Безумовно, салат «Під шубою оселедець» у всіх асоціюється з оселедцем. Але ось все частіше для його приготування використовують інші продукти. Просто чудовим виходить оселедець під шубою порційна з креветками, особливо ніжна з крабами і вишуканою з горбушей. Навіть сама «шубка» дещо відрізняється від традиційної, більш оригінальна і сучасна. Таке кулінарне творіння неодмінно потрібно спробувати.
Про те, як готувати «Оселедець під шубою» без оселедця з морепродуктами, ми розповімо вам сьогодні в своїй кулінарній статті.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.
Креветки під шубою салат
Креветки – це унікальний продукт, що володіє вишуканим і ніжним смаком, який супроводжується ще й неперевершеним ароматом. Природно, що і страви, в яких вони присутні, виходять особливими.
Будуть потрібні:
- 500 гр. креветок;
- 4 курячих яйця;
- пара картоплі;
- 100 гр. сиру;
- 100 гр. майонезу;
- 40 гр. червоної ікри.
Салат креветки під шубою:
- Креветки насамперед потрібно розморозити шляхом занурення в окріп, після цього їх зовсім нескладно буде очистити від панцирів і розрізати на кілька частин.
- Яйця, зрозуміло відварюються у звичайній воді і примусово охолоджуються в холодній воді. Остиглими вони очищаються і натираються.
- Картопля теж відварюється, самостійно остигає і чиститься. Залишається його тільки натерти.
- Також, використовуючи терку подрібнюється і сир.
- У салатник викладаються всі продукти, кожен з яких потрібно просочити майонезом.
- Першими звичайно ж кладуться креветки, а слідом за ними яйця.
- Далі до них приєднуються картопля і сир.
- Залишається викласти залишилися креветки і присипати їх яйцями.
- Окрасою в даному випадку виступає червона ікра.
- Салат на годину переміщається в холодильник і готовий до подачі на стіл.
Порада: салат виходить неймовірно вишуканим. Особливо красиво він виглядає не в салатник, а викладеним порційно. Для цього можна використовувати як салатні формочки, так і звичайну баклажку з обрізаними краями, створюючи таким чином ідеальне подобу цих самих форм.
Салат «Під шубою» з кальмарами
Єдина складність цієї рецептури – варіння кальмарів. Ті, хто з цим ніколи не стикалися побоюються цього процесу, так як кальмар дуже примхливий і отримати в результаті м’яке м’ясо не у всіх виходить. Але насправді, секрет лише в тому, що необхідно суворо дотримуватися часових рамок і все вийде. Зате салат з цим морським мешканцем просто чудовий, ніжний і незвичайний, їм просто неможливо насититися і хочеться готувати знову і знову.
Будуть потрібні:
- 400 гр. кальмарів;
- 300 гр. стерилізованих печериць;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 3 курячих яйця;
- 50 гр. сиру;
- пол ч. л. соди;
- третину ч. л. солі;
- 100 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Кальмарів потрібно обов’язково розморозити і промити.
- У каструлю вливається вода, в неї всипається сода і сіль, і вона доводиться до кипіння.
- Виключно в уже вируючу воду кладуть кальмари і після закипання проварюються рівно три хвилини, ні більше, ні менше.
- Після варіння вода відразу ж зливається, а кальмари остигають.
- Протягом десяти хвилин у звичайній воді відварюються яйця, після чого занурюються в холодну воду і в ній остигають. Остиглими вони чистяться, поділяються на природні складові і окремо один від одного подрібнюються за допомогою терки.
- Морква очищається і таким же чином, як і яйця подрібнюється.
- Лук очищається від жовтої цибулі і нарізається порівняно невеликими шматочками.
- Моркву і цибулю трохи прожарюються на розігрітій сковороді.
- Уже остиглими кальмари потрібно подрібнити. Просто нарізати невеликими, як можна більш тонкими часточками.
- Кальмари викладаються в салатник і також, як і інші шари салату під шубою, просочуються майонезом.
- На кальмарах поміщаються подрібнені білки.
- Сир натирається і їм присипаються тільки що викладені в салатник білки.
- На сир вже збожеволіють нарізані печериці та жовтки.
- Зверху все змащується майонезним соусом і салатик поміщається в холодильник не менше, ніж на три години.
Важливо! Кальмари потрібно в процесі варіння занурювати виключно в киплячу воду. Процес закипання досить тривалий і згубно діє на це м’ясо. Варити їх потрібно лише кілька хвилин. Щоб не помилитися, краще в цей момент ні на що не відволікатися і стояти над ними буквально з секундоміром.
Салат краби під шубою
Основним, головним компонентом в цій рецептурі представлено саме крабове м’ясо. За рахунок цього представляється можливість на домашній кухні приготувати справжній ресторанний шедевр, який має вишуканий смак і при цьому виглядає не гірше, ніж ті страви, які подаються в найдорожчих ресторанах.
Будуть потрібні:
- 6 курячих яєць;
- 300 гр. м’яса крабів (можна крабові палички);
- 50 гр. масла вершкового;
- 1 яблуко (виключно кисле);
- 1 плавлений сирок;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу.
