В Америці печиво з шоколадними драже M&M’s неймовірно популярно – купити його можна практично скрізь.
Нещодавно довелося побувати на дитячому Дні народження. Приготовлено було багато солодощів і ласощів, але помітила, що першими малюки розхапали печиво з ммдемс. Яскраві і барвисті печеньки з улюбленими шоколадними цукерками виглядали так привабливо, що навіть я, доросла людина, не змогла втриматися. Виявилося, що на смак це так само чудово! Моєму здивуванню не було меж, коли мама іменинника сказала, що зробила їх сама.
Зрозуміло, що не взяти рецепт печива з M&M’s я не могла. І вже на наступні вихідні мої домашні ласували цієї оригінальної випічкою. Крім того, з’ясувалося, що процес приготування настільки простий, що впораються навіть школярі.
Складові:
- вершкове масло – 130 г
- цукор – 150 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 280 г
- какао – 3 ст.л
- розпушувач – 1/2 ч.л.
- сіль – щіпка
- M&M’s – маленька пачка
- ванілін за смаком.
Як приготувати:
Вершкове масло краще дістати з холодильника заздалегідь – воно повинно стати м’яким. Можна скористатися і мікрохвильовою піччю, але обережно – масло не повинно розтанути повністю. Додаємо до нього цукор і збиваємо до тих пір, поки маса не стане пишною, тобто 5-7 хвилин.
Солимо, вбиваємо яйце і знову включаємо міксер або блендер. Тепер досить 1-2 хвилини.
Борошно просіваємо, додаємо в яєчно-масляну суміш. Туди ж відправляємо розпушувач, какао, ванілін. Якщо є час, то все сухі інгредієнти можна змішати окремо.
Замішуємо тісто спочатку міксером, потім вручну. Воно повинно вийти густим, еластичним. Може, буде трохи липнути до рук, але це не страшно – після охолодження консистенція стане саме такий як треба. Для цього збираємо його в кому, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник хоча б на півгодини.
Дістаємо, трохи розминаємо руками і робимо печеньки. Відщипуємо шматочки розміром як слива і спочатку скачуємо колобок, а потім здавлюємо його руками – виходить кругла коржик, товщиною близько 1 см. Викладаємо їх на деко з силіконовим килимком або звичайною пекарської папером. Змащувати нічим не потрібно.
Тепер найцікавіше – прикрашаємо ММдемсом. Скільки їх буде на одному печеньіце – вирішувати вам. Я люблю, щоб цукерок було побільше.
Розігріваємо духову шафу до температури 180 градусів і відправляємо туди деко на 20-25 хвилин. За цей час шоколадне печиво стане ще темніше, а більшість цукерок придбають апетитну тріщинку.
- Подавати американське печиво краще тоді, коли повністю охолоне.
“>