Спробуйте на годину перетворитися в шоколатьє і створити свій неповторний рецепт популярного кондитерського виробу. Пропонуємо покроковий опис процесу приготування білого шоколаду з лавандою і медом.
Яких тільки видів шоколаду не пропонує нам кондитерські фабрики: шоколад з кокосовою стружкою, шоколад з родзинками, шоколад з перцем … Цей список можна продовжувати і продовжувати. Але такий шоколад можна знайти на полиці будь-якого супермаркету. А, давайте, ми перетворимося на мить сьогодні в шоколатьє, зануримося в світ чарівництва і створимо самостійно свій шоколад. Та не просто шоколад, а справжня насолода для справжніх гурманів. Ексклюзивний рецепт білого шоколаду з’явиться на світ в результаті змішування білого шоколаду з квітками лаванди і меду. Повірте, це справжня насолода для шлунка, це шалено смачно, особливо з чашкою кави свіжозвареного. Адже у лаванди такий аромат і смак. Так Ви готові долучитися до чарівництва ?!
Час приготування: близько 30 хвилин + 1 година для застигання
Інгредієнти на 5 порцій:
- білий шоколад – 100 г
- квіти лаванди сухі – 2 чайної ложки
- мед натуральний – 1 столова ложка.
Рецепт приготування:
- Натуральний мед покласти в невелику чашку і розтопити на водяній бані, постійно помішуючи ложкою. Сильно нагрівати мед ні в якому разі не треба. Зняти розтоплений мед з водяної бані.
- В розтоплений мед додати сухі квіти лаванди, перемішати і залишити на 10 хвилин. Квітки лаванди повинні просочитися медом.
- Білий шоколад поламати на шматочки і покласти в чашку, яку потім поставити на водяну баню, вірніше над водяною банею. Чашка з шоколадом не повинна стикатися з водою, шоколад повинен плавитися тільки за рахунок температури пара від нагрітої води. І ще важливо, що вода ні в якому разі не повинна потрапити в шоколад. Розплавлений на водяній бані білий шоколад залишити трошки охолонути.
- Для формування плитки шоколаду я використовувала силіконовий килимок з малюнком. Якщо у Вас немає силіконового килимка, то можна використовувати харчову плівку. На поверхню силіконового килимка розподілити ½ частину меду з квітками лаванди, потім вилити розтоплений білий шоколад, формуючи плитку, а потім по поверхні розтопленого шоколаду розподілити залишилися квіти лаванди з медом.
- Помістіть силіконовий килимок з шоколадом в холодильник. Шоколад повинен добре затвердіти. Білий шоколад з лавандою готовий! Подивіться як він гарний – фіолетові квіточки в білому, з блиском від меду.
- Декілька порад:
- білий шоколад вибирайте хорошої якості;
- красиво упакований шоколад може бути відмінним подарунком.