Печиво з різними фруктово-ягідними начинками давно припало до смаку і малюкам, і дорослим. Цього разу пропоную оригінальний рецепт печива з пісочного тіста з маком і ягодами вишні.
Засинайте з мрією – прокидайтеся з метою! І тоді щоранку буде добрим, а чай смачним, тим більше, якщо до чаю подати ось таке печиво з вишневою начинкою. Печиво приголомшливо в своїй простоті, елементарне, але неймовірно смачне. Пісочне тісто, приготоване з борошна двох видів: пшеничного і кукурудзяного, в яке відмінно вписався мак, додавши хрусткою текстури, створює гідне обрамлення вишневої начинки. День, що почався з чашечки чаю з таким печивом, просто зобов’язаний бути вдалим!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 75 г
- борошно кукурудзяне – 75 г
- розпушувач для тіста – ½ ч. л.
- цукор – пісок – 2 ст. л.
- мак кондитерський – 2 ст. л.
- вершкове масло – 80 г
- вода холодна – близько 2 ст. л.
для начинки:
- вишня без кісточок – близько 50 г
- крохмаль картопляний – 2 ст. л
- цукор – пісок – 1 ст. л.
приготування:
- У чашку відповідного розміру просіяти борошно двох видів: пшеничне і кукурудзяне.
- У чашку з борошном додати розпушувач для тіста, кондитерський мак, цукор-пісок і добре перемішати до однорідності.
Якщо цукор-пісок замінити такою ж кількістю цукрової пудри, то печиво буде більш ніжне.
- В отриману суху масу додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло кімнатної температури, дуже ретельно перетерти руками в «мокру» крихту.
- В отриману «мокру» крихту влити холодну воду і замісити тісто, якому надати форму кулі і, загорнувши в харчову плівку, помістити в холодильник на мінімум 30 хвилин.
- Поки тісто вилежується в холодильнику, приготувати начинку для печива. Для цього в невелику чашку покласти вишню, додати необхідну кількість цукру-піску, крохмаль і обережно перемішати.
- Дістати з холодильника охолоджене тісто. Розділити тісто на рівні частини, близько 10-12 г кожна.
- Кожну частину тіста обережно, щоб не порвати тісто, розкачати качалкою в довгу смужку шириною близько 5 сантиметрів. Намагатися розгортати якомога тонше, майже до прозорості.
- На початок розкатаної тонкої смужки тесту помістити трохи вишневою начинки, і потім нещільно згорнути рулетиком. Таким же чином сформувати печиво з решти частин тесту.
- Сформований печиво укласти на деко, застелене пергаментом для випічки.
- Деко з печивом помістити в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати печиво близько 20 хвилин до готовності, до зарум’янювання.
- Печиво з вишневою начинкою вийняти з духовки, остудити і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Замість картопляного крохмалю можна сміливо використовувати кукурудзяний крохмаль.
- Замість свіжої вишні можна використовувати свіжозамороженої, попередньо її розморозивши і слив рідину.