Запекти баранину з картоплею в духовці – неймовірно просто, особливо якщо знаєш деякі технологічні тонкощі приготування страви.
Баранина з молодою картоплею – ситне, легке в приготуванні і дуже смачне блюдо. В даному рецепті шматочки баранини обвалюються в ароматних спеціях і повільно запікаються в духовці до появи апетитною хрусткою скоринки. Золотисті скибочки молодої картоплі чудово поєднуються з м’ясом, нітрохи не благаючи його першості. А зелена цибуля і зелень петрушки лише доповнюють композицію, роблячи блюдо гармонійним і більш виразним.
Складові:
- баранина (шийна або лопаткова частина) – 800 г
- картопля молода – 800 г
- цибуля зелена – кілька пір’я
- зелень петрушки – ½ пучка
- масло рослинне – 5 ст. л.
- орегано сушений – 1 ч. л.
- м’ята сушена – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- перець червоний гострий – ½ ч. л.
- сіль за смаком
- вино біле сухе – 4 ст. л.
Спосіб приготування
Баранину ретельно промийте під струменем холодної води. Розріжте м’ясо на порційні шматочки. Має вийти 8 шматочків баранини на кістки – по 2 на порцію.
Покладіть м’ясо у велику миску і додайте м’яту, орегано, чорний і червоний перець. За смаком посоліть і влийте вино. Добре перемішайте і залиште на 30 хв., Щоб баранина ввібрала властиві спецій аромати.
Картопля вимийте щіткою для овочів. Потім очистіть від шкірки. Так як бульби молоді, досить пошкребти шкірку ножем. Але, не забудьте надіти рукавички, щоб не забарвити шкіру рук в коричневий колір. Розріжте кожен бульба навпіл. Покладіть картоплю в миску, поперчіть, посоліть і перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 ° C. У форму для запікання налийте 3 ст. л. рослинного масла. Викладіть баранину і картоплю. Збризніть зверху маслом, що залишилося і налийте в форму 100 мл води.
Поставте деко на верхній рівень духовки. Запікайте 2 години, не забуваючи через кожні півгодини поливати м’ясо і картоплю утворилася рідиною. Поки баранина з молодою картоплею запікаються, підготуйте інші інгредієнти. Зелену цибулю і зелень петрушки промити, обсушити і дрібно нарубати.
- Вийміть форму з духовки. Викладіть баранину і картоплю на порційні тарілки, посипте рубаною зеленню. Можна сервірувати блюдо тонко нарізаними скибочками свіжого огірка, часточками помідора, кільцями ріпчастої цибулі. Окремо подайте кетчуп або томатний соус. Баранина з молодою картоплею готова. Подавайте це чудове блюдо до столу неодмінно гарячим. Прекрасним доповненням до цієї страви стане келих червоного сухого вина.
Господині на замітку:
- Таке ж блюдо можна приготувати і з старого картоплі.
- Якщо ви любите гострі страви, кількість гострого червоного перцю збільште вдвічі.
- Разом з картоплею і бараниною можна запекти шматочки моркви і кореня селери. Смак страви тільки виграє.
- Для запікання вибирайте молоду баранину – вона менш жорстка. Краще віддати перевагу лопаткової частини тушки – вона більш соковита і не містить жив.