З кролика можна зробити масу цікавих, легких і в той же час ситних страв. Пропоную випробувати рецепт оригінальної закуски.
Рулет з кролика – справжній делікатес, адже, як відомо, кроляче м’ясо настільки ніжне і смачне, що просто тане в роті! Роблять рулет з очеревини – вона має всього лише 0,5 см в товщину, тому така закуска готується дуже швидко, на відміну від рулетів зі свинячої Пашина або яловичини. Начинки можуть бути різні: чорнослив і курага, морква і часник, шпинат і апельсини – кожен може вибирати їх, орієнтуючись на свій смак.
Закуска виходить повітрям і дуже соковитою, а присутність часничку додає пікантність блюду. Якщо ви заздалегідь замарінуете очеревину в улюблених спеціях, то смак у рулету з кролика буде просто непередаваним!
Складові:
- очеревина кролика – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- лавровий лист – 4-5 шт.
Спосіб приготування:
Кролячу очеревину як слід промийте у воді і видаліть з неї плівки і жили, які можуть деформуватися в процесі приготування. Якщо у вас продукт не широкий, а складається з двох частин, то просто нашарувалися одну частину на іншу – при варінні і охолодженні вони стануть єдиним цілим. Розкладіть очеревину на дощечці.
Посоліть і поперчіть за смаком. Не бійтеся пересолити м’ясо – воно буде відварюватися і зайва сіль піде в бульйон. За бажанням ви можете додати трохи улюблених приправ.
Очистіть моркву від шкірки. Промийте коренеплід в воді і натріть на крупній тертці. Саме на крупній – в процесі відварювання морквяна маса спресується і стане єдиним цілим. А якщо ви натрете моркву на дрібній тертці, то все розійдеться в бульйоні.
Викладіть шар моркви на поверхню очеревини, залишаючи один її край порожнім – це буде кінцевий край рулету.
Часникові зубчики очистіть від лушпиння і промийте у воді. Пропустіть їх через прес на морквяну масу. Необов’язково повністю покривати морквяний шар часником – аромату від 2-3 спресованих зубчиків буде досить для пікантності страви.
Скрутіть очеревину в рулет, ретельно стискаючи її, і перев’яжіть кулінарною ниткою або шпагатом.
Викладіть заготовку в сотейник або іншу ємність. Всипте 0,5 ч.л. солі, лаврові листочки і залийте гарячою водою так, щоб вона повністю покрила пов’язаний рулет. Помістіть ємність на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть рулет близько 40-50 хвилин, підливаючи окріп у міру його википання.
- Після цього вийміть відварений рулет з ємності і помістіть під гніт на 20-30 хвилин, а краще до повного охолодження. Гарячу закуску ні в якому разі не нарізайте – вона розкришиться і не буде тримати форму. Як тільки блюдо охолоне – наріжте рулет з кролика навскіс на порційні шматочки і подавайте до столу разом зі свіжою зеленню петрушки або кропу.
Господині на замітку:
- Якщо є час, то м’ясо кролика можна замочити в молоці на 1,5-2 години, як зроблено в рецепті приготування кролика в духовці – блюдо вийде більш ніжним. Якщо немає молока, то підійде і звичайна холодна вода, яку слід поміняти 2-3 рази.