Далеко не завжди є знання ніж заправляти салат цезар з куркою, яких вимагає класична рецептура цього салату. Іноді з’являється бажання просто заправити його майонезом і насолоджуватися його поїданням. Тим більше, що і в цьому випадку заправка для салату «Цезар» з майонезом виходить неймовірно смачною і святковою.
Любителів салату також зацікавлять і інші бачення страви, наприклад, цезар як в ресторані або дієтичний варіант салату.
Салат цезар з майонезом – рецепт
Настільки оригінальна інтерпретація страви виявляється вже дуже смачною і до того ж ще й неймовірно ситної. Це вже не такий і легкий салат, в порівнянні з оригінальною рецептурою. Його сміливо можна подавати як до картоплі, так і найпростішим макаронів.
Будуть потрібні:
- половинка кг. яловичини;
- 3 помідори;
- 200 гр. дрібних шампіньйонів;
- 100 гр. коріння селери;
- 1 молоденька Морковина;
- пара цибулин;
- 200 гр. майонезу;
- 50 гр. маслин;
- 20 гр. масла;
- 50 гр. зелені петрушки.
Соус для салату цезар з майонезом:
- Завчасно слід підготувати яловичину, очистити її від прожилок і плівки, після чого добре промити, щоб уникнути попадання в готовий продукт невеликих кісточок.
- Селера очищається за допомогою ножа від наявної шкірки і промивається, після чого розрізається на досить великі частини.
- Морква необхідно за аналогією з селерою очистити, промити і нарізати на крихітні кубики, після чого перемістити в ємність до селері.
- З цибулі знімається властива йому лушпиння і від гарненько промивається, і він розрізається всього на 4 частини і переміщується до моркви і селері. Друга ж цибулина нарізається мініатюрними кубиками і поки відставляється в сторону.
- Готується каструля для варіння м’яса і в неї разом з яловичиною перекладаються тільки що подрібнені овочі, всі компоненти заливаються водою.
- М’ясо проваривается не менше півтори години, після чого витягується з води, студії та нарізається на крихітні шматочки.
- Печериці промиваються, після чого досить дрібненько нарізати.
- У сковороду вливається зовсім небагато масла і прогрівається. Лише в по максиму розігріте масло всипаються грибочки і гарненько прожарюються до набуття ними золотистого відтінку.
- Помідори обов’язково промиваються, після чого розрізають і з них витягуються все насіння. Лише по завершенні цього процесу вони нарізаються так само крихітно.
- Зелень петрушки слід промити, обсушити і дуже дрібненько посікти.
- У відповідну салатницю викладаються всі зазначені в рецептурі компоненти, включаючи і майонез і особливо ретельно перемішуються.
Як робити салат цезар в домашніх умовах
У даній рецептурі присутні просто неймовірні компоненти, невикористовувані в «Цезарі» як такому. Але саме таке блюдо викликає бурю овацій навіть серед затятих прихильників саме класичного приготуваннях. Він виходить і свіжим, і ситним, і незвичайним.
Будуть потрібні:
- пара свіжих огірочків;
- 4 яйця;
- 200 гр. пармезану;
- 100 гр. соусу «Кальве»;
- 200 гр. паличок крабових;
- 50 гр. сухарів;
- 200 гр. салатних листочків;
- 200 гр. креветок (відварених).
Салат цезар з соусом Кальве:
- Насамперед відварюються яйця, після чого переміщуються в ємність з холодною водою і студії.
- Виключно остиглі яйця очищаються від усієї шкаралупи і натираються на тертці або ж крихітними шматочками нарізаються.
- Креветки занурюються в окріп і відварюються. Цей процес займає не більше десяти хвилинок.
- Відварені креветки витягуються з води, обсушують на рушник з паперу та чистяться.
- Крабові палички необхідно нарізати на тоненькі смужки.
- Пармезан ж слід натерти на тертці.
- Зелень петрушки промивається, обов’язково просушується, після чого просто дрібненько робиться.
- Огірок миється, відділяється від хвостиків і натирається, як і сир на тертці.
- Салатні листочки промиваються, після чого першими переміщуються на тарілку.
- На листочки салату викладається подрібнений огірок, а на нього вже і яйце.
- Лише на яєчний шар висипається сир і покривається соусом.
- На соус викладаються крабові палички і відразу ж яйця.
- Знову присипається все сиром і змащується соусом.
- Тепер знову шар крабових паличок, потім зелені і соусу.
- На завершення насипаються креветки і сухарики.
- У вигляді прикраси виступає зелень і завчасно натертий сир.
Салат цезар – покрокове приготування
Один з найбільш незвичайних і простих в той же час в приготуванні салат. Смак завдяки креветок у нього вишуканим і неймовірно ніжний. Відсутність необхідності готувати соус скорочує час готування в кілька разів.
Будуть потрібні:
- 200 гр. салатних листочків;
- 100 гр. томатів черрі;
- 200 гр. креветок;
- 100 гр. сухариків;
- 70 гр. майонезу;
- 100 гр. пармезану.
Етапи готування:
- Завчасно необхідно відварити в зовсім трохи підсоленій воді креветки, промити їх і остудити.
- Сир обов’язково потрібно натерти на самій звичайній тертці.
