Часто буває таке, що хочеться побалувати себе чимось смачненьким, але не хочеться витрачати на це купу часу, стояти півдня біля плити, а після цього швидко все з’їсти. А у багатьох просто на це немає часу. Але це зовсім не означає, що не потрібно готувати складних і смачних закусок і радувати себе і своїх близьких. На цей випадок є безліч рецептів, які відносяться до розряду «ледачих».
Існує салат «Оселедець під шубою» лінива. Готується дуже швидко, головна відмінність – не потрібно дотримуватися красу подачі, естетику дотримувала і дотримання всіх верств і прошарків. Але навіть всі ці критерії ні скільки не впливають на смак даного страви, все залишається колишнім і звичним.
Пробуйте і інші варіанти оселедця під шубою: традиційну оселедець, вегетаріанський варіант і оселедець з грибами.
Швидкий рецепт салату під шубою оселедець
Використовуються продукти практично ті ж, що і в класичному рецепті, який готується у вигляді листкового торта. Відмінність лише в тому, що салат змішаний, не потрібно укладати продукти в правильному розташуванні, дотримуючись шари. Це значно спрощує процес, економить час. Смак варених овочів формує цибулю, маринований в спеціальному маринаді. Це надає страві особливу пікантність і приємний аромат прянощів.
Інгредієнти для оселедця під шубою:
- Буряк – 260 г;
- Оселедець солона – 320 г;
- Лук ріпка – 90 г;
- 4 яйця курки;
- Майонез – 90 мл;
- Сіль – 8 г;
- Цукор – 4 г;
- Винний оцет – 15 г;
- Вода кип’ячена – 100 мл.
Оселедець під шубою як приготувати:
- Відварити буряк до готового стану прямо в шкірці, потім остудити її або природно, на повітрі, або можна залити крижаною водою. Це також допоможе, якщо буряк ще дещо не доварити. Через перепад температур структура швидше розм’якне, і можна буде використовувати її для приготування. Очистити від шкірки, а потім протерти через тертку.
- Оселедець солону очистити від шкіри і кісток. Для цього необхідно випатрати тушку, а потім акуратно надрізати шкіру на спинці і зняти її, не зачіпаючи саму рибу. Відрізати голову, відокремити філе від хребта. Можна побачити, що разом з хребтом залишаться реберні кістки, але не всі, тому потім потрібно буде перевірити саме філе на наявність дрібних кісточок. Порізати рибу маленькими шматочками.
- Курячі яйця зварити круто. Щоб досягти цього стану, необхідно засікти після закипання води 12 хвилин, а потім вийняти їх і занурити в холодну воду для охолодження. Очистити готові яйця і порізати їх на дрібні сегменти. При бажанні, можна також протерти через великі отвори терки.
- Ріпчасту цибулю очистити від шкірки, дрібно нашаткувати і залити маринадом, який складається з розведеною в кип’яченій воді солі, з додаванням цукру і оцту. Лук повинен постояти в заливці близько півгодини, а потім потрібно злити всю рідину.
- Змішати салат у великій і глибокій мисці, висипавши все підготовлені продукти, заправивши майонезом. При бажанні, можна трохи посипати чорним перцем.
Лінива оселедець під шубою
Цікава і швидка подача може бути навіть у «ледачих» салатів. Дане блюдо дуже відрізняється від оригіналу, але смак просто приголомшливий, до того ж, швидко готується. Чудова альтернатива набридлим закусок. Зовнішній вигляд викликає апетит, а заправка просто нереальна.
Інгредієнти салат під шубою:
- Оселедець – 330 г;
- Сир плавлений – 180 г;
- Зелень кропу – 45 г;
- Буряк – 360 г;
- Песто (соус) – 30 г;
- Рис – 60 г;
- Гірчиця з зернами – 35 г;
- Мед – 20 г;
- Натуральний йогурт – 80 г;
- Сіль – 7 г;
- Запашний перець – 6 г;
- Пісне масло без запаху – 25 мл;
- Оцет Бальзамік – 15 мл.
Як готувати оселедець під шубою:
- Запекти в духовці буряк, прямо в шкірці. Щоб вона не обгоріла, потрібно звернути її в фольгу. Після приготування очистити її від шкірки, нарізати тонкими, однаковими слайсами.
- Рис промити в проточній воді, поставити варитися на вогонь, у великій кількості води. Необхідно взяти рис пропарений, щоб в результаті не вийшла клейка каша. Під час готування потрібно його трохи підсолити, кількість солі залежить від ступеня солоності риби.
- Оселедець очистити від шкіри і кісток, відокремити голову, розділити тушку на філе. Нарізати на тонкі пластини, щоб було зручно їсти в рулеті.
- Кріп сполоснути від забруднень в проточній воді і нарубати дрібно.
- Для заправки необхідно змішати бальзамічний оцет і олію, додати сіль і перець. Розстелити харчову плівку, а також можна використовувати рогожу, якої загортають роли. На плівку розкласти тонкі скибочки буряка, щоб не було вільного простору. Необхідно класти слайси внахлест. Буряк обмазати сумішшю заправки.
- Варений рис змішати з діжонськой гірчицею і медом, також додаємо натуральний йогурт. Добре перемішати суміш і викласти її рівним шаром на буряк.
