Салат лісова галявина з кожним роком стає все популярнішим. Що за блюдо і наскільки воно смачне? Можливо за складом закуска нагадає Олів’є, але це не зовсім так. Попереду п’ять рецептів, які вам належить приготувати і здивувати своїх рідних кулінарним шедевром. Також пропонуємо ознайомитися з рецептами салату черепаха. Блюдо в формі морського мешканця з чорносливом або куркою, сподобаються всім.
Салат лісова галявина з картоплею
Це сама традиційна варіація салату. У рецепті всі інгредієнти, які були продумані з самого початку. Необхідні продукти доступні в магазинах за невисокими цінами.
Перелік продуктів:
- 150 грам маринованих шампіньйонів;
- 2-3 збору пір’я зеленої цибулі;
- 400 мл майонезу;
- 3 курячих яйця;
- 200 грам шинки;
- 200 грам корейської моркви;
- 4 листи салату;
- 3 бульби картоплі.
Як зібрати лісова галявина салат:
- Картопля вимити, відварити, потім остудити, очистити від шкірки і натерти на тертці.
- Яйця зварити до повної готовності, залити холодною водою.
- Остигнули яйця очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- Пір’я лука вимити, обтрусити і дрібно порубати гострим ножем.
- Шинку нарізати кубиками невеликого розміру.
- Далі найвідповідальніший крок – складання салату. Для цього потрібно укладати салат не в звичайну миску, а в каструлю. Вистелити дно каструлі шматком харчової плівки.
- На плівку викласти гриби капелюшками вниз.
- Між печериць і на їх ніжки висипати зелена цибуля. В результаті має вийти цілий шар зеленої цибулі.
- Змастити шар майонезом.
- Далі шар курячих яєць. Їх теж потрібно змастити майонезом.
- Шинка і знову майонез.
- На ковбасу викласти шар моркви по-корейськи.
- Змастити морква майонезом і приправити сіллю з перцем.
- Останній шар – картопля. Гарненько утрамбувати його.
- Закрити каструлю кришкою і відправити в холодне приміщення на пару годин.
- По закінченню часу витягнути каструлю, зняти кришку, взяти плоску широку тарілку.
- На дно блюда покласти промиті і обсушені листя салату.
- Акуратно, але при цьому різко перевернути догори дном і зняти каструлю.
- Зняти плівку, яка стелилася під гриби. Закуска готова до подачі!
Як приготувати салат лісова галявина з огірками
Хто не любить овочі? Здається, таких людей немає. У цьому рецепті присутні свіжі огірочки і помідори, заправлені соусом з йогурту з крапелькою часнику.
Перелік продуктів:
- 150 грам будь-яких маринованих грибів;
- 250 грам шинки;
- 200 грам корейської моркви;
- 250 грам сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 2 свіжі огірки;
- 1 великий томат;
- 1 пучок зелені;
- 200 мл йогурту без смаку.
Салат лісова галявина рецепт з корейською морквою:
- Шинку нарізати тоненькою соломкою.
- Сир натерти на тертці.
- Огірки і томати вимити й обсушити.
- При бажанні огірки можна очистити від шкірки.
- Нарізати огірки тонкою соломкою.
- Томати можна бланшувати або подрібнити зі шкіркою. Нарізати невеликими кубиками.
- Очистити зубчики часнику і додати в йогурт через прес.
- Зелень сполоснути, подрібнити.
- З’єднати в загальній посуді шинку, морква, сир, огірки і томати. Заправити все йогуртовим соусом і перемішати.
- Створити салату форму гірки і позасовували грибочки зверху, створивши «грибну галявину». Прикрасити зеленню.
- Остудити трохи і подавати до столу.
Важливо: бланшувати значить очистити від шкірки. Для цього на «попка» томатів роблять хрестоподібні надрізи і опускають плоди в киплячу воду на хвилину. Потім витягують і різко поміщають в крижану воду. За допомогою таких дій шкірка з помідорів легко відійде.
Салат лісова галявина з шинкою і сухариками
Салат для любителів похрумтіти за столом. Смачне, свіже і надзвичайно смачна страва припаде до смаку всій вашій родині і гостям.
Перелік продуктів:
- 200 грам шинки;
- 100 мл майонезу;
- 3 великих скибочки хліба;
- 2 великих солоних огірка;
- 100 грам морквини по-корейськи;
- 150 грам маринованих грибів;
- 2 зубчики часнику;
- 70 мл соняшникової олії;
- 1 пучок зелені.
