Якщо вас відвідувала ідея подати на десерт легкого домашнього морозива, то ця історія точно для вас! Всупереч уявленням про те, що домашнє морозиво – це пристойна кількість жирних вершків, жовтків і цукру, а значить і зайві калорії, це конкретне морозиво буде трохи жирніше молока, яке ви візьмете для рецепта. Тому що крім молока, невеликої кількості цукру і гіркого шоколаду нічого немає. Відмовитися від такого ласощів не зможуть навіть ретельно стежать за обхватом своєї талії дівчини. Морозиво готується дуже просто. Особливо смачно його їсти злегка підталим. І спробуйте незвичайну сервіровку, розклавши морозиво в кавові яскраві чашечки замість звичних креманок!
Інгредієнти на 6 порцій:
- 500 мл молока 2,5% жирності
- 180 г тростинного цукру (або 120 г тростинного цукру і 70 г мусковадо для більш інтенсивного смаку)
- 210 г гіркого шоколаду 72% вмісту какао
для приготування знадобиться:
- сотейник на 1,5 літра, лопатка, контейнер для заморожування морозива (або мороженица)
- міксер
- ложка для морозива
- кавові чашки для подачі.
приготування
- Шоколад прямо в обгортках легко постукати об стіл зі все сторін, щоб плитки розкололися на шматочки. Так подрібнити шоколад найпростіше і не доведеться бруднити руки. Упаковки розкрити.
- У сотейник влити молоко, додати подрібнений шоколад і цукор, перемішати. Поставити сотейник на вогонь і нагрівати, помішуючи лопаткою, до розчинення цукру і шоколаду.
- Однорідну шоколадну масу довести до кипіння і варити на Мелен вогні 5-7 хвилин. Постійно помішувати масу. Зняти сотейник з вогню, трохи остудити масу.
- Далі є два способи приготування морозива:
- Перший спосіб – в морожениці. Перелити масу в чашу і охолоджувати згідно з інструкцією конкретної моделі. Потім перекласти загусла масу в контейнер і прибрати в морозилку для загартування.
- Другий варіант – заморожування в морозилці. Для цього масу перелити в контейнер і поставити в морозилку. Щопівгодини протягом перших трьох годин діставати масу з морозилки і збивати міксером або віночком. Контейнер в цьому випадку краще взяти відповідного розміру і висоти, щоб при збиванні морозиво з нього не розліталося. Через 6-7 годин морозиво в морозилці буде готово.
- Для подачі морозиво вийняти за 5-10 хвилин з морозилки і дати трохи відтанути при кімнатній температурі. Ложку для морозива змочити в гарячій воді, промокнути і сформувати кульки з морозива, прокочуючи по периметру. Відсадити кульки морозива в чашки. Подавати відразу ж з кавовими ложечками.
- Відмінний смак, дуже шоколадний, що не залишає відчуття жирного морозива, – це друга гідність цього морозива після мінімуму можливих калорій. І ще це молочне шоколадне морозиво – справжній рай для шокоголіков (любителів справжнього шоколаду)! Якщо зробити це морозиво в красивому контейнері і оформити як подарунок, ви отримаєте масу подяк у відповідь … Смачного!
Таким чином, морозиво необхідно приготувати мінімум за добу до подачі.