І без того яскраве, що запам’ятовується блюдо «Гніздо глухаря» стає воістину незабутнім саме завдяки додаванню в нього такого компонента, як шинка. Крім розкішного зовнішнього вигляду воно набуває незабутній аромат і дивовижний, насичений смак. «Гніздо глухаря», рецепт салату шинкою виходить більш ситним.
Салат гніздо глухаря з шинкою і морквою
Особливість цієї страви в досить низькій калорійності, яка по суті не властива таким салатів. Легкість і незабутній смак вигідно виділяють його серед подібних, за рахунок чого перевагу хочеться віддати саме йому.
Будуть потрібні:
- пара картоплин;
- 1 Морковина;
- 400 гр. печериць маринованих;
- 150 гр. шинки;
- пара яєць;
- пара сирків плавлених;
- пара зубків часнику;
- 200 гр. майонезу;
- 25 гр. укропной зелені;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Салат гніздо глухаря покроково:
- Морква обов’язково спочатку відварюється, після чого остигає, очищається і подрібнюється в вигляді крихітних шматочків.
- Природно, відварюються і яйця, після чого миттєво занурюються в максимально холодну водичку, в якій і знаходяться до повного охолодження. Виключно повноцінно остиглими вони очищаються і промиваються під проточною водою, щоб позбутися від крихітних шкарлупок, які далеко не завжди можна візуально помітити. Тільки по завершенню цієї маніпуляції вони нарізаються дрібненькими кубиками.
- Картопля будь-яким зручним способом необхідно очистити, обов’язково промити і нарізати тоненькою соломкою і обсмажити на сковороді з розігрітим по максимуму рослинним маслом.
- Вже готову картоплю просушується на рушник з паперу. Таким чином можна з легкістю позбавитися від надлишків жиру.
- Шинка просто дрібненько нарізають.
- Плавлені сирки натираються на найпримітивнішої тертці і змішуються з подрібненим пресом часником. З отриманої маси формуються невеликі яєчка.
- Печериці витягуються з баночки і дуже дрібно нарізати.
- Зелень промивається, просушується і як можна дрібніше робиться.
- Плоске блюдо змащується майонезом і на нього шарами викладаються продукти у вигляді шарів, кожен з яких необхідно просочити майонезом за винятком останнього. Спочатку викладаються печериці, на них вже морква, шинка і яйця.
- Завершує композицію картопля, головне не забути залишити в центрі місце для зелені і з сирків сформованих яєць.
- Залишається лише викласти зелень і підготовлені яєчка, після чого блюдо можна вже подавати на стіл.
Для любителів м’ясних салатів в нашій скарбничці рецепти є й інші, не менш цікаві рецептури, наприклад, гранатовий браслет з м’ясом і класичний олів’є.
Салат гніздо глухаря грибами маринованими і відварною куркою
Відварене куряче м’ясо – продукт, можна сказати, стандартний для цієї страви. Але ось при додаванні до нього гриби виходить просто неймовірне творіння, дивно, чудове, поживна і насичене смаками. Салатом «Гніздо глухаря» з грибами поласувати їм захоче кожен.
Будуть потрібні:
- 400 гр. м’яса курки;
- 100 гр. шинки;
- 4 білка;
- 400 гр. маринованих грибочків;
- 50 гр. сиру;
- 100 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертина ч. л. перчика;
- пара салатних листочків.
- пара сирків плавлених;
- 4 жовтки;
- пара ст. л. мацонеза;
- 25 гр. зелені кропу;
- пара зубків часнику.
- 3 картоплини;
- 4 ст. л. масла;
- четвертина ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Гніздо глухаря рецепт салату:
- М’ясо курки необхідно завчасно відварити і остудити. Уже остиглим подрібнити на крихітні кубики.
- За аналогією з курячим м’ясом подрібнюється і шинка.
- Сир, а слідом за ним і білки подрібнюються за допомогою самої примітивної терки.
- Дрібненько нарізають і грибочки.
- Всі підготовлені і подрібнені компоненти об’єднуються в єдине ціле і змішуються з майонезом, присолюють і приперчує.
- Салатні листочки просто на просто промиваються і просушуються.
- Часник очищається і подрібнюється пресом.
- Плавлені сирки слід подрібнити на простенькій тертці.
- Слідом за сирками таким же чином подрібнюються і жовтки.
- Зелень під проточною водою промивається, після цього просушується і дрібненько робиться.
- Всі необхідні для приготування яєць продукти перемішуються і заправляються майонезом. Тільки після цього вже акуратно формуються невеликі яєчка.
- Картопля обов’язково очищається від шкірки і нарізають у вигляді тоненької соломки, після чого присолюють, приперчує і прожарівается на сковороді з маслом.
- У готовому вигляді картопля остигає.
- На відповідну тарілку викладаються салатні листочки і на них переміщається салат з шинки.
- Остиглий картопля служить оформленням гнізда.
- У самий центр отриманого гніздечка поміщаються створені яєчка.
Порада: для формування гнізда не обов’язково використовувати саме картопля, який вимагає певних тимчасових витрат. Відмінно буде виглядати гніздечко, сформований з натертого сиру або моркви. Оригінальна і апетитне оформлення – соломкою нарізана шинка.
Салат гніздо глухаря з ковбасою і чіпсами
Перевага цієї рецептури в порівнянні з аналогами – швидкість приготування, адже в даному випадку не доведеться морочитися з картоплею, смажити його і позбавлятися від жиру. Проблема вирішена оригінально і просто – рецепт салату «Гніздо глухаря» шарами укладаються продукти, а зверху використовуються самі звичайні і дуже улюблені дітьми чіпси.
