Капусту заквасили, тепер саме час варити борщ! Як казали наші прабабусі та бабусі: «Щи – всьому голова!», Що нудяться їх в великому горщику в російської печі, наповнюючи хату «щаним» духом – неповторним і ароматним. Час грубок кануло в лету, а щей, які їли наші предки дуже охота. І в цьому нам допоможе сучасний гаджет – мультиварка, готуючи в якій можна отримати найбільш наближений смак, схожий на протомленние в російській печі справжні щі. Скуштувавши тарілочку гарячих і наваристих щей, забезпечите вас і ваших близьких енергією і масою вітамінів! «Де щі, там нас шукай!» Правда, ж ?!
Складові:
- свинина (м’якоть) – 400 грам
- квашена капуста – 200 грам
- ріпчаста цибуля – 1 штука (близько 60 грам)
- картопля середнього розміру – 5 штук (близько 240 грам)
- томатний кетчуп – 2 столові ложки
- морква середнього розміру – 1 штука (близько 60 грам)
- лавровий лист – 1 штука
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
- вода (окріп) – 1,3 літра
а також:
- Зелена цибуля.
приготування щей
- Свинину добре помити, нарізати на невеликі шматочки, розміром близько 2,5 * 2,5.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути холодною водою і дрібно порізати.
- Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
- Картоплю почистити, помити і нарізати невеликими кубиками, розміром 1,5 * 1,5.
- У мультіварочную каструлю помістити нарізану невеликими шматочками свинину, квашену капусту, дрібно порізану цибулю, натерту моркву, порізану невеликими кубиками картоплю, додати томатний кетчуп, посолити і поперчити за смаком. Потім налити воду і перемішати.
- Мультіварочную каструлю поставити в мультиварку. Закрити кришку мультиварки, включити, виставити режим «Гасіння» або «Суп», час – 2,5 години.
- Після сигналу закінчення включити режим «Прогрівання», час – 15 хвилин, дати щам потомиться.
- Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно порізати.
- Приготовлені щі з квашеної капусти розлити по тарілках, посипати дрібно порізаною зеленою цибулею.
Господині на замітку:
- якщо квашена капуста надто кисла, то її краще спочатку вимочити в воді;
- також у нас в арсеналі є рецепт щей зі свіжої капусти;
- густоту щей регулюйте кількістю води;
- щі з квашеної капусти на другий день стають ще смачніше;
- рекомендується подати до щам житній хліб і сметану.