Вживання влітку холодного супу властиво не тільки слов’янської, але й азіатської кулінарної традиції. Суп Йокоте з молоком і овочами – легкий і корисний. Технологія приготування проста і не передбачає теплову обробку.
Як відомо, основу обідньої трапези складає суп. А в спекотну літню пору ідеальний, звичайно ж, холодний суп. Кожна кухня має в своєму арсеналі такі перші страви, наприклад, в Іспанії це знаменитий Гаспачо, а в Росії – окрошка. Ось рецепти окрошки на квасі і окрошки на кефірі. Ну, а ми спробуємо приготувати суп Йокоте, який вельми популярний в азіатській кухні. Холодний, легкий, з приємно похрустивают кубиками огірків і яскравими вкрапленнями помідорів, Йокоте освіжить і наситить вас в спекотний літній день. Базилік, петрушка і зелений лук наповнюють блюдо своїми чудовими ароматами і неповторним смаком. Основу супу складають йогурт і молоко. А найголовніше, приготування Йокоте не зажадає від вас абсолютно ніяких зусиль. Адже подрібнити овочі і зелень, а потім змішати їх з молочними продуктами, зможе навіть починаюча господиня.
Складові:
- йогурт натуральний без добавок – 250 мл
- молоко 3,2% жирності – 250 мл
- огірок свіжий – 150 г
- помідор свіжий – 170 г
- зелень петрушки – 20 г
- зелень базиліка – 20 г
- зелена цибуля – кілька пір’я
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком.
Спосіб приготування
- Огірки і помідори ретельно вимийте. У огірків обріжте по обидва боки кінчики. Якщо огірочки молоді, очищати їх не потрібно, а зрілі бажано очистити від шкірки. Наріжте овочі маленькими кубиками – з межею 0,5 см.
- Зелень петрушки, базилік і зелену цибулю переберіть і добре промийте. З гілочок базиліка обірвемо листочки. Всю зелень дрібно порубати.
- Підготовлені овочі та зелень засипте в каструлю об’ємом 2 літри. Додайте мелений перець і за смаком посоліть. Перемішайте.
- Влийте холодне молоко.
- Додайте йогурт.
- Налийте в каструлю 2 ложки оливкової олії і ретельно перемішайте.
- Поставте каструлю в холодильник на 20 хвилин. Після закінчення цього часу суп Йокоте готовий. Розлийте його в глибокі тарілки і подавайте до столу. При бажанні можете додати в кожну порцію супу по 2-3 кубики льоду.
Господині на замітку:
- Так як суп не піддається термічній обробці, продукти для його приготування повинні бути обов’язково свіжими і хорошої якості.
- Для Йокоте підійде як фіолетовий, так і зелений базилік.