Будуть потрібні:
- 200 гр. м’яса курки;
- 250 гр. Ковбаси або шинки;
- 300 гр. печериць маринованих;
- пара цибулин;
- 1 зубок часнику;
- 3 яйця;
- 150 гр. сиру;
- 150 гр. майонезу;
- 30 гр. укропной зелені;
- 200 гр. чіпсів.
Рецепт салату пташине гніздо або гніздо глухаря:
- Куряче м’ясо слід промити і відварити в зовсім трішки підсоленій воді. Після варіння остудити і подрібнити у вигляді тоненької соломки.
- Лук природно спочатку очищається, потім вже дрібненько нарізають і прожарівается на хорошенечко розігрітій сковороді з маслом. Після смаження його бажано викласти на рушник з паперу, щоб стекли надлишки жиру.
- Грибочки слід відокремити від маринаду і дрібненько подрібнити.
- Шинка очищається від плівки і нарізається теж досить дрібненько.
- Часник чиститься і подрібнюється пресом.
- Зелень добряче промивається і просушується, потім дрібненько робиться.
- Яйця класичним способом відварюються і занурюються в крижану воду, в якій оперативно остигають. Виключно остиглими вони очищаються і поділяються на складові. По-окремо компоненти подрібнюються на тертці.
- Сир так само просто натирається.
- Жовток об’єднується з часником, невеликою кількістю сиру, зеленню і чуточкой майонезу. Всі активно перемішується і з цієї маси створюється подоба яєць.
- На широку тарілку викладається пошарово весь салат, кожен з яких потрібно обробити майонезом.
- Почерговість компонентів наступна: м’ясо курки, гриби, цибуля, білок, шинка, сир.
- Зверху листкового страви викладаються чіпси, а в центрі повинні красуватися щойно створені яєчка.
Порада: Щоб ще більше полегшити процес приготування, можна не створювати самостійно творіння в вигляді яєць, а просто відварити і очистити перепелині. Виглядати вони будуть ще більш красиво, а часу на готування піде набагато менше.
Спробуйте і інші салати з м’ясом, які сподобаються всій вашій родині, наприклад, м’ясний цезар для чоловіків або гранатовий браслет з яловичиною.
Салат гніздо глухаря з шинкою і копченою куркою
Особливий аромат страва набуває завдяки використанню серед компонентів копченої курки, яка дивним чином підкреслює вишуканість і благородність цього кулінарного творіння – салату «Гніздо глухаря». М’ясом можна експериментувати, наприклад, зробити салат «Гніздо глухаря» з яловичини. Такий варіант займе трохи більше часу, але смак і ситість оцінять всі.
Будуть потрібні:
- пара картоплин;
- 200 гр. шинки;
- 300 гр. курячого копченого м’яса;
- 3 яйця;
- 300 гр. маринованих шампіньйонів;
- парочка листочків салату;
- 25 гр. укропной зелені;
- 150 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Картопля очищається і подрібнюється на тоненькі смужки, після чого прожарівается.
- Яйця обов’язково заздалегідь відварюються і швиденько остигають в холодній водичці. Тільки після охолодження вони вже чистяться і по-окремо білок від жовтка натираються на тертці.
- Тоненькою соломкою нарізається м’ясо курки.
- У вигляді тоненької соломки подрібнюється шинка.
- Грибочки просто хаотично подрібнюються.
- Все тільки що підготовлені компоненти за винятком лише жовтків і картоплі. змішуються і заправляються майонезом.
- На блюдо поміщаються вимиті і просушені салатні листочки, а на них вже викладається салатна заготовка.
- Зелень промивається, робиться і поміщається в самий центр блюда.
- З жовтків і натертого плавленого сирка, змішаних з майонезом формуються яйця і викладаються теж в центрі.
- Вся інша частина салату ховається під шаром картоплі.
Важливо! Картопля перед початком смаження необхідно потримати з пів годинки в холодній воді, а потім просушити на рушник з паперу. Завдяки настільки простий процедурою можна з легкістю позбавитися від зайвої крохмалю.
Салат гніздо глухаря з шинкою і огірками
Свіжість – перевага цієї композиції. Навіть зимовим, сніжним ввечері це блюдо неодмінно буде нагадувати про тепле літньому сонечку і дарувати просто незвичайну атмосферу.
Будуть потрібні:
- 300 гр. шинки;
- 4 яйця;
- пара картоплин;
- пара огірочків;
- пара сирків плавлених;
- 100 гр. сиру твердих сортів;
- 25 гр. зелені;
- четвертинка ч. л. солі;
- пара ст. л. масла;
- 150 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Шинка і огірочки подрібнюються на мініатюрні кубики.
- Яєчний білок натирається на звичайній тертці.
- Твердий сир аналогічно білку натирається.
- Підготовлені компоненти змішуються, підсолювати і заправляються майонезом, після чого переміщуються на блюдо.
- Картопля подрібнюється до тоненьких соломок і прожарівается, після чого покриває викладений в блюдо салатик, не зачіпаючи лише центр.
- У центр поміщається подрібнена зелень і зліплені з жовтка з натертим плавленим сиром і майонезом яєчка.
Шинка – унікальний продукт, здатний перетворити і облагородити абсолютно будь-яку страву. Ось і «Салат глухаря» в такій інтерпретації виходить неймовірним, насиченим і, звичайно ж, смачним.
Якщо є достатньо часу, до зустрічі гостей, радимо приготувати варіант салат «Гніздо глухаря» з яловичиною. Вийде чудовий варіант салату, для святкового столу.
Ми також настійно рекомендуємо вам спробувати смачний салат олів’є по-радянськи.