- Сир потрібно використовувати м’який, ніжної структури, щоб зручно було змішувати з іншими продуктами. Необхідно кріп змішати з сиром і додати соус Песто. Коли вийде однорідна маса, змастити нею шар рису.
- У центр викласти скибочки оселедця, акуратно загорнути рулетом, залишити настоюватися в холодному місці, а перед подачею розрізати.
РАДА: Мед необхідно брати тільки рідкий, але якщо вдома є тільки зацукровані, його можна відновити. Для цього його потрібно нагріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі кілька хвилин.
Лінива оселедець під шубою рецепт
Коли змінюється форма нарізки, то, звичайно ж, змінюється консистенція страви, а через це і смак. Пропонується спробувати замість використання терки для готування «Оселедця під шубою», нарізати всі продукти довільними шматочками, і змішати їх з майонезом. Нова інтерпретація страви здасться багатьом цікавою і незвичною, до того ж, приготувати це можна набагато швидше.
Оселедець під шубою склад:
- Оселедець – 370 г;
- Буряк – 240 г;
- Морква – 180 г;
- Картопля – 260 г;
- Лук – 90 г;
- 3 яйця курки;
- Майонез – 120 г;
- Оцет яблучний – 20 мл;
- Вода кип’ячена – 120 мл.
Як зробити салат оселедець під шубою:
- Відварити всі овочі до готовності, в шкірці. Після цього очистити верхній шар, нарізати кожен овоч на невеликі кубики.
- Оселедець очистити від шкіри, відокремити кістки, нарізати на кубики, аналогічні овочам.
- Лук очистити від лушпиння, нашаткувати ножем, залити маринадом на п’ятнадцять хвилин. Маринад складається з води і яблучного оцту, який в певній пропорції робить цибулю пряним і кислим. Це додасть яскравий присмак страви.
- Курячі яйця зварити до готового стану, остудити в холодній воді, очистить від шкаралупи, а потім нарубати ножем.
- Змішати всі продукти в страві для подачі, заправити майонезом, після чого салат готовий до вживання.
Оселедець під шубою – рецепт салату
Лінива оселедець під шубою салат має спрощений склад, який допоможе зменшити час його готування. З рецептури прибрано кілька інгредієнтів, можливо, це навіть сподобається тим, хто ставиться з презирством до даних продуктів.
На ледачий салат під шубою потрібно:
- Солона оселедець – 310 г;
- Бульби картопляні – 280 г;
- Буряк – 190 г;
- Лук ріпка – 120 г;
- Пір’я зеленої цибулі – 35 г;
- Майонез – 90 мл.
Лінива оселедець під шубою:
- Очистити від шкіри і кісток тушку риби, нарізати на шматочки дрібного розміру.
- Картоплю і буряк відварити до готовності, очистити від шкірки, а потім протерти через великі отвори терки.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нашаткувати.
- Зелені пір’я цибулі промити і нарубати невеликими кільцями. Суміш двох видів цибулі додасть свіжості і пікантності, а також буде чудово поєднуватися з вареними овочами і жирної оселедцем.
- Змішати продукти в страві, додати майонез. Перед подачею можна трохи посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, для прикраси.
РАДА: Якщо була куплена пересолена оселедець, то для того, щоб вона стала менш солоною, можна вимочити її годину в молоці.
Порційна оселедець під шубою
Якщо хочеться зробити невеликі закуски, які можна взяти кожному порційно, варто приготувати фаршировані яйця з салатом «Оселедець під шубою». Вийдуть швидкі і смачні кошики, які легко можна приготувати на торжество або фуршет.
Необхідні продукти (розрахунок на 4 порції):
- 8 яєць курячих;
- Буряк – 190 г;
- Лук ріпка – 90 г;
- Оселедець – 280 г;
- Майонез – 90 мл;
- 2 зубчики часнику.
Салат під шубою рецепт:
- Оселедець зачистити від шкірки і кісток, порізати дрібно половину філе, а іншу половину залишити для прикраси.
- Зварити яйця. Для цього потрібно 12 хвилин після закипання води. Після цього остудити їх, очистити їх від шкаралупи акуратно, не пошкоджуючи зовнішню оболонку. Розділити яйця навпіл, вийняти жовток курки, подрібнити його окремо в мисці, а білки відкласти в сторону до подачі.
- Відварити буряк, почистити її від верхнього шару, протерти на тертці з великими отворами.
- Лук очистити від лушпиння, нарубати дрібними шматочками.
- Перемішати в мисці всі подрібнені продукти з майонезом. Отриманою сумішшю начинити половинки білка курячого яйця. Прикрасити шматочками оселедця.
РАДА: Занадто гострий ріпчаста цибуля віддасть свою гостроту, якщо обдати вже нарізані шматочки гарячою водою. Тому, якщо попався такий сорт, а присутні не люблять занадто пікантні страви, то можна це виправити. Головна умова, що після того, як цибуля побував в окропі, необхідно відразу його покласти в крижану воду, щоб він не втратив свій хрест.
Швидкість і зручність – головні критерії сьогоднішнього часу, коли більшість людей не має вільного часу через завантажений і активного ритму. На допомогу приходять швидкі і ледачі рецепти, які виручать будь-яку господарку, коли необхідно пригостити раптових гостей або приготувати вечерю для голодного сімейства.