Салат крабові палички під шубою:
- За пів години до початку приготування потрібно сирок і масло покласти в морозилку. Завдяки цьому подальша з ними робота буде набагато простішою.
- Яйця піддаються десятихвилинної варінні, після якої заливаються водою дуже низької температури і в ній остигають. Коли вони охололи, їх чистять і поділяють на складові. По-окремо натирають.
- Білки першими викладаються в блюдо.
- Лук обов’язково чиститься і потім тільки нарізається, викладається поверх білків.
- Сирок натирається також на тертці і поміщається в блюдо до інших продуктів.
- Натирається і масло, яким потрібно покрити шар сиру.
- Масляний шар якісно просочується майонезом.
- Краби необхідно нарізати тонкими смужками і викласти на майонез.
- Яблуко таким же чином, як і сир натирається і викладається до крабів.
- Цей шар теж просочується і присипається подрібненим зовсім недавно жовтком.
Порада: щоб спростити рецептуру і зробити її більш доступною, можна крабове м’ясо замінити на звичайні крабові палички.
Салат горбуша під шубою
Блюдо, звичайно не з дешевих. Але смак у нього просто вишуканий. Горбуша сама по собі, просто викладена на хліб дуже смачна. А якщо її приготувати «Під шубою», так вона взагалі виходить неймовірно смачною. Сам же салат володіє чарівним зовнішнім виглядом і відмінними смаковими якостями.
Будуть потрібні:
- 100 гр. горбуші;
- пара картоплі;
- пара моркви;
- 1 цибулина;
- 1 буряк;
- 150 гр. майонезу.
Горбуша під шубою салат:
- Буряк насамперед відварюється, студії та чиститься. Очищеної її потрібно нарізати маленькими кубиками.
- Морква, зрозуміло, теж відварюється, остигає і чиститься. Нарізати її потрібно також, як і буряк.
- Відварюється окремо від інших овочів і картопля. Остившім його очищають і кубиками відповідного попереднім продуктам розміру.
- Лук чиститься і дрібно рубається ножем.
- Горбуша обробляється, видаляється з неї і шкірка, і все кістки, благо їх в ній небагато. Уже отримане філе нарізається на шматочки.
- Всі верстви цього салату обов’язково просочуються майонезом, а викладаються в певній черговості.
- Спочатку в салатник поміщається половина відведеного для страви картоплі, потім горбуша і цибулю.
- Зверху залишився картопля, морква і буряк.
- Відмінним прикраса для цього салату буде зелень цибулі і петрушка.
Порада: щоб салат не виявився прісним, все абсолютно шари, включаючи навіть рибний, рекомендується трохи підсолювати. Здавалося б дрібниця, але смак моментально змінюється.
Салат «Під шубою» з королівськими креветками
Страви з креветок просто не можуть набриднути. Кожен раз хочеться спробувати щось нове, досі невідоме. Ось рішенням якраз і буде «шуба», проста в приготуванні, але чудово смачна і оригінальна. Креветки в ній поєднуються з червоною ікрою – феєричне співвідношення.
Будуть потрібні:
- 500 гр. королівських креветок;
- 4 картоплі;
- 4 курячих яйця;
- 140 гр. червоної ікри;
- 200 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Креветки потрібно розморозити, очистити і відварити у воді з додаванням спецій. Вибирати можна будь-які, які подобаються. В цьому випадку використовувався лавровий лист, запашний перець і сіль.
- Яйця звичайно ж відварюються, занурюються в холодну воду і остигають. Остиглими вони чистяться і подрібнюються із застосуванням терки.
- В іншій каструлі відварюється картопля, сам по собі остигає і тільки потім чиститься. Після очищення його так само, як і яєчка, потрібно натерти.
- Остигнули креветки потрібно подрібнити на невеликі шматочки, але і не аж надто маленькі, вони повинні почуватися в салатик.
- Продукти потрібно викласти в підготовлене для них блюдо, яке обов’язково змащується майонезом.
- Спочатку половина підготовлених креветок і майонезна їх просочення.
- Потім картопля з подальшою просоченням.
- Далі черга яєць, які також потрібно просочити білим соусом.
- На завершення залишки креветок, обробка їх майонезом і прикраса у вигляді викладених по всьому блюду ікринок.
- Салат обов’язково настоюється не менше, ніж шість годин на холодильнику і тільки після їх закінчення подається на стіл.
«Шуба» в будь-який варіації володіє неймовірно вишуканим смаком. Але саме з морепродуктами вона набуває особливої смакову забарвлення. Навіть візуально таке блюдо мало сході з класичним варіантом. Це вже не примітивний, стандартний салатик, а особливе творіння, що володіє своїми особливостями, загадковістю і оригінальністю. Використовуються для приготування і кальмари, і креветки. Можна навіть спорудити щось незвичайне, якщо додати морський коктейль. Тут є над чим пофантазувати і з чим поекспериментувати, створюючи при цьому унікальні, неповторні і по-справжньому смачні, апетитні і гарні кулінарні шедеври, рівних яким попросту немає.