Посуд є одним з ключових моментів в організації будь-якого громадського харчування. Її естетичний вигляд і якість також важливо, як і смак приготованих страв або правильність обслуговування. Міцна красивий посуд буде відмінно виглядати довгий час, вона зручна у використанні і надійна в застосуванні.
Виходячи з цього, варто відзначити головні критерії вибору посуду для закладів громадського харчування:
- Естетичний вигляд. Посуд має бути не тільки красивою, але і відповідати стилю приміщення. Важливо, щоб всі предмети посуду в комплекті ідеально поєднувалися між собою, підкреслюючи дизайн закладу, і, в той же час, висловлюючи свою індивідуальність.
- Стійкість до механічних впливів і перепадів температури. Надійна міцна посуд коштує трохи дорожче, ніж звичайна, але вона завжди виправдовує себе терміном служби. Якісна посуд не лопається під впливом температур, вона залишається ціла при ударах про мийку та соприкосновениях з іншим посудом. Через короткого часу, коли звичайна посуд вимагає чергового оновлення, міцна впевнено продовжує свою службу.
- Зручність у використанні. Якісний посуд легко сервірувати, не боячись, що необережний дотик призведе до бою. Також її легко прибирати, мити в посудомийній машині, складувати і зберігати. Все це полегшує роботу персоналу, даючи можливість приділити більше уваги якості обслуговування.
Такі характеристики якості, краси і вишуканості має порцеляновий посуд. Саме її вважають за краще для себе більшість закладів громадського харчування вищого рівня. Порцеляновий посуд для кафе оптом у великому асортименті доступна на сайті компанії КленМаркет. Дизайнери компанії підберуть бездоганні предмети сервіровки, які гармонійно доповнять загальну концепцію вашого закладу.
Скільки посуду необхідно для громадського харчування?
Кількість необхідного посуду прийнято визначати за кількістю посадкових місць в залі, і дане число множать на три. Це мінімум, але в залежності від позиції громадського харчування, кухонних предметів може знадобитися і в 4 рази більше, ніж є місць. Більшість рестораторів з метою економії коштів закуповують посуд оптом, адже закупівля великих партій завжди обходиться дешевше.
Подбати про вибір посуду потрібно ще за кілька місяців до відкриття, а якщо необхідні екземпляри з особливим декором або логотипом, то замовлення краще скласти ще за півроку.