«Столичний» салат рецепт класичний з м’ясом свинини або з ковбасою завжди нагадує наш старенький Олів’є. Він схожий за інгредієнтами і навіть до смаку десь. Але «Столичний» салат з яловичиною це трохи інше. Загалом, замість тисячі слів, варто просто спробувати блюдо і здивується новому, незвичному смаку.
Салат столичний класичний рецепт з яловичиною та куркою
Блюдо столичне буде особливо насичене білком і за цей рахунок набагато ситніше, ніж ви думали. Адже тут же два види м’яса. Тут також є зелена цибулька, який стане відмінним «освіжувачем» в салаті.
На столичний салат з м’ясом треба:
- 250 грам яловичої вирізки;
- 250 грам курячого філе;
- 150 грам консервованого зеленого горошку;
- 4 середніх картоплі;
- 3 середніх солоних огірка;
- 2 пера зеленої цибулі;
- 200 мл майонезу.
Салат столичний з яловичиною класичний рецепт:
- Яловичину відварити окремо від курячого м’яса. Для початку вимити обидва види м’яса і очистити. Що це означає? Просто зрізати прожилки і плівки. У разі курки, можливо, шкіру. Знову вимити м’ясо. Далі в окремі сотейники налити холодної води. Опустити м’ясо і відправити на плиту.
- У воду можна додати спецій за смаком або стандартно чорний горошок перцем, листи лавра, можна кинути трохи запашного перцю в обидва сотейника.
- Варити курку близько півгодини. Більше їй не потрібно. Яловичина ж варитися не набагато довше, ще плюс десять-двадцять хвилин.
- Під час варіння з поверхні води в обов’язковому порядку знімати пінку, яку виділяє яловичина і курка. Це згорнувся білок.
- З готового м’яса злити воду і остудити.
- Інгредієнти, яке охололи потрібно подрібнити. Можна порвати його волокнами, а можна нарізати кубиками. У другому варіанті буде виглядати краще.
- Відкрити банку з консервованим горошком і злити рідину.
- Картоплю відварити до повної готовності. Для цього спочатку вимити бульби, потім опустити в холодну воду і відправити на плиту. Це, до речі, можна зробити одночасно з м’ясом. Тоді всі інгредієнти будуть підготовлені до складання салату приблизно в один час.
- Варити картоплю до повної готовності близько тридцяти хвилин. Через півгодини злити окріп і остудити бульби. Очистити їх після охолодження, або поки вони гарячі. У другому варіанті важко очистити за рахунок температури коренеплоду, але шкірка в таких умовах сходить легше.
- Очищені бульби нарізати кубиками.
- Огірочки очистити від обох кінців. Далі теж нарізати їх кубиками.
- Пір’ячко зеленої цибулі вимити і трохи висушити. Порубати дрібно кухонною сокиркою.
- Тепер збірка страви. З’єднати яловичину і курку, картоплю, огірочки, зелений горошок і пір’я цибулі в одному посуді. Приправити перцем і сіллю, заправити майонезом.
- Компоненти добре перемішати. Соус і спеції повинні потрапити на кожен кубик страви.
- Салат можна подавати відразу або трохи просочити.
Порада: в блюдо замість м’яса курки і яловичини можна додати також будь-м’ясний виріб. Щось на зразок ковбаси чи шинки.
Салат столичний рецепт з яловичиною
У цьому рецепті в салат входять шматочки ананаса. Це буде не те щоб пікантно, але точно по-особливому. Також сир, часник і смачний майонез домашнього приготування.
На салат столичний з м’ясом потрібно:
- 200 грам яловичини;
- 150 г філе ананаса;
- 3 курячих яйця;
- 100 грам сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце (для майонезу);
- 5 грам сухої меленої гірчиці;
- 150 мл соняшникової олії;
- 50 мл олії оливи;
- 1 лимон;
- 1 грам кайенского перцю, якщо любите гостре;
- 10 грам цукрового піску;
- 5 грам солі.
Салат столичний з яловичиною рецепт:
- Яловичину потрібно приготувати. Її можна як відварити, так і запекти до готовності в духовці. У першому і другому варіанті м’ясо необхідно вимити і очистити. Для цього просто зрізати прожилки і плівки, якщо вони є, за допомогою гострого ножа.
- Яловичину знову вимити і тепер уже вирішувати, як бути. Якщо відварювати, то набрати в сотейник холодної води і разом з яловичиною відправити на плиту. Варити до повної готовності. Це приблизно хвилин сорок-п’ятдесят. У воду можна додати спеції начебто лаврового листа і перцю горошком.
- Через півгодини воду злити і залишити м’ясо. Нехай воно охолоне.
- Якщо ж яловичина запікатиметься, то потрібно використовувати найпростіший спосіб (для нього потрібен шматок м’яса побільше. Частина можна додати в салат, а другу частину з’їсти окремо). Для цього знадобляться ваші улюблені спеції і ціла головка часнику.
- Для початку потрібно очистити всі зубчики часнику від лушпиння.
- Далі зробити надрізи по всьому шматку м’яса і повсовивать зубчики саме в ці отвори. Вони наситять м’ясо апетитним ароматом, і смак вийде відмінним.
- Наступний крок роблять спеції. Потрібно вибрати кілька спецій, які припадають вам до смаку. І по черзі кожною спецією натерти шматок м’яса. Солити не можна!
- Яловичину заховати в фольгу і відправити в духовку, яку заздалегідь потрібно розігріти до самої максимальної температури.
