Навіть не знаю, чи варто давати такий простий рецепт. З іншого боку, зараз сезон. Погода сприятлива, тому кабачки так і пруть в городі. Багато хто не встигають з’їдати їх самі, роздають по друзях і знайомих. Відповідно ціни на кабачки зараз мінімальні. Так що нехай ця стаття буде для вас нагадуванням: “Пора готувати кабачки”.
складові
- кабачки середні;
- масло рослинне;
- сіль;
- кріп, зелена цибуля, зубчик часнику.
Кабачки вимити і нарізати кільцями товщиною 0,5 см. Зрілі кабачки слід очистити від жорсткої шкірки і видалити насіння.
Кільця скласти в посуд і посолити. Перед обжаркой злити виділився сік.
Також перед обжаркой можна, але не обов’язково, обваляти колечка в борошні або яйці.
У сильно розігрітій сковороді нагріти рослинне масло і обсмажити кільця кабачків з двох сторін до підсмаженої скоринки. Обсмажувати в один шар. Готові кабачки складати в тарілку і накривати кришкою, щоб вони распарились, перебуваючи в теплі.
Ось, в принципі, і все. Залишилося посипати смажені кабачки мелкопорезанние кропом, зеленою цибулею і часником. Подавати зі сметаною.