Смачний торт можна приготувати в домашніх умовах всього за півгодини з найдоступніших продуктів.
Барвистий бісквітний торт з білковим кремом стане прикрасою для будь-якого свята, особливо на весілля або Великдень. Такий десерт виходить високим за рахунок правильно приготовленої випічки і дуже ніжним, якщо ви додасте до білого крему цукерки рожевих, салатових і білих квітів. Крім цукерок прикрасити такі ласощі можна свіжими ягодами і фруктами, листочками свіжої м’яти і т.д. Головне, щоб торт після прикраси подобався вам!
Приготувавши бісквітний десерт, обов’язково дайте йому кілька годин для просочення і охолодження. Повірте, приготований торт в домашніх умовах набагато смачніше магазинного варіанту і при цьому набагато дешевше, якщо вирахувати вартість всіх інгредієнтів для нього!
Складові:
тісто:
- курячі яйця – 4 шт.
- цукровий пісок – 1 ст.
- пшеничне борошно – 1 ст.
- сіль – 2 щіпки
крем:
- білки курячих яєць – 2 шт.
- цукровий пісок – 0,5 ст.
просочення:
- варення – 1 ст.
- цукерки для прикраси.
Спосіб приготування:
- Курячі яйця промийте у воді. Відокремте жовтки від білків у різні ємності, намагаючись не перемішати їх. Використовуючи яйця від домашніх курей, ви додасте випічці більш барвистий колір за рахунок яскраво-жовтого жовтка.
- Слідкуйте за тим, щоб ємність, куди ви вливаєте білки, була повністю сухий. Збийте білки міксером з двома пучками солі так, щоб вони збільшилися в 2 рази. Потім потроху всипте 0,5 ст. цукрового піску в ємність, не припиняючи збивати масу. Для того щоб повністю збити білки, буде потрібно близько 7-10 хвилин. Але цей час також залежить від потужності вашого міксера.
- Промийте лопаті міксера і збийте яєчні жовтки з 0,5 ст. цукрового піску до побіління.
- Як тільки це відбудеться – акуратно перемістіть до желтковой маси збиті білки і перемішайте з допомогою міксера. Поради по правильному приготуванню бісквіта дивіться тут http://na-vilke.ru/biskvitnoe-testo.html.
- Всипте пшеничне борошно і включіть духовку для нагрівання, так як бісквіт випікають тільки в добре розігрітій духовці! Збийте останній раз всю масу міксером на невеликій швидкості протягом 1-2 хвилин.
- Змастіть форму для випічки вершковим або рослинним маслом і перемістіть в неї бісквітне тісто.
- Помістіть форму в духовку і випікайте при 180-200 град. близько 30 хвилин, стежачи за поверхнею бісквіта. Якщо верх бісквіта вже зарум’яниться, а всередині він ще не спечеться, то прикрийте його поверхню фольгою або пекарської папером. Готовій випічці обов’язково дайте охолонути!
- Бісквіт розрізати по горизонталі на три частини. Якщо верхівка випічки занадто опукла, то її трохи підрівняйте.
- Кожен шар просочіть варенням. Бажано використовувати варення з цілими ягодами або з невеликими фруктами, наприклад з черешні або абрикоса. Ось рецепт абрикосового варення в мультиварці.
- Як тільки зберете весь торт – збийте білковий крем за принципом збивання білків. Він повинен бути густим і щільним.
- Повапните кремом весь торт як зверху, так і з боків і помістіть на холод. Через 2-3 години готовий бісквітний торт можна прикрашати. Використовуйте будь-які цукерки або солодощі на ваш смак.
- Подавайте десерт до столу охолодженим. При бажанні його можна нарізати на порційні шматочки. Не забудьте заварити ароматний чай. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Якщо вдома є мультиварка, то бісквіт краще спекти в ній – «примхливе» бісквітне тісто в цьому кухонному гаджет у мене завжди виходить ідеально пропечённим. При цьому поверхня коржа практично ніколи не стає опуклим.