У класичному блюді основним інгредієнтом є салатні листя. Салат виходить досить легким, з мінімумом калорій. Але от якщо додати в нього ковбаски, це вже буде ситне блюдо, яке просто не може залишитися без уваги. Салат «Цезар» з ковбасою і сухариками припаде до смаку всім вашим домочадцям і буде постійно присутня а вашому святковому столі. Якщо ви сумніваєтеся який салат кладуть в цезар, то можете спробувати Латук, який без проблем можна купити в будь-якому супермаркеті.
Любителів салату також зацікавлять і інші бачення страви, наприклад, цезар як в ресторані або дієтичний варіант салату.
Соус для салату цезар в домашніх умовах з шинкою
Приємний аромат копченостей дивним чином перетворює «Цезаря», робить його дещо незвичним, але шалено смачним і набагато більш насиченим. За допомогою всього одного компонента виходить справжній витвір з дивним смаком.
Салат цезар рецепт – інгредієнти:
- 300 гр. ковбаси варено-копченої;
- 150 гр. салатних листочків;
- 200 гр. хліба;
- 100 гр. пармезану;
- 100 гр. масла оливок;
- пара яєць;
- половинка лимона;
- 1 ч. Л. солодкої гірчиці.
Заправка для салату цезар в домашніх умовах – приготування:
- Ковбасу необхідно нарізати на крихітні шматочки і гарненько прожарити на сковорідці без додавання жирів.
- З хліба обов’язково зрізається скоринка і він нарізається на рівненькі кубики мініатюрного розміру. Подрібнений хліб перекладається на деко і запікають буквально хвилин десять – до того моменту, поки добре не підрум’яняться.
- Подрібнюється і пармезан. З цією метою використовується терка.
- З половинки лимона вичавлюється сік.
- Яйця обов’язково відварюються. Для того, щоб їх було набагато легше чистити вони заливаються холодною водою і в ній студії. Лише коли вони повністю охолонуть з них видаляється властива їм шкаралупа і витягуються жовтки.
- Часник обов’язково добре чиститься і подрібнюється пресом.
- До часнику приєднують гірчицю, тільки що зварені жовтки і сік лимона, після чого всі продукти збиваються.
- У часникову суміш маленькими порціями додається масло при безперервному помішуванні.
- Салатні листочки гарненько промиваються і просушуються, після чого рвуться на кілька частин.
- Салатні листочки змішуються з соусом і переміщаються на тарілочки.
- За верх листочків викладається ковбаса і вже остиглі сухарі, після цього на них виливається залишився соус.
- Залишається лише присипати готову страву сиром.
Важливо! Різновид салатних листочків не має абсолютно ніякого значення. Будь то «Айсберг» або звичайна пекінська капуста – смак готового продукту буде чудовим. Але прибрати зелень зі складу повністю ніяк не можна. В іншому випадку це вже буде не «Цезар», а нове блюдо.
Звичайний салат цезар з шинкою
Ох вже цей «Цезар»! Скільки ж його варіацій існує? Мабуть, і порахувати неможливо. Використання пекінської капусти – оригінальне рішення. Готовий продукт виходить хоч і вельми незвичайний, але вишуканий і ніжний.
Будуть потрібні:
- 400 гр. капусти пекінської;
- 200 гр. ковбаси копченої;
- пара томатів;
- пол ч. л. солі;
- 100 гр. майонезного соусу;
- 150 гр. сухарів;
- 100 гр. сиру;
- 5 яєць перепелиці.
Салат цезар смачний рецепт:
- Насамперед слід якісно промити капусту і нашаткувати її, але не занадто дрібно.
- Яйця слід відварити і потім остудити в ємності з холодною водою. Лише після повноцінного їх охолодження слід очистити їх від властивої для них шкаралупи і розрізати на половинки.
- Ковбасу необхідно нарізати на крихітні брусочки.
- Помідори обов’язково необхідно промити і потім нарізати на кубики.
- У підходящий посуд викладається подрібнена капуста, ковбаса і томати.
- Для подрібнення сиру бажано використовувати фігурний ніж. Але якщо його в наявності немає, цілком можна просто нарізати сир на невеликі кубики і перемістити в мисочку.
- До решти продуктів переміщаються і сухарі.
- Всі компоненти дуже акуратно необхідно перемішати, після чого за допомогою щипців викласти в тарілки.
- В серединку страви виливається майонезний соус, по краях половинки яєць.
Салат цезар, соус – рецепт
Неможливо описати словами, наскільки насичений, ситний і смачний виходить цей салат. Його можна сміливо подавати до абсолютно будь-якого гарніру, він і в звичайний день чудово виглядає на столі, і в святковий займає почесне місце. Ну просто неймовірно смачний він виходить.
Будуть потрібні:
- 300 гр. капусти пекінської;
- 100 гр. ковбаси вареної;
- 100 гр. сиру;
- 300 гр. копченої курки;
- пара упаковок сухарів;
- 100 гр. майонезу.
Салат цезар ніж заправляти і як готувати:
- Капусту обов’язково слід промити і лише після цього нарізати у вигляді тоненької соломки.
- Ковбасу необхідно нарізати на компактні кубики.
- Сир по аналогії з ковбасою також нарізається мініатюрними кубиками.
- Куряче м’ясо акуратно відділяється від кісточок і буквально рветься на невеликі шматочки.
- Все тільки що підготовлені компоненти складаються в одну ємність і до них приєднують сухарики.
