Салат черепаха класичний рецепт вважається улюбленим блюдом дітей через свого забавного зовнішнього вигляду і дорослих – за неповторний смак. Подібне поєднання в кулінарії зустріти важко, але саме воно так сподобалося нашим людям, що ні приготувати закуску хоча б один раз – страшне упущення.
Оригінальною подачею також відрізняються салати кавунова часточка, соняшник, черепашка і берізка. Якщо ви приготуєте їх до свого столу, то задоволені будуть і дорослі і діти.
Салат черепаха рецепт класичний
Щоб покуштувати справжній смак салату, дізнатися, яким він повинен бути насправді, необхідна найперше задумка автора. Даний рецепт її і відображає. Продукти зі списку доступні, бюджетні, а оформлення страви змушує посміхнутися. Салат черепаха з виноградом стане головною прикрасою вашого столу.
Список інгредієнтів:
- 1 пучок листя салату;
- 150 грам твердого сиру;
- майонез;
- 300 грам курячого філе;
- Сік лимона;
- 3 яйця;
- 3 середніх зелених яблука;
- 1 гроно білого винограду без кісточок;
Салат черепаха класичний рецепт приготування:
- Філе помити і відварити в підсоленій воді зі спеціями. Готове м’ясо вийняти з бульйону, дати час охолонути, потім нарізати кубиками.
- На дно тарілки викласти промиті і висушені паперовим рушником листя салату.
- На листя першим шаром викласти курку. Шар потрібно змастити майонезом.
- Яйця відварити, потім остудити в проточній воді. Почистити мокрими (так легше сходить шкаралупа), нарізати соломкою або крупно натерти. Викласти зверху на курку. Змастити майонезом.
- Яблука помити, зняти шкірку і вирізати серцевину. Натерти на терці. Рівномірно розподілити на поверхні страви. Щоб фрукти не по темніли, збризніть масу лимонним соком.
- Шматочок твердого сиру натерти. Додати поверх яблук. Шар необхідно змастити майонезом.
- Виноград промити, висушити паперовим рушником. Розрізати кожну ягоду навпіл. Викласти зрізом вниз поверх майонезу, ніби панцир черепахи.
- Залишити салат в прохолодному місці на 2 години мінімум.
Порада: філе курки краще покласти в уже киплячу воду в каструлі, а не в холодну. Таким чином в м’ясі вдасться зберегти більше соку, і воно не буде сухим. Також для смаку можна додати у воду лавровий лист, сіль, чорний перець.
Салат черепаха з яблуком і червоною рибою
Цей варіант страви в основному готується для тих, хто знає толк в рибі. Кета, лосось, сьомга, горбуша – це щось дуже далеке від звичної оселедця. І неперевершено смачне! І головне, що блюдо з рибою можна оформити у вигляді морської черепахи. Рецепт салату, виходить легший, в порівнянні з класичним.
Список інгредієнтів:
- 400 грам червоної риби;
- 1 велике зелене яблуко;
- 2 плавлених сирка;
- 100 г волоських горіхів;
- Зелена цибуля;
- 5 яєць;
- Лимонний сік;
- 1 маленька пачка майонезу.
Салат черепаха покроковий рецепт:
- Яйця зварити, остудити в холодній воді. Поки вони мокрі, зняти шкаралупу. Один білок залишити для презентації, всі інші яйця також розділити на білок і жовток, натерти в різні миски. Що залишився жовток від першого яйця теж натерти.
- Слайси червоної риби нарізати тонкими смужками.
- Яблуко помити, зняти шкірку, видалити серцевину. Натерти на терці.
- Плавлені сирки звільнити від упаковки, охолодженими натерти.
- Зелену цибулю дрібно нашаткувати.
- Першим шаром укласти білок, змастити майонезом.
- Зверху розсипати рівномірно рубаний лук. Трохи нанести соусу зверху.
- Третім шаром додати червону рибу, намалювати майонезну сіточку.
- Покришити жовтки на рибу. Далі знову йде прошарок майонезу.
- Потім на блюдо викласти яблуко, скропити соком лимона, щоб фрукт не окислився.
- Завершальним шаром укласти плавлений сирок. Трохи потрібно придавити шар, вирівняти поверхню.
- Волоські горіхи просушити на сухій сковороді, пропустити через м’ясорубку або дуже дрібно порубати ножем. Посипати зверху на сир щільним шаром. Це буде основа панцира.
- Цілий білок розрізати навпіл. Одну частину покласти з краю салату, ніби голова. Можна поставити перець горошок в якості вічко.
- Другу частину білка розрізати на 4 частини і розставити на всі боки салату, щоб вони позначали лапки.
Рецепт салату черепаха з ананасом
Якщо радувати себе і діток, то чому без екзотики? Додати новий інгредієнт – зовсім не означає зіпсувати страву, навпаки, вийде дуже гідна варіація. Можна приготувати салат черепаха, який підкорить всіх оригінальним видом і прекрасним смаком.
Список інгредієнтів:
- 1 пачка крабових паличок;
- 10 великих волоських горіхів;
- 1 банка консервованого ананаса;
- 1 цибулина;
- майонез;
- 100 грам твердого сиру;
- 4 яйця;
Як приготувати салат черепаха:
- Крабові палички звільнити від упаковки, нарізати тонкими кільцями.
- Банку з ананасами відкрити, злити сироп. Шматочки нарізати невеликими кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати як можна дрібніше.
- Сир натерти.
- Яйця відварити круто, залишити остигати під проточною водою. Зняти шкаралупу. Одне яйце відставити убік, все решта розділити на жовтки і білки, натерти окремо.
- Горіхи постаратися очистити так, щоб залишилися дві цілі половинки. Вони потрібні для прикраси, для смаку можна трохи підсушити їх в духовці або мікрохвильовій печі, а також потримати кілька хвилин на сухій сковороді.
- Взяти 1/2 частина білків, викласти їх на блюдо. Промазати майонезом і підсолити.
- Далі додати крабові палички, теж тільки половину. Змастити соусом.
- 1/2 частина лука укласти третім шаром. Намалювати майонезну сітку.
- Половину жовтків викласти зверху на цибулю. Підсолити, змастити.
- Ще половиною сиру посипати жовтки, додати заправку.
- На сир викласти нарізані ананаси.
- Всі верстви повторити і промазати в тій же послідовності, але вже з другою половиною продуктів. Не забудьте посолити.
- На завершальний шар сиру викласти половинки горіхів в якості панцира.
- З окремого яйця потрібно зробити голову, очі зробити з горошин перцю.
Порада: консервований ананас легко можна замінити свіжим. Головне – правильно вибрати соковитий плід.
Рецепт салату черепашка з шинкою
Дана варіація салату більше припаде до душі чоловікам. Хоча вони не мають пристрасті до подібних страв, але такий додатковий продукт, як шинка, зверне на себе їх увагу.
Список інгредієнтів:
- 4 яйця;
- 1 пачка майонезу;
- 220 грам шинки;
- 2 невеликі цибулини;
- 2 кислих яблука;
- 120 грам горіхів (волоських);
- 100 грам твердого сиру;
Покроковий рецепт салату черепаха:
- Яйця відварити, очистити, натерти на тертці (крім одного).
- Шинку нарізати кубиками.
- Лук очистити від лушпиння, нарізати півкільцями, обдати окропом, щоб пішла гіркота.
- Сир натерти.
- Горіхи підсушити на сухій сковороді і потовкти.
- Яблука помити, видалити шкірку і серцевину, натерти.
- Батон нарізати на кубики, трохи посмажити в рослинному або вершковому маслі до золотистої скоринки.
- Викласти першим шаром білки. Посолити, змастити майонезом.
- Далі йде шинка, теж змастити.
- Півкільця цибулі віджати від води і викласти на м’ясо, додати заправку.
- Посипати натертий сир.
- Наступного шаром утрамбувати до рівної поверхні яблука. Змастити соусом.
- Останній шар – товчені горіхи.
- З цілого яйця зробити голову черепахи, зробити очі з будь-яких доступних компонентів (горошин перцю, родзинок, шматочків чорносливу)
- Прикрасити салат можна зеленню або горіхами.
Порада: щоб отримати ще більш незвичайний смак салату, замаринуйте цибулю в оцті і цукрі хвилин на 20.
Черепаха салат – рецепт c яловичим мовою
Такий незвичайний продукт, як яловичий язик, є досить ситним і смачним компонентом. Немає нічого складного в його приготуванні, але як перетворює салат! Ще один привід поекспериментувати на кухні.
Список інгредієнтів:
- 220 грам яловичого мови;
- 4 яйця;
- 1 кисло-солодке яблуко;
- 100 грам горіхів (волоських);
- 1 маленька пачка майонезу;
- 100 грам твердого сиру.
Як зібрати салат:
- Яловичий язик помити, зварити в підсоленій воді. Потім очистити, нарізати соломкою, обсмажити на олії до рум’яної скоринки, за смаком додати спеції.
- Яйця зварити до твердого жовтка, остудити під проточною водою, зняти шкаралупу. Три яйця натерти на тертці, одне відставити.
- Зняти лушпиння з цибулі, порізати кубиками, промаринувати в оцті з цукром.
- Яблуко помити, зняти шкірку і видалити серцевину. Натерти.
- Сир подрібнити на тертці і змішати з половиною майонезу до стану дуже густої сметани.
- Горіхи просушити на сухій сковороді. Далі відставити убік 4 половинки, інші потовкти.
- Першим шаром викласти яйця. Підсолити, змастити майонезом.
- Потім додати обсмажений яловичий язик. Намалювати майонезну сіточку.
- Наступним шаром йде цибулю. Злити з нього воду, змастити соусом.
- Зверху посипати натерті яблука. Знову трохи соусу.
- Взяти сиро-майонезну масу і рівномірно розподілити по всій поверхні салату, навіть на боки. Утрамбувати і вирівняти.
- Останній шар – товчені горіхи.
- Для прикраси з останнього яйця створити голову черепахи, а з чотирьох горішків – лапки. Щоб зробити очі, можна скористатися горошком, запашним перцем або нарізати маслину кружечками.
Ніяких складний процесів в салаті немає. Створити версію салату черепаха на траві простіше простого. Але як смачно виходить в результаті! Ця страва, точно, залишиться у вашому меню надовго. Смачного!