Риба, запечена в духовці з овочами і грибами, – це не тільки смачне і апетитне блюдо, але і дуже корисне. Риба Мерлуза – корисний дієтичний білковий продукт, який буде актуальний навіть для дітей. Овочі також містять цінні і корисні мікроелементи і вітаміни. Таке блюдо можна вважати справжнім вітамінним коктейлем. Час приготування страви – не більше однієї години, до того ж більшу частину часу ви будете відчувати аромат з кухні, а не займатися нудною нарізкою продуктів і іншими нецікавими кухонних справами.
Складові:
- риба Мерлуза (філе) – 1 шт.
- гриби печериці морожені – 100 г
- кольорова капуста – 100 г
- стручкова квасоля – 100 г
- горошок – 50 г
- брокколі – 100 г
- картопля фрі – 100 г
- солодкий перець – 100 г
- цибуля-порей – 1 шт.
- сіль за смаком
- рослинне масло – 1 ст. ложка.
Рецепт приготування
- Підготуйте для страви зручну жароміцних форму і краще, якщо вона буде довгастої форми, щоб риба помістилася в неї цілком. Це не принципово, але для зручності було б краще. Якщо берете рибу заморожену (що більш реально), тоді необхідно розморозити її, сполосніть і викладіть у форму по центру.
- Потім підготуйте гриби. Можна використовувати будь-які гриби на ваш смак. Також не принципово будуть вони свіжими, або замороженими. Цього разу я взяла заморожені печериці.
- Цвітну капусту розділите на суцвіття. Всі овочі можна використовувати як сухий заморозки, так і свіжі. Це як вам більше подобається і залежить ще від того, скільки у вас вільного часу. Зі свіжими овочами вам буде потрібно більше часу на приготування страви.
- Підготуйте стручкову квасолю.
- Також візьміть зелений горошок. Єдине правило, не використовуйте в цій страві консервований горошок з банки або мариновані гриби. Тільки свіже або заморожене.
- Брокколі також розділіть на суцвіття.
- Картоплю треба очистити, помити і нарізати соломкою. Можна, як і я, використовувати готовий морожений картопля фрі. Потім з’єднайте спеції і сіль. Обваляйте картопля з цієї суміші.
- Солодкий перець наріжте соломкою.
- Викладіть все приготовані овочі і гриби по краях від риби. Лук-порей помийте і наріжте кільцями. Викладіть кільця на рибу. Полийте зверху блюдо рослинним маслом і посипте сіллю зі спеціями.
- Поставте форму в духовку і випікайте приблизно 40 хвилин при температурі 175-185 градусів. Риба Мерлуза повинна стати м’якою і овочі теж. Смачного!