Рум’яні золотисті боки, приємний хрускіт і ніжна, дивно соковита овочева начинка – саме такими виходять чебуреки, приготовані за цим рецептом.
Напевно вам доводилося куштувати національне татарське блюдо – чебуреки. І швидше за все, начинка цих апетитних пиріжків складалася з м’ясного фаршу або сиру. Однак мало хто знає, що з овочевою начинкою чебуреки виходять не менш смачними.
Пропоную приготувати домашні чебуреки з капустою. Хрустку скоринку, з дрібними бульбашками, оцінять всі ваші домочадці. А капуста, морква, цибуля і солодкий перець надають сухуватий тесту додаткову ніжність і соковитість. Чебуреки краще вживати відразу після приготування. Смачно зі свіжими помідорами, першими стравами або просто так. Це ситний перекус на роботі, природі, в дорозі. Отже, якщо ви хочете почастувати своїх рідних апетитними чебуреками, тоді рецепт вам сподобається. До речі, рекомендую готувати відразу 2 види: ці та чебуреки з м’ясом.
Складові:
Для тесту:
- вода – 150 мл
- сіль – 1 ч.л.
- олія соняшникова – 50 г
- борошно пшеничне – 330 г
начинка:
- капуста білокачанна – 500 г
- морква – 150 г
- цибуля ріпчаста – 150 г
- перець солодкий – 100 г
- олія соняшникова – 4 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений
- лавровий лист мелений
- насіння кропу мелені
- петрушка
- олія соняшникова – для смаження.
приготування
- Починаємо з приготування тіста. Закип’ятіть воду в чайнику. Налийте потрібну кількість води в глибокий посуд. Додайте сіль, олія соняшникова. Перемішайте.
- Насипте частинами пшеничне борошно. Замісити тісто, спочатку ложкою. Потім, підсипаючи поступово борошно, продовжите заміс руками.
- Замісити м’яке, гладкий клубочок, який не липне до рук. Укрийте рушником, щоб тісто не обвітрилося.
- Для приготування начинки візьміть капусту білокачанну, моркву, цибулю, спеції, олія соняшникова.
- У сковорідці розігрійте олію. Додайте натерту, на крупній тертці, моркву і дрібно нарізану цибулю. Смажте на невеликому вогні до м’якого стану.
- Додайте, нашатковану соломкою, білокачанну капусту і болгарський перець. Перемішайте. Смажте на середньому вогні 25-35 хвилин, до м’якості овочів.
- Промийте та висушіть петрушку, дрібно наріжте, додайте до капусти. Можна використовувати кріп, кінзу, селера. Приправте за смаком вищесказаного спеціями. Обсмажте близько п’яти хвилин і вимикайте. Остудіть до кімнатної температури.
- Тісто ще раз добре обомніте. Сформуйте ковбаску, наріжте порційними шматочками.
- Розкачайте шматочок тесту в тонкий пласт. На одну половинку покладіть капустяну начинку.
- Укрийте другою половинкою тесту. Трошки притисніть рукою, щоб видалити зайве повітря і добре защипніть краю. За бажанням, обріжте фігурним ножем.
- У великій сковороді розігрійте олію. Покладіть заготовки. Обсмажте на невеликому вогні до золотистої скоринки, по обидва боки.
- Капустяні чебуреки готові. Смачного!
Господині на замітку:
- Нерідко в тісто для чебуреків господині додають пару столових ложок звичайнісінької горілки. Завдяки такому незвичайному інгредієнту тісто набуває додаткову м’якість, легкість, хрустку структуру.
- Чебуреки можуть бути приготовані з найнесподіванішими начинками: з грибами, рисом і яйцем, з бринзою, змішаною з зеленню.