Якщо вам подобаються незвичайні кулінарні поєднання, раджу запекти в духовці пружні сливи з чебрецем і розмарином. Оригінальність закусці додасть свіжий часник і ароматне оливкове масло. Блюдо з запечених слив можна приготувати заздалегідь, остудити, перекласти в скляну ємність з кришкою і насолоджуватися пікантною закускою протягом декількох днів. Повинна зізнатися, що в моєму холодильнику сливова розкіш зберігається зовсім недовго – закуску обожнюють домашні і друзі.
Спосіб приготування: в духовці.
Час приготування: 1,5 – 2 години.
Інгредієнти на 2-4 порції:
- сливи свіжі – 6-8 шт.
- часник – 2-3 зубки
- оливкова олія – 2 столові ложки
- розмарин, чебрець – по 1-2 гілочки
- базилік свіжий – 2-3 листочка (за бажанням)
- гострий перчик (за бажанням)
- сіль велика + перець мелений – по щіпці.
Як приготувати запечені сливи
- Для закуски бажано вибрати великі і тверді сливи, з яких легко видаляються кісточки. Зливи помити, розрізати на дві частини, видалити кісточки і викласти у форму для запікання, попередньо змащену оливковою олією.
- Зливи рекомендую укладати розрізаної частиною верх, в щільні ряди слив увіткнути очищені половинки зубчики часнику. Зверху розкидати голки свіжого / сухого розмарину і гілочки чебрецю, якщо ви любите базилік – додайте кілька листочків. Блюдо посипати крупною сіллю і свіжо меленим перцем / сумішшю перців. За бажанням (якщо любите погостріше) можете додати стручок гострого перчика, просто трохи утопите його в сливи.
- Форму зі сливами щільно накрити / запечатати фольгою або кришкою і поставити в духову шафу приблизно на 2 години. Температурний режим – не вище 160С.
- Час запікання залежить від розміру слив. Я використовувала для закуски сливи середнього розміру, готувала близько 1 години під фольгою, потім продовжила запікання без фольги протягом 30 хвилин, щоб злегка підсушити закуску.
- Готові запечені сливи з травами і часником вийняти з духовки і подати на стіл в якості окремої закуски, пікантного гарніру до підсмаженні зі свинини або використовувати для приготування бутербродів з м’яким сиром і білим хлібом. У холодному вигляді запечені сливи набувають особливого смаку і служать ідеальною закускою для благородних напоїв. Приємного вам апетиту!