Салат з куркою, виноградом, картоплею, цибулею і яйцем – це пікантне з’єднання гострих і солодкуватий ноток, яке обов’язково сподобається гурманам. Готується салат легко і швидко, рецепт виручить, коли гості вже на порозі.
Цей салат з куркою і виноградом готується аж ніяк не по типу Тіффані. Інгредієнти і спосіб приготування значно відрізняються. Перебравши всі існуючі рецепти курячих салатів з виноградом, я прийняла рішення приготувати салат по-своєму. Щоб його вийшло більше, додала один інгредієнт, який зазвичай не додають. Зізнаюся чесно, вийшло дуже смачно. І все дегустують навіть не здогадалися, що в салаті є смажена картопля. Так, саме смажена, а не відварна, як ми звикли додавати в салати.
Взяла великий сорт винограду «Аркадія». Всередині його попадається максимум три кісточки, але в основному дві. Тому його легко почистити. Але якщо взагалі немає бажання возитися з кісточками, просто купите «Кишмиш».
Складові:
- варені яйця – 5 шт.
- картопля – 2 шт.
- варена куряча ніжка – 1 шт.
- виноград – 200-300 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- майонез – до смаку
- рослинне масло – для смаження картоплі.
Спосіб приготування
Нарізаємо кубиками картоплю. Обсмажуємо до готовності на середньому вогні в рослинній олії. Злегка посолити.
Поки смажиться картопля, замарінуем цибулю. Нарізаємо його тонко і поливаємо оцтом 9% (однієї ст. Л.). Додаємо щіпку цукру і перетираємо все разом. Відставляємо, щоб цибуля замаринувати протягом 5-10 хвилин.
Варені круто яйця нарізаємо кубиками. Додаємо до мариновані цибулі.
Раніше відварену в солоній воді і охолоджену курячу ніжку (чверть) поділяємо на шматочки м’яса. Ріжемо їх кубиками. Викладаємо в салатник.
Смажену, теплу або зовсім остигнула картоплю викладаємо до решти інгредієнтів.
Виноград промиваємо, просушуємо і нарізаємо половинками або четвертинками, видаляючи кісточки, якщо вони є.
Залишається заправити салат майонезом. До речі, цей соус можна приготувати в домашніх умовах.
- Коли всі інгредієнти перемішані, верх салату прикрасимо ягодами винограду. Для цього ріжемо кожну ягоду навпіл, видаливши кісточки, і викладаємо по колу. Це найпростіший спосіб прикрасити салат з виноградом. Якщо у вас з’явиться бажання зробити якось оригінальніше, дійте відповідно до своєї фантазії. Виноград для цього салату можна використовувати як світлий, так і темний.
- Цей салат стане гарною прикрасою святкового столу практично в будь-який час року. Адже виноград можна купити і взимку. А всі інші інгредієнти є на прилавках незалежно від сезону. Вони доступні круглий рік. Спробуйте і ви таке оригінальне поєднання найпростіших інгредієнтів.
Господині на замітку:
- Такий салат можна викласти шарами і подати на стіл в келихах.
- Салат з куркою і виноградом при бажанні можна прикрасити рубаними волоськими горіхами або твердим сиром, тертим на тертці.