Лісова галявина рецепт салату:
- Очистити зубчики часнику від шкірки, пропустити через прес і в невеликій ємності з’єднати з рослинним маслом.
- У часникову масу всипати близько десяти грам улюблених спецій, добре збити віночком. Це «маринад» для сухарів.
- Наступний крок – нарізка хліба. Подрібнити скибочки на шматочки того розміру, якими хочеться побачити сухарі, корочку обов’язково зрізати.
- Готові хлібні кубики всипати в часникове масло. Перемішувати так, щоб кожен шматочок просочився.
- Розігріти суху сковороду і всипати туди сухарики. Підсмажити до золотистого кольору.
- Шинку нарізати тонкою соломкою.
- З грибів злити маринад.
- Огірки подрібнити соломкою, віддати руками від зайвої рідини.
- Зелень сполоснути, обсушити і нашаткувати.
- З’єднати в мисці шинку, огірки, морква, сухарі і перемішати.
- Зверху блюдо намазати майонезом. Посипати зеленню.
- Прикрасити грибами і відразу подавати.
Порада: салат в обов’язковому порядку подавати відразу до столу, інакше сухарі перетворяться в кашу.
Лісова поляна салат з шинкою і яйцями
Самий європейський салат. Тут дуже своєрідна і незвичайна заправка на основі сиру, вершків, часнику і зелені. Ви колись пробували таке? Якщо немає, то саме час. Це божественно смачно!
Перелік продуктів:
- 100 грам шинки;
- 5 яєць;
- 2 невеликих томата;
- 1 упаковка мікс салату;
- 50 грам корейської моркви;
- 200 грам будь-яких маринованих грибів.
Для соусу:
- 100 грам копченого або плавленого сиру;
- 50 мл майонезу;
- 100 мл вершків (33%);
- 2 зубчики часнику.
Лісова поляна рецепт салату:
- Шинку нарізати на невеликі шматочки і обсмажити на сухій сковороді до утворення рум’яної скоринки.
- Відварити яйця, остудити і зняти шкаралупу. Порізати кубиками.
- Томати вимити, обсушити, при бажанні бланшувати. Нарізати томати шматочками.
- Салат вимити й обсушити листя.
- Зелень сполоснути, дрібно нарубати.
- Гриби відкинути на друшляк і дочекатися поки стече зайва рідина.
- Очистити від шкірки часточки часнику.
- Сир нарізати невеликими шматочками.
- В частіше блендера з’єднати сир, вершки, часник, майонез. Перебити до однорідного стану і приправити за смаком.
- На велику тарілку викласти листя салату, потім морква, шинку, яйця і томати.
- Кожен шар рясно поливати сирним соусом.
- Зверху рясно посипати зеленню і прикрасити грибами.
Порада: якщо інгредієнти для заправки виявилися недоступними, це не проблема. Соус можна замінити будь-яким іншим.
Як зробити салат лісова галявина з ананасами
Салат завжди повинен нести в собі якусь родзинку або хоча б маленький секрет. Особливістю цього салату є ананас. Вам сподобається!
Перелік продуктів:
- 200 грам ананаса;
- 200 грам шинки;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 200 грам маринованих грибів;
- 1 куряча грудка;
- 2 солодких перцю;
- 200 мл майонезу.
Збірка салату:
- Шинку нарізати соломкою.
- Перець вимити й обсушити. Позбутися від насіннєвих коробочок і нарізати дрібними кубиками.
- Розкрити консерви з ананасами, злити сік в склянку, а ананасове філе подрібнити невеликими шматочками.
- Гриби відкинути на друшляк, дочекатися поки стече рідина.
- Вимити філе і очистити від плівки, відварити в підсоленій воді зі спеціями.
- Готове м’ясо остудити і нарізати невеликими кубиками або порвати на волокна.
- У загальній посуді зібрати шарами: м’ясо, шинку, морква, ананаси, солодкий перець. Всі продукти потрібно змащувати соусом.
- Посипати блюдо зеленню і прикрасити грибочками.
Як можна було помітити, від рецепта до рецептом салат може змінюватися не одним або двома інгредієнтами, а кардинально. Напевно, варто спробувати кожен з варіантів, щоб визначитися з блюдом, яким обов’язково потрібно пригостити гостей.