткою.
Рецепт приготування
- Курячі гомілки помити, зняти шкіру і скласти в чашку.
- У чашку з курячими гомілками влити кефір, додати сік і цедру лайма, посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати, щоб маринад добре покрив гомілки, і залишити маринуватися на мінімум одну годину.
- У целофановий пакет насипати панірувальні сухарі і покласти кілька замаринованих курячих гомілок. Добре струсити пакет, так, щоб сухарна скоринка була цілісною і рівномірно покрила м’ясо гомілок. Таким же чином панировать інші курячі гомілки.
- Курячі гомілки в паніровці з сухарів укласти в форму для запікання з решіткою. Якщо у Вас немає такої форми, то використовуйте звичайну форму для запікання.
- Поставити форму з курячими гомілками в розігріту до 180 градусів духовку і запікати близько 30 хвилин, але за часом приготування орієнтуйтеся на працездатність Вашої духовки.
- Зелень петрушки і кропу помити, обсушити, дрібно нарубати і посипати приготовані в духовці курячі гомілки в паніровці з сухарів.
- Декілька порад:
- панірувальні сухарі можна зробити самим. Треба просто подрібнити засохлий хліб за допомогою блендера або прокрутити через м’ясорубку;
- в паніровці з сухарів можна додати приправи і спеції на Ваш смак;
- рекомендується подати з овочевим салатом.