Сама назва дивного блюда вказує на те, що закуска неймовірно ніжна, повітряна і при цьому проста в приготуванні. Навіть недосвідчена господиня зможе з легкістю приготувати цей кулінарний шедевр, смак якого, незважаючи на мінімальну кількість компонентів, виходить неперевершеним. Салат «Наречена» на святковому столі затьмарить навіть всіма улюблений олів’є.
Салат з буряком наречена
Така імпровізована «Наречена» виявиться справжньою знахідкою для вегетаріанців. Суміш не містить м’ясні продукти. Салат виходить вишукано ніжним, при цьому ситним і казково красивим.
На салат наречена з буряком потрібно:
- 2 картоплі;
- 2 морквини;
- 2 буряка;
- 3 яйця;
- 50 гр. цибулі-порею;
- 100 гр. сиру;
- 1/3 ч. Л. солі;
- 2 салатних листа;
- 100 гр. майонезу.
Готуємо салат наречена з буряком і морквою:
- Коренеплоди помити, відварити в різних сотейниках, остудити і очистити.
- Картопля, морква і буряк окремо один від одного подрібнити на тертці.
- Яйця відварити до твердого жовтка, залити холодною водою. Остиглими їх потрібно очистити і натерти на тертці з дрібними отворами.
- Лук-порей обполоснути і ножем дуже дрібно порубати.
- Тепер потрібно викласти шарами всі продукти в салатник, обов’язково підсолюючи.
- Спочатку помістити картопля, слідом – морква.
- Третім додати буряк, потім – цибуля-порей.
- Рівномірно розподілити по всій поверхні страви яйця і полити майонезом.
- У такому вигляді салат потрібно помістити години на чотири в холодильник для просочення всіх верств.
- Салатні листя промити і порвати на невеликі шматки, викласти поверх страви.
- Сир нарізати в тонкими слайсами, після чого сформувати акуратні трояндочки і прикрасити закуску.
Важливо! Майонезом необхідно змащувати не всі верстви, як, наприклад, це робиться в шубі, а лише останній, але дуже рясно. Тільки в цьому випадку салат не осяде і буде по-справжньому повітряним.
Салат листковий наречена
Трохи солодкувата відварна морква надає ніжному страви ще більш оригінальний і неповторний смак. Додавання ж копченої курки робить наречену яскравою і такою, що запам’ятовується.
На листковий салат наречена будуть потрібні:
- 300 гр. копченої курки;
- 50 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 3 картоплі;
- 2 морквини;
- 4 яйця;
- 1 ч. Л. оцту 9%;
- 100 гр. майонезу.
Рецепт салату наречена листковий:
- Лук очищають і рубають на кубики. Після цього масу заливають оцтом і майонезом, маринують.
- Яйця варять до твердого жовтка, заливають холодною водою. Остиглими їх очищають, розбирають на жовтки і білки і натирають на тертці з дрібними отворами в різні посудини.
- Морквину і картоплю промивають, варять, потім остуджують, чистять і натирають.
- Копчене куряче філе нарізають на маленькі шматочки.
- На тертці натирають сир.
- В даному випадку всі верстви промащують майонезом, першим з яких виладивают картопляний.
- Потім додають м’ясо і віджатий від маринаду цибулю.
- Четвертою в салатник укладають морква, а на неї жовток.
- Рівномірно посипають поверхню сиром і білком, які насичують соусом не потрібно.
Важливо! Викладаючи продукти шарами, не можна їх приминати, утрамбовувати, щоб в результаті вийшло повітряне блюдо.
Салат наречена з яблуком
Незважаючи на легкість і легкість, салат наречена виходить ситним і поживним. Гриби підкреслюють смак, а яблуко дозволяє страві залишитися легким і свіжим.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курячого м’яса;
- 2 картоплини;
- 300 гр. печериць;
- 3 яйця;
- 50 гр. цибулі-порею;
- 150 гр. майонезу;
- 1 яблуко;
- 2 ст. л. масла;
- 1/2 лимона.
