Прихильникам смачних і незвичайних страв рекомендую приготувати баранячу печінку, обсмажену в сітці на шпажках. Сітка перешкоджає надмірній втраті вологи субпродукту, роблячи його соковитим і ніжним.
Баранячу печінку можна віднести до розряду ласощів. Не так часто вдається її купити, як хотілося б, все-таки баранина поступається свинині та яловичині за популярністю. З іншого боку – це робить страву більш вишуканим, і підходить як для звичайної вечері, так і для святкового столу.
Печінка баранини зазвичай смажать, але так як жиру в ній немає, і страва може вийти сухим, печінку необхідно обмотувати жирової сіточкою. Бараняча жирова сітка зробить печінку більш жирної і соковитою. якщо у вас немає такої сітки, спробуйте звернути печінку в тонкі смужки бекону, як в цьому рецепті.
Печінка пропоную підсмажити, нанизавши на бамбукові палички, у вигляді маленьких шашличків, що дасть можливість подавати страву порційно. М’яка, соковита з неповторним смаком!
Складові:
- 1 кг баранячої печінки
- 400 г жирової сітки
- сіль
- спеції.
приготування:
- Баранячу печінку добре промиваємо, видаляємо всі жили і ущільнення.
- Розрізаємо на прямокутні шматочки, приблизно 4 см шириною. Так, щоб зручно було нанизувати на палички. Добре солимо і посипаємо спеціями. Я використовую набір спецій – хмелі-сунелі.
- Готуємо жирову сітку. Добре її промиваємо, стежимо, щоб пішли всі домішки (пісок, тріски і т.д., які могли потрапити при обробленні). Зверніть увагу, чи немає сторонніх запахів. Якщо є – збризніть сітку оцтом і залиште на 30 хвилин. Просушуємо паперовим рушником.
- Ножицями розрізаємо сітку на прямокутні фрагменти, так, щоб вистачило обмотати кожен шматочок печінки. Обворачіваем шматочки печінки жирової сіткою і нанизуємо на бамбукові палички.
- Заздалегідь необхідно перевірити довжину паличок і розмір сковороди, при необхідності укоротите палички. Кожен шматочок нанизуємо щільно один до одного. Для смаження добре підійде чавунна сковорода-гриль. Розігріваємо 1 ст.л. рослинне масла і укладаємо «шашлички». Обсмажуємо на середньому вогні близько 25 хвилин. У процесі смаження весь час перевертаємо, щоб шматочки присмажився рівномірно. Щоб визначити ступінь готовності субпродукту, досить проколоти його виделкою або зубочисткою. Якщо виділяється рожевий кров’янистий сік – продовжуйте готувати, якщо світлий і прозорий – вимикайте вогонь. Подаємо печінку гарячої, як гарнір підійде картопля.
Господині на замітку:
- Замість баранячої жирової сітки, можна використовувати свинячу або козячу.
- До смаженої баранячої печінки підійде томатний соус з паприкою або кетчуп.