Заливний язик є одним з основних холодних закусок на новорічних столах. Сьогодні хочу запропонувати вам красиво оформити подачу відвареного язика в желейною глазурі, яка запобіжить закуску завертання. Основний інгредієнт, який вам знадобиться – це попередньо відварений яловичий або телячий язик і курячий бульйон.
Складові:
- яловичий язик 300 г
- харчовий желатин
- бульйон 1 склянка
- часточка часнику
- томат – 1 шт.
- зелень – пару гілочок.
спосіб подачі
- Насамперед вам необхідно замочити харчовий желатин в холодному бульйоні відповідно до інструкції на упаковці. У час, що залишився кількість бульйону можете видавити трохи часничку. Через 5-10 хвилин процідіть його через сито. Часник додасть аромат і легку гостроту.
- Мова попередньо відварюємо, охолоджуємо, чистимо від верхньої шкірки. Детальніше про приготування відвареного язика читайте тут. Щоб мову різався тонкими слайсами, застосовуйте гострі ножі.
- Підберіть підходящу тарілку, в якій будете подавати ваше блюдо. За формою вона може бути різною, але, головне, щоб тарілка була плоскою. Розподіліть мову на поверхні тарілки в один шар.
- Як їстівного прикраси можете зробити з томата трояндочку, зрізуючи по колу його шкірку. Схожу трояндочку можна вирізати з відвареної моркви.
- Скрутіть овоч і вставте в отвір посередині мови. Як маточки можете використовувати зелену цибулю або іншу зелень.
- Замочений желатин розчиніть в бульйоні, поставте на вогонь і добре прогрійте його, не допускайте кипіння рідини. Тепер силіконової пензликом умочуйте в бульйон і намащуйте слайси мови.
- Після цього ставте тарілку в холодильник на 10 хвилин. Так повторіть до бажаного результату, поки шар желейною глазурі не стане товщим. Миску з бульйоном тримайте в теплі (наприклад, на батареї), щоб бульйон не застиг в процесі роботи.
- Святкова закуска з мови вважається готовою, коли застигне останній шар бульйону. Подавайте таку мову з хроном або гірчицею.
Господині на замітку:
- Замість яловичого мови можете використовувати свинячий.
З повагою, Ельба.