Що може бути приємніше, ніж дивитися зі свого вікна на повільно падає сніг, що покриває будинки і дерева, на перехожих, що снують туди-сюди і поспішають кудись, на проїжджаючі мимо автомобілі, водії яких лають ці опади …, тримаючи в руках чашку гарячого чаю. Тепло і затишно, чашка чаю в руках допомагає розслабитися, а аромат і чудовий смак шоколадного печива з льодяниками зосередитися на чомусь приємному. Відкушуючи печиво, відчуваючи на мові приємне поколювання кристаликів льодяників, які, тая, змішуються з ніжністю шоколадного печива, … можна запросто забути про час і будь-яких негараздах …
Складові:
для тесту:
- темний шоколад – 100 грам
- вершкове масло – 30 грам
- борошно пшеничне вищого сорту – 30 грам
- яйце куряче – 1 штука
- цукор – пісок – 75 грам
- ванільний цукор – 1 чайна ложка
- сіль – ¼ чайної ложки
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки
для прикрас:
- цукерки – льодяники червоного кольору – 5-6 штук
- молочний шоколад – 50 грам.
приготування
- У невеликій чашці змішати необхідну кількість борошна, розпушувача для тіста і сіль.
- Темний шоколад поламати на невеликі шматочки і скласти в невелику чашку, додати вершкове масло.
- Чашку з шоколадом і вершковим маслом поставити на водяну баню, розтопити і добре вимішати дерев’яною ложкою. Злегка остудити.
- В окрему чашку розбити яйце і додати цукор – пісок і ванільний цукор. За допомогою міксера збити до однорідності.
- Розтоплений з вершковим маслом гіркий шоколад додати до яєчної суміші і добре перемішати дерев’яною ложкою до однорідності.
- Потім до шоколадно – яєчної суміші просіяти борошно, змішане з розпушувачем і сіллю. Добре вимішати до однорідності дерев’яною ложкою. Дати постояти приготовленого тесту близько 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Деко застелити пергаментом для випічки. За допомогою чайної ложки викласти тісто, надаючи вид кола, на деко на відстані один одного, враховуючи, що печива трохи збільшуються при випічці.
- Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, десь близько 10 хвилин, але орієнтуйтеся на працездатність Вашої духовки.
- Дістати деко з готовим шоколадним печивом з духовки і повністю остудити. Не намагайтеся чіпати гаряче печиво, воно буде ламатися. Обов’язково дочекайтеся, коли воно повністю охолоне, і лише потім знімайте печиво обережно, так як печиво дуже крихке, з пергаменту.
- Цукерки – льодяники загорнути в папір і за допомогою молотка подрібнити на невеликі шматочки. Подрібнені льодяники насипати в невелику чашку.
- Молочний шоколад поламати і помістити в невелику чашку. Чашку з молочним шоколадом поставити на водяну баню і розтопити.
- Половинку остиглого шоколадного печива вмочити спочатку в розтоплений молочний шоколад, а потім зверху посипати шматочками подрібненого льодяників. Скласти шоколадні печива з карамеллю на решітку і винести на кілька хвилин на холод, щоб застиг молочний шоколад.
Господині на замітку:
- краще для приготування шоколадного печива з льодяниками використовувати темний шоколад з вмістом какао-продуктів не менше 55%;
- можна для прикраси використовувати льодяники іншого кольору.