Рецепт гранатового салату свого часу став досить популярний. Все це завдяки такій системі приготування, красивою подачі і простим інгредієнтам. Відмінною рисою закуски є кільцеподібна форма і оформлення. Всі інгредієнти укладаються пошарово, Перемащуємо соусом. Перелік компонентів буває дуже різним. У даній збірці розглянемо варіації салату з копченої курочкою і грибочками.
Салат гранатовий браслет рецепт з копченою куркою
Ошатний святковий салат з куркою, гранатом і волоським горіхом стане центральним стравою на будь-якому столі. Тим більше що закуска виходить досить бюджетної, але при цьому презентабельною і смачною.
Набір продуктів на 4 порції:
- 1 зрілий гранат;
- 2 картопляних бульб;
- 1,5 середні морквини;
- 1 невеликий буряк;
- 0,5 копченої курячої грудки;
- 0,2 кг печериць;
- 130 гр. майонезу;
- 4-5 ст. л. олії;
- 1 щіпка солі.
Салат гранатовий браслет з копченою куркою – рецепт:
- Ретельно моєму з щіточкою коренеплоди, закладаємо для варіння в киплячу воду, а солимо тільки в кінці приготування. Потім викладаємо їх на тарілку, охолоджуємо, чистимо, тремо на тертці в різні піали. Буряк бажано варити окремо.
- Печериці обполіскувати, чистимо, ріжемо шматочками. На сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо гриби, смажимо. В процесі термічної обробки додаємо трохи солі.
- Курячі грудки ріжемо невеликими кубиками.
- На плоску тарілку ставимо верх дном склянку.
- Навколо склянки викладаємо шар тертої картоплі. Малюємо майонезну сіточку.
- Зверху насипаємо дрібно натерту морквину, майонез.
- Далі розсипаючи куряче м’ясо, повторюємо шар заправки.
- На м’ясо викладаємо остиглі смажені гриби, скроплюємо соусом.
- Передостанній шар формуємо з натертої на дрібній тертці буряка, малюємо майонезну сіточку.
- Поверхня салату прикрашаємо гранатовими зернятками.
- Акуратно видаляємо стакан і даємо настоятися перед подачею.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти смачних салатів, наприклад, простий олів’є або цезар з куркою, які можна знайти на нашому сайті.
Рецепт салату гранатовий браслет з копченою куркою
Ще один варіант смачної страви. Салат гранатовий браслет з копченою куркою відрізняється тим, що всі складові, крім буряка і яєць, не вимагають попередньої підготовки.
Набір продуктів на 4 порції:
- 150 гр. копченої курки;
- 2 курячих яйця;
- 100 гр. маринованих шампіньйонів;
- 100 гр. сиру твердих сортів;
- 0,5 середньої цибулини;
- 50 гр. ядер волоського горіха;
- 1 середня буряк;
- 0,5 середнього граната;
- 150 гр. салатного майонезу.
Готуємо гранатовий браслет з копченою куркою:
- Готувати гранатовий браслет салат з копченою куркою починаємо з підготовки буряків. Коренеплід ретельно миємо за допомогою кухонного щіточки. Відварюємо в мундирі, зливаємо воду, а буряк охолоджуємо, натираємо на середній тертці.
- Яйця відварюємо до твердого жовтка, охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи, натираємо на тертці.
- Сирок подрібнюємо за допомогою терки.
- М’ясо ріжемо кубиками.
- Відкриваємо баночку з грибами. Викладаємо їх на друшляк, щоб стік весь маринад. Ріжемо дрібними кубиками.
- Ядра волоського горіха вкладаємо на суху сковорідку, трохи підсушують, періодично струшуючи сковороду. Коли з’явиться характерний аромат, горіхи пересипаємо в тарілку, охолоджуємо, перемелює на блендері до утворення шматочків середньої величини.
- Цибулину очистити від лушпиння і нарубати.
- Гранат добре обполіскувати, сушимо. Дуже важливо почистити фрукт, не пошкодивши насіння. Для цього робимо круговий надріз навколо плодоніжки. Потім обережно прибираємо вершину руками. Гострим ножем виконуємо поздовжні надрізи в тих ділянках, де розмічені перетинки. Різким рухом розкриваємо гранат, немов квітка, і висипаємо все насіння в піалу.
- Коли всі компоненти підготовлені, починаємо збирати салат. У центр блюда або великий плоскої тарілки ставимо склянку, починаємо шарами викладати інгредієнти, змащуючи кожен шар нежирним майонезом.
- Спочатку викладаємо підкопчене м’ясо, присипаємо ріпчастою цибулею, ущільнюємо шар.
- Далі рівномірно викладаємо мариновані гриби, а зверху маємо тертий буряк.
- Наступний шар формуємо з горіхів і тертих яєць.
- Щоб додати страві закінчений вигляд, посипаємо конструкцію зернами граната.
- Витягуємо стакан, поміщаємо страву в холод.
Наші читачі також вважають за краще цезар з капустою і курячим м’ясом і мімозу з куркою, які також прості в приготуванні і не заберуть багато часу.
Багатошаровий салат з куркою і гранатом
Цей салат неймовірно красивий, смачний і вітамінний. У даній варіації використовується особлива черговість шарів, а замість твердого сиру береться плавлений.
Набір продуктів на 4 порції:
- 1 зрілий гранат;
- 150 гр. копиць курячої грудки;
- 3 середніх бульби картоплі;
- 1 невеликий буряк;
- 1 плавлений сирочек;
- 3 часникових зубки;
- 0,5 пучка зеленої цибулі;
- 2 яйця;
- 150 гр. корейської моркви;
- 2 щіпки солі;
- 150 гр. салатного майонезу.