- Помідорчики промиваються і розрізають на дві половинки.
- Салатні листочки в обов’язковому порядку промиваються, обсушують і розриваються на пару-трійку частин. Тільки після цього вони викладаються в тарілку.
- На красиво викладені листочки поміщаються помідори і накриваються креветками.
- Блюдо присипається сухариками і поливається невеликою кількістю майонезу.
- На завершення залишається лише присипати блюдо дрібненько натертим сиром і страва готова до подачі на стіл.
Салат цезар з куркою і майонезом
Волоські горіхи будь-якої страви надають особливий, досить специфічний і оригінальний смак. Смачний салат цезар з куркою і сухариками ж з настільки цікавим компонентом стає неймовірно вишуканим, з яскравим і незабутнім.
Будуть потрібні:
- 100 гр. пармезану;
- 100 гр. куряче філе;
- 100 гр. горіхів волоських;
- 100 гр. хліба;
- 100 гр. майонезу;
- 100 гр. зелені.
Салат цезар з куркою з майонезом – рецепт:
- Спочатку необхідно відварити в трохи присолені воді курку, після чого витягти з води і остудити.
- Остигнуло куряче філе нарізається у вигляді зовсім невеликих шматочків. При бажанні його можна просто порвати руками.
- Салат в обов’язковому порядку промивається, обсушуємо на рушник з паперу та розривається на дві-три частини.
- Волоські горіхи досить просто порубати ножем.
- Хліб обов’язково відділяється від щільної скоринки. Сама ж м’якоть нарізається на кубики і прожарівается на сковороді з мінімальною кількістю масла до придбання приємного золотого відтінку.
- Обсмажені сухарики необхідно перемістити на рушник з паперу, щоб позбутися від жиру, який вони в себе увібрали при смаженні.
- Пармезан натирається на простий тертці.
- У підходящої посуді курка, горіхи і остиглі сухарики змішуються з майонезом.
- Салатні листочки перекладаються на тарілки і по верх них кладуться продукти, змішані з майонезом.
- На завершальному етапі це творіння залишається всього лише присипати натертим сиром.
Важливо! Замість майонезу в блюдо можна додати спеціальний соус, який так і називається «Для Цезаря». Це відмінний варіант полегшити підготовку і при цьому максимально наблизиться до оригінальною рецептурою.
Як зробити салат цезар з куркою
Безумовно салат цезар з майонезом і куркою далекий від оригіналу. Але і приготування такої страви вимагає набагато менших витрат часу, а в нашому шаленому ритмі життя це один з найважливіших чинників.
У нашій скарбничці рецептів ви знайдете і інші, не менш цікаві варіанти страви, наприклад, цезар з індичкою, цезар з шинкою і цезар з помідорами чері.
Будуть потрібні:
- 300 гр. куряче філе;
- пара помідорів;
- 100 гр. пармезану або іншого твердого сиру;
- 100 гр. майонезу;
- 200 гр. салатних листочків;
- половинка ст. л. гірчиці;
- 200 гр. білого хліба;
- пара зубків часнику.
Як правильно приготувати салат цезар з куркою:
- Курка завчасно повинна відвар в зовсім небагато посоленной воді, після чого вона з води витягується, остужіваем, відділяється і від шкірки, і від кісточок.
- Остившая і підготовлена куряча м’якоть нарізається на невеликі й акуратні кубики.
- Помідорчики необхідно добре промити. Обсушити або ж витерти рушником, після чого нарізати на зовсім невеликі шматочки, після чого перемішати з подрібненою куркою, необхідною кількістю гірчиці і майонезом.
- Листочки салату в першу чергу промиваються, після чого обсушують, рвуться і викладаються в салатницю.
- Слідом за листочками салату туди викладається і помідор, тільки що змішаний з курячим філе і майонезом.
- Пармезан слід подрібнити найпростішим і перевіреним способом – натерти на самій звичайній тертці, після чого присипати їм викладені продукти в салатниці.
- З хліба обов’язково акуратно зрізається груба і щільна кірочка. При цьому м’якоть нарізається на крихітні кубики і прожарівается на простий сковороді з по максимуму розігрітим маслом до придбання ним характерного золотого кольору.
- Після смаження сухарі перекладаються на серветку або ж рушник з паперу та таким нехитрим способом вони позбавляються масла, який був ввібрав в них при смаженні.
- На завершення салат обов’язково присипається вже остиглими і хрусткими сухариками, після чого він вже повністю готовий.
Порада: посипати готовий продукт сухарями рекомендується безпосередньо перед самою подачею на стіл. В іншому випадку вони вберуть в себе майонез і стануть м’якими, а це зіпсує все блюдо.
Додавання такого улюбленого всіма компонента, як майонез в салат цезар з сухариками і куркою – це хоч і не зовсім оригінально, але досить практично і при цьому шалено смачно. Самі компоненти страви вже зовсім по-іншому себе проявляють. А якщо врахувати, що готується таке блюдо ну вже дуже швидко, то відразу стає ясно про основних його переваги. Наскільки приємно не стояти біля плити цілий день, щоб побалувати себе і близьких чимось новим і смачним, а приготувати буквально шедевр в області кулінарії за лічені хвилини, а решту часу присвятити саме близьким, а не кухні.