Салат наречена з яблуком рецепт:
- Куряче м’ясо миють, обрізають плівки і варять у воді зі спеціями. Після приготування, філе остуджують в бульйоні і нарізають на кубики.
- Картопля миють, відварюють. Після того, як коренеплід охолоне, його потрібно почистити і натерти на тертці.
- Гриби миють, ріжуть на маленькі шматочки і прожарюють на сковорідці з маслом.
- Яйця проварюють, остуджують у холодній воді, чистять від шкаралупи і натирають.
- Лук-порей споліскують, нарізають ножем на невеликі шматочки.
- Яблуко миють, чистять від шкірки і натирають на тертці. Отриману масу збризкують лимонним соком.
- На дно салатник викладають подрібнену цибулю.
- У гриби додають майонез, перемішують і розкладають на цибулю.
- Змішують з соусом і картопля, після чого поміщають масу на гриби.
- Далі додають м’ясо, яблуко.
- На завершення приготування рівномірно по всій поверхні страви розподіляють терті яйця і поливають майонезом.
Порада: за бажанням можна прикрасити салат. Для оформлення найчастіше використовується зелень, овочі і фрукти.
Салат наречена без курки
У даній рецептурі не використовується м’ясо. Виключно овочі, яйця і сир. За рахунок цього блюдо виходить неймовірно легким і повітряним, приємним на смак і володіє неповторним ароматом.
На салат наречена листковий треба:
- 100 гр. сиру;
- 2 яйця;
- 2 картоплі;
- 2 буряка;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу.
Як приготувати салат наречена:
- Коренеплоди помити, відварити в різних сотейниках, остудити і очистити.
- Картопля, морква і буряк окремо один від одного подрібнити на тертці.
- Яйця відварити, остудити в холодній воді, очистити від шкаралупи і натерти.
- Лук звільнити від лушпиння, дрібно нарізати.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Кожен шар страви в даному випадку необхідно просочити майонезом. Першим викласти картоплю.
- Слідом додати цибулю і буряк.
- Буряковий шар накрити яйцями.
- Залишається лише викласти моркву і присипати блюдо сиром.
- Салат прибрати на кілька годин в холодильник і тільки потім подавати гостям.
Порада: прикрасити блюдо можна зеленню, шматочками варених овочів, яйцем.
Наречена салат рецепт з картоплею
Ось в такому простому варіанті «Наречена» і знайшла справжню любов навіть серед гурманів. Доступність і простота страви – його безсумнівна особливість і перевага.
На салат наречена овочевий будуть потрібні:
- 300 гр. копченої курки;
- 100 гр. сиру;
- 3 картоплі;
- 1 цибулина;
- 150 гр. майонезу.
Готуємо салат наречена повітряний:
- Картоплю помити і відварити. Після коренеплід остудити, очистити і натерти на тертці.
- Яйця зварити, залити холодною водою. Потім прибрати шкаралупу, розділити на жовтки і білки, натерти в різні тарілки.
- Лук очистити і ножем дрібно нарізати.
- Сир натерти на тертці.
- Куряче м’ясо нарізати дрібними шматочками.
- Збирають салат шарами, не забуваючи кожен продукт змащувати майонезом: куряче м’ясо, цибулю, картоплю, жовтки, сир, білки.
- Перед подачею рекомендуємо настояти блюдо в холодильнику близько 2 годин.
Порада: для того, щоб салат був якомога більш повітряним, компоненти, які повинні подрібнюватися на тертці, слід натирати безпосередньо в блюдо.
Повітряний салат наречена на сьогоднішній день ще не можна назвати популярним і всіма затребуваним стравою. Але періодично закуска стала зустрічатися в святковому меню. А все завдяки своєму неймовірно ніжному смаку, приємною, повітряної консистенції і простоті приготування.