Салат гранатовий браслет з куркою – покроковий рецепт:
- Своїм та відварюємо до м’якості картопля і буряк в окремих каструлях. Зварені овочі охолоджуємо, чистимо, натираємо крупно.
- Яйця відварюємо круто в трохи підсоленій воді, остудити в холодній воді. Потім очищаємо, рубаємо дрібними брусочками.
- Грудку ріжемо дрібними шматочками.
- Сир тремо на крупній тертці.
- Лук очищаємо, дрібно кришимо, смажимо на сковороді з вершковим маслом до прозорого стану.
- Чистимо часник, пропускаємо через прес.
- Очищаємо гранат, вибираємо зерна.
- Морквину по-корейськи довільно рубаємо ножем, щоб салат було зручніше їсти.
- На блюдо встановлюємо круглий стакан, а навколо нього укладаємо шари. Приминати ущільнювати терті овочі не потрібно, щоб салат вийшов ніжним і повітряним. Всі верстви просочуємо заправкою.
- Половину тертої картоплі змішуємо з часником і тертим сиром. З цієї маси формуємо самий нижній шар.
- Потім укладаємо шар курячої грудки.
- Викладаємо шар яєць, який посипаємо дрібно рубаним зеленою цибулею.
- Укладаємо другу половинку картоплі.
- Наступний шар формуємо з корейської моркви.
- Передостаннім шаром укладаємо крупно натерту буряк.
- Зверху салат щільно обсипаємо зернами граната, прибираємо склянку і наполягаємо блюдо в холодильнику пару годин.
Радимо також спробувати грецький салат з курячим м’ясом.
Гранатовий браслет – салат з куркою
Цей салат легкий і смачний. Яскравий зовнішній вигляд закуски відразу приверне погляд гостей. Частина майонезу замінюється сметаною, що робить страву менш калорійним.
Набір продуктів на 4 порції:
- 0,5 кг копченої курки;
- 1 цибулина;
- 3 великих картоплини;
- 2 столових буряків;
- 250 гр. печериць;
- 1 гранат;
- 4 ст.л. пісного маслечка;
- по 4 ст. л. майонезу і сметани;
- 1-2 щіпки солі.
Салат гранатовий браслет з куркою – рецепт:
- Буряк і картоплю добре моєму, відварюємо в окремому посуді разом з шкіркою. Потім зливаємо воду, викладаємо коренеплоди на тарілку остигати.
- Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиками, обсмажуємо на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
- Гриби споліскуємо, очищаємо, нарізаємо соломкою. Їх також смажимо до готовності на іншій сковороді з такою ж кількістю олії.
- М’ясо ріжемо невеликими однаковими кубиками.
- Відварну картоплю очищаємо, нарізаємо кубиками.
- З готової буряка знімаємо шкірку, трьом на крупній тертці.
- У великій мисці змішуємо курку, цибулю, картоплю і гриби. Масу солимо за смаком, додаємо по 3 ст.л. майонезу і сметани. Все добре перемішуємо до однорідності.
- У другій тарілці перемішуємо буряк з 1 ст.л. майонезу і сметани.
- Перевернутий стакан змащуємо олією, встановлюємо по центру страви.
- Укладаємо щільний шар салатної маси з куркою, картоплею і грибочками.
- Викладаємо буряк.
- Вінчаємо салат гранатовими зернами.
- Прибираємо стакан, охолоджуємо салат.
Гранатовий браслет з куркою
На відміну від традиційних закусок, до складу яких входить майонез, даний салат буде заправлятися соусом Табаско. Це додасть більш вишуканий і пікантний смак.
Набір продуктів на 4 порції:
- 2 копчених філе курки;
- 2 курячих яйця;
- 2 морквини;
- 3 картоплини;
- 100 гр. товчених волоських горіхів;
- 4 зубки часнику;
- 1 перчик чилі;
- 2 гілочки свіжої петрушки;
- 50 мл питної води;
- 1 ст.л. тім’яної винного оцту;
- 2 свіжих томата;
- 1 ч.л. морської солі;
- 1 ст.л. оливкової маслечка;
- 1 трісок. цукрового піску;
- 1 гранат;
- 4-5 ст.л. сметани.
Готуємо салат гранат курка:
- Щоб приготувати соус Табаско, ріжемо дрібно чилі, заливаємо його на півгодини окропом.
- Після в чашу блендера складаємо і подрібнюємо в однорідну масу томати, петрушку, перець чилі (без води), часник.
- Отримане пюре перекладаємо в каструльку з оливковою олією, варимо на повільному вогні, додавши дрібку цукру і винний оцет.
- Через кілька хвилин виходить рідкий однорідний соус, який ми охолоджуємо, збиваємо овочеве пюре зі сметаною. Соус готовий.
- Філе ріжемо дрібними кубиками.
- Моркву і картоплю помити, відварити в мундирах, остудити і почистити від шкірки.
- Натерти коренеплоди в окремі тарілки.
- Яйця відварюємо круто в трохи підсоленій воді, остудити в холодній воді. Потім очищаємо, рубаємо дрібно.
- На блюдо встановлюємо круглий стакан, а навколо нього укладаємо шари. Приминати ущільнювати терті овочі не потрібно, щоб салат вийшов ніжним і повітряним. Всі верстви просочуємо заправкою.
- Спочатку укладаємо філе, потім суміш тертої вареної моркви з товченими горішками. Далі йдуть картопля і яйця.
- Верх салату прикрашаємо Гранатний зернами.
Салат гранатовий браслет з куркою і чорносливом унікальний, тому що з інгредієнтами, послідовністю шарів і заправками можна експериментувати до безкінечності. І кожен раз буде виходити яскраве і чарівне блюдо. Приємного всім апетиту!