- Як тільки будуть чутні перші шкварчанія з духовки, температуру потрібно буде зменшити і запікати яловичину ще годину.
- Готове м’ясо вийняти і остудити.
- Остигнуло варене або запечене м’ясо нарізати кубиками.
- Яйця відварити до твердого жовтка. Для цього опустити їх в сотейник з водою і прибрати на плиту. З моменту закипання води варити близько п’ятнадцяти хвилин.
- З готових яєць злити воду і залити їх крижаною водою.
- Хвилин через десять остиглі яйця можна очищати від шкаралупи.
- Очищені яйця натерти на тертці.
- Сир натерти на тертці.
- Відкрити банку з ананасами і злити сік (його потім можна випити, він дуже смачний і солодкий). Подрібнити ананаси дрібними кубиками.
- Очистити часник від лушпиння і пустити часточки через прес.
- У мисці для салату з’єднати м’ясо, яйця, сир, ананаси і часничок. Приправити сіллю з перцем.
- Для майонезу в частіше для блендера зібрати всі компоненти, крім соняшникової олії. Збити їх занурювальним блендером до однорідності.
- Акуратно, не поспішаючи, тоненькою стрічкою вливати масло і збивати, не зупиняючись.
- Заправити інгредієнти салату готовим майонезом.
Порада: щоб майонез був правильним, тому й смачним, компоненти майбутнього майонезу повинні бути кімнатної температури. Масло потрібно вливати повільно, так як соус може расслоиться. Кайенскийперець можна замінити звичайним червоним.
Салат столичний класичний з м’ясом
Салат виявився найсвіжішим з п’яти, так як містить в собі соковиті зерна граната і свіжі огірочки. Також він заправляється сметаною для свіжості і легкості.
Перелік продуктів:
- 400 г відвареної яловичини;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 банка зеленого горошку;
- 5 свіжих огірочків;
- 10 відварених курячих яєць;
- 5 відварених бульб картоплі;
- 250-280 мл майонезу;
- 100 грам зерен граната.
Рецепт салату столичний з яловичиною:
- Яловичину після варіння остудити і порізати невеликими кубиками.
- Лук вимити і порубати дрібно.
- З гороху з банки злити рідину.
- Огірки вимити, очистити і нарізати півкільцями.
- Яйця очистити і нарізати кубиком.
- Картопля також подрібнити кубиками.
- У мисці з’єднати всі вищевказані компоненти і гранат, приправити їх перцем з сіллю і перемішати.
- Заправити інгредієнти майонезом і подавати.
Салат столичний з яловичиною
Цей салат буде солодкуватим через присутність моркви. А ви знаєте, що творить морква з яловичиною? Це божевільна парочка з двох дивовижних смаків. Коли вони разом, блюдо обов’язково потрібно пробувати і насолоджуватися ним.
Перелік продуктів:
- 500 грам запеченого м’яса яловичини (див. 2 рецепт);
- 350 грам відвареної картоплі;
- 5 відварених курячих яєць;
- 200 грам відвареної моркви;
- 6 маринованих огірочків.
- 250 мл майонезу.
Класичний рецепт салату столичний:
- Остигнуло м’ясо після духовки подрібнити кубиком.
- Кубиками того ж розміру нарізати моркву, картоплю і яйця.
- Огірочки позбавити від «Попок» і нарізати кубиками.
- З’єднати всі компоненти і приправити перцем з сіллю.
- Заправити готову страву майонезом і подавати.
Важливо: блюдо також можна заправити сметаною або будь-яким іншим соусом.
Салат столичний з м’ясом рецепт
Базилік і кріп додадуть в салат нову нотку свіжості і … як мінімум, яскравий зелений колір. Обидва рослини дуже корисні і будуть відмінними доповненнями до старенького салатик.
Перелік продуктів:
- 8 бульб картоплі;
- 600 грам яловичини;
- 5 курячих яєць;
- 350 грам маринованих огірків;
- 1 банка зеленого горошку;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок базиліка;
- 100 мл сметани;
- 100 мл майонезу.
Як зробити столичний салат:
- Картоплю відварити до готовності. Для цього спочатку вимити бульби, потім опустити в холодну воду і відправити на плиту.
- Варити картоплю до повної готовності близько тридцяти хвилин. Через півгодини злити окріп і остудити бульби.
- Картопля подрібнити кубиком.
- Яловичину також відварити. Для початку вимити м’ясо і очистити – зрізати прожилки і плівки. Знову ж вимити яловичину. Далі в сотейник налити холодної води. Опустити яловичину і відправити на плиту.
- З готової яловичини злити воду і остудити.
- Остигнула яловичину потрібно подрібнити. Можна порвати його волокнами, а можна нарізати кубиками.
- Яйця теж відварити до повної готовності. Для цього опустити їх в сотейник з водою і прибрати на плиту. З моменту закипання води варити близько п’ятнадцяти хвилин.
- З готових яєць злити воду і залити їх крижаною водою.
- Хвилин через десять остиглі яйця можна очищати від шкаралупи.
- Очищені яйця подрібнити кубиком.
- Також кубиком нарізати огірочки.
- Зелень промити і висушити. Дрібно посікти гострим ножем або кухонною сокиркою.
- З’єднати всі компоненти і заправити сумішшю майонезу та сметани.
Салат Столичний може бути абсолютно різним. У нього може бути різне наповнення і відповідно, інший смак. Пробуйте нові салати, не обмежуйте себе тільки перевіреними. Повірте, так ваш список улюблених страв буде тільки рости!