- На завершення додається майонез і готовий продукт перемішується.
- Залишається лише перекласти його в салатницю і можна подавати на стіл.
Салат цезар – рецепт соусу і основні компоненти
Дана рецептура максимально адаптована під наші вимоги. Ситний і вишуканий «заморський» салат готується з простих продуктів, які є на кожній кухні. Лише оливки вказують на його національну приналежність.
Будуть потрібні:
- 250 гр. капусти білокачанної;
- пара томатів;
- 200 гр. ковбаси вареної;
- 100 гр. сиру твердого;
- 100 гр. майонезу;
- 50 гр. зелених оливок;
- 100 гр. сухариків;
- 40 гр. зелені петрушки;
- 50 гр. зелені цибулі.
Салат рецепт – цезар:
- Помідори промиваються. Розрізаються на декілька частин і перекладаються в салатницю.
- З капустяного качана видаляються верхні листочки, і він дрібненько нарізають. Після чого перекладається до томатів в салатник.
- З оливок акуратно витягуються кісточки, і вони теж поміщаються в посуд з іншими продуктами.
- Для подрібнення сиру використовується проста терка. У подрібненому вигляді він переміщається до інших підготовленим компонентів.
- Ковбаса з допомогою звичайного ножа подрібнюється на крихітні кубики і теж поміщається в салатницю.
- Петрушка і зелень цибулі промивається, на рушник з паперу обсушуємо і дрібненько робиться простим ножем.
- У блюдо додається подрібнена зелень, сухарі і майонез, після чого всі компоненти перемішуються.
Важливо! При виборі тієї чи іншої ковбаси слід бути гранично уважним. Крім того, що вона повинна бути максимально свіжою і якісною, необхідно враховувати і її смак. Дуже солоний продукт зіпсує все блюдо. Ковбаса не повинна ні в якому разі бути пересоленої. Тому бажано використовувати домашню або сирокопчену, а не звичайну копчену ковбасу, якою буквально завалені полиці магазинів.
Цезар з квасолею і горіхами
Салат цезар історія походження даного рецепта нам не відома, але серед безлічі варіацій дана рецептура є найбільш незвичного. Такі компоненти, як бразильський горіх і квасолю надають йому особливого смаку. Салат виходить незрівнянний, поживний і неймовірно красивий.
У нашій скарбничці рецептів ви знайдете і інші, не менш цікаві варіанти страви, наприклад, цезар з індичкою, цезар з помідорами чері і цезар з майонезним соусом.
Будуть потрібні:
- 200 гр. горіхів бразильських;
- 200 гр. хліба;
- 100 гр. салатних листочків;
- 100 гр. пармезану;
- 200 гр. ковбаси домашньої;
- пара яєць перепелиці;
- 100 гр. масла оливок;
- половинка лимонника;
- 1 ч. Л. гірчиці солодкої;
- 50 гр. квасолі білої.
Етапи готування:
- Завчасно слід подбати про приготування квасолі. Цей продукт відрізняється необхідністю тривалого варіння. Її бажано попередньо годин на шість замочити у воді і лише після закінчення цього часу проварити до готовності.
- Ковбаса нарізається у вигляді крихітних скибочок, після чого обов’язково прожарівается на звичайній сковорідці, але без додаткового додавання жирів. В результаті ковбаса повинна придбати приємний золотий колір.
- З хлібця обов’язково зрізається щільна кірочка, а сама ж м’якоть нарізається на сантиметрові кубики з рівними, акуратними краями. Лише в подрібненому вигляді його перекладають на деко, змочують невеликою кількістю масла і пропікають в духовій шафі до тих пір, поки він не стане рум’яним і приємно хрустким.
- Пармезан необхідно подрібнити на звичайнісінької тертці.
- З лимонника видавлюється весь сік.
- Відварюються до повної готовності яйця і потім занурюються в холодну воду. Завдяки цьому вони потім дуже легко очищаються від властивої їм шкаралупи. Лише остиглими вони чистяться. З них необхідно витягти жовтки, які знадобляться для приготування особливого соусу.
- Часник обов’язково якісно очищується і подрібнюється пресом, лише після цього до нього додається гірчиця, яєчні жовтки, сік лимона і масло. Всі компоненти збиваються. Для цих цілей найзручніше використовувати блендер або комбайн.
- Салатні листочки попередньо слід добре промити, після чого на рушник з паперу просушити і розірвати на пару-трійку частин.
- Порівняно листочки перемішуються з соусом, який не так давно був приготований.
- Формування страви починається з того, що викладаються листочки салату.
- На просочені соусом листочки переміщається ковбаса, відварена і повністю охолола квасоля і сухарі.
- На цю композицію виливається соус, який залишився, і вона присипається сиром.
- Завершують процес приготування бразильські горіхи. Їх просто необхідно висипати по верх всього страви.
Салат цезар для дітей і дорослих є унікальною стравою, які мають неймовірну кількість варіантів приготування. Класичний рецепт хоч і є до цих пір актуальним, але все частіше його модернізують, адаптую під власні смаки та уподобання. Для дітей радимо вам готувати соус для салату цезар з сметани. Додавання в нього ковбаси – це зручно, практично, ситно і оригінально. Саме тому така інтерпретація настільки популярна і затребувана. У нього можна додавати що завгодно, але, наприклад, м’ясо слід спочатку проварити, запекти або ж обсмажити, то з ковбасою все набагато простіше. Порізав